VLADIMIREC T-25

Ćiro92, izašao je VAZDUH, nisi pogodio...
Al sam sada napunio sa ona 3 dl, da drugi put ispustim ulje...
Vićo, znači kada napuni, kazaljka treba stalno biti na 0?
Više puta mi se desilo da odjedared ode u krajnje levo, MINUS?
Da ne zeza alternator možda, zategnutost kaiša i sl.?
Šta da proverim?

Ma što se tiče ulja u pumpi, ne brinem ni malo, UVEREN SAM da je ovaj moj blenta od prethodnog gazde zaboravio da sipa ili što je još gore, NIJE NI ZNAO DA SE TU N E Š T O SIPA ! ! !

PAzi ako ode u krajnji minus ne puni alternator dovoljno ili si ukljucio mnogo potrosaca...

Nije dobro to sto nije bilo ulja!!!! To je malo mana sa tim Vladimircima 95% ljudi koje ja poznajem po selu i okolini neznaju gde se sve sipa ulje i proverava.. :sta: Kad im ja kazem prvo mi neveruju pa posle kad provere kazu jes majkumu!!!!

dobrodol@--------Kako si " cistio" dizne. Jesi ih nosio na proveru na aparat dali dobro otvaraju i dali drze pritisak.

dobrodol@--------Kako si " cistio" dizne. Jesi ih nosio na proveru na aparat dali dobro otvaraju i dali drze pritisak.
Ma jok, skinuo, očistio od gareži, rupice pročistio tankom čeličnom žicom, od tri rupe, dve su bile zapušene, oprao benzinom, vratio natrag, upalio traktor....RADI ! ! !
Provera kod majstora, kada traktor odbije poslušnost, ili Vam ponestane odgovora na moja pitanja...

kad napuni akumulator a nisu potrosacu ukljuceni bude blizu 0 ,malo ka +.jedva primetno ali ako ti tako bezi ka minusu to vec nesto zeza. proveri remen da nije labav .ako opet zeza onda regler otprilike jeb.... jel ti jos originalni alternator i regler ili budzevina. kod mene je od zastave napasovan u originalu i ekstra radi. nemam ampermetar ali ima lampicu. ako bude curilo ulje na zvonu znaj da su semerinzi izlizani na suvo.

kad napuni akumulator a nisu potrosacu ukljuceni bude blizu 0 ,malo ka +.jedva primetno ali ako ti tako bezi ka minusu to vec nesto zeza. proveri remen da nije labav .ako opet zeza onda regler otprilike jeb.... jel ti jos originalni alternator i regler ili budzevina. kod mene je od zastave napasovan u originalu i ekstra radi. nemam ampermetar ali ima lampicu. ako bude curilo ulje na zvonu znaj da su semerinzi izlizani na suvo.
Kazao bih BUDŽEVINA, alternator nepoznatog porekla, siguran sam da je od nekog auta...
Slikaću sutra pa postaviti ovde sliku, možda i pogodite od čega je?
Regler sam proverio, one dve četkice ko nove, imam rezervni od svog auta pa ću zameniti i onda videti kako se ponaša...
Proveravao sam akumulator, postavio ga na punjač s ampermetrom, tek što je bio u minusu, posle 15 minuta-pola sata, opet je ampermetar bio na 0​, znači PUN...

Za sada Vas NE DAM NI ZA KAKVE NOVCE, ostajte ovde makar dok ne potrošim pitanja, a posle i`te kud oćete!!!
HVALA VAM NA SVEMU, zaista mi puno pomognete savetima, ne znam kako bi se izborio s ovim Rusom u dvorištu...

Gde je ZVONO, da bih obratio pažnju na curenje ulja?

u startu kad se upali motor alternator uvek puni vecom strujom da nadoknadi ono sto je ispraznjeno. posle odredzenog vremena smanjuje struju punjenja kako se i akumulator dopunjava. da se nebi prepunio on ga odrzava na minimalnoj amperazi tako da pada amperaza fakticki na blizu same 0. nebi valjalo da u toku rada bezi u minus iako su potrosaci ukljuceni. onda nesto nevalja.mada i akumulator kad je los sve poblesavi i to je najgore po alternator i ceo sistem jer poblesavi . meni se desilo sa losim akumulatorom da probije regler i sprzi sve sijalice na autu. srecom nista nema od elektronike pa nije bilo velike stete sem sijalica. terao napon preko 40V

Sutra zasučem rukave, pa na posao, provera elektro instalacije, pa onda izveštaj u slici i reči šta sam uradio...
Pozdrav za Vas do sutra naveče...

ili procuri tu ili na drugu stranu gde je spojnica spojnicke osovine. to je gde je poklopac na 4 vijka iza hidraulicne pumpe. znaci semerinzi su na obe strane i dihtuju osovinu. sad gde ce procurriti pre je samo pitanje ali mislim da ce pre na zvonu

Slike Alternatora

Danas "padala", kako kažu ovi prognozeri sa TV-a, kiša, pa nisam hteo da počinjem ništa oko instalacije.Međutim kada sam pravio slike, primetim da mi je jedna klema labava i napola se sama odigla sa stubića akumulatora. Vratim natrag i dobro zategnem ključem.Ništa drugo nisam proveravao, možda je i ovo uticalo na punjenje...
Svakako, evo Alternatora koji mi izgleda pravi probleme:

4xc1cfcanuj80gifuuo8.jpg
[/URL][/IMG]
cvoyd2z5w12vegyfs3hn.jpg
[/URL][/IMG]
l0b37qwdno3407d2sb.jpg
[/URL][/IMG]

• Like
Reagovanja: PKB
cist zastavin alternator, stari tip. ako menjas regler na njemu ima dva tipa . kad ga skines ima jedan sa kracim i duzim rastojanjem od kucista reglera pa do kraja nosaca cetkica. inace nebi trebao da pravi probleme jer to je kopija bosh alternatora. labava klema je sigurno uzrok tom igranju ampermetra ali tako i alternator moze ostetiti

img0396.jpg
p://www.dodaj.rs/f/18/e7/xk7VRaN/img0394.jpg[/img]www.dodaj.rs/f/z/jB/2YdBdrJE/img0393.jpg[/img]Treba mi pomoc.Juce sam iso da pazarim jednog vlatka a posto se ne razumem u te masine reko da pitam strucna lica.Traktor je koriscen za obradu 60 ari zemlje pre tri godine su starci umrli od tada stoji sada zet resio da ga proda.Kaze da je traktor ostavljen u ispravnom stanju samo sto u zadnje vreme nije hteo da primi pun gas samo do pola,ima nove gume motor je suv,prilicno je vlazan od ulja na hidraulicnoj pumpi pozadi na klipu za hidrauliku,nema kuku za prikolicu,i volan je skroz ukocio on tvrdi da su lageri jer su iste menjali ranije i stavljeni su sa pijace sumnjivog kvaliteta.Cena 900 evra.Kako vam se cini po ovim slikama vredi li i kolika bi jos ulaganja u njega mogla da me snadju.Hvala.

img0396.jpg
p://www.dodaj.rs/f/18/e7/xk7VRaN/img0394.jpg[/img]www.dodaj.rs/f/z/jB/2YdBdrJE/img0393.jpg[/img]Treba mi pomoc.Juce sam iso da pazarim jednog vlatka a posto se ne razumem u te masine reko da pitam strucna lica.Traktor je koriscen za obradu 60 ari zemlje pre tri godine su starci umrli od tada stoji sada zet resio da ga proda.Kaze da je traktor ostavljen u ispravnom stanju samo sto u zadnje vreme nije hteo da primi pun gas samo do pola,ima nove gume motor je suv,prilicno je vlazan od ulja na hidraulicnoj pumpi pozadi na klipu za hidrauliku,nema kuku za prikolicu,i volan je skroz ukocio on tvrdi da su lageri jer su iste menjali ranije i stavljeni su sa pijace sumnjivog kvaliteta.Cena 900 evra.Kako vam se cini po ovim slikama vredi li i kolika bi jos ulaganja u njega mogla da me snadju.Hvala.

Gume nove na njemu ti vrede samo 500 eura, mozda i vise. Ako ne prima gas valjalo bi bos pumpu odneti na servis. Sto se curenja ulja tice set gumica za klip hidraulike je oko 350 din, a kod pumpe je verovatno u pitanju dihtovanje a mozda se slivalo ulje sa razvodnika, gde su opet gumice u pitanju. Za volan moris biti malo precizniji u objasnjenju jer moze biti lezaj konusno valjcasti cija je cena opet oko 350 din a moze biti puz. Kuka za jednoosovinku prikolicu se krece oko 50 eura a imas je verovatno kod clana Milos T25. Generalno gledano traktor nije garaziran verovatno nikada, nije opran niti sredjivan za prodaju. Proveri ispravnost hidraulike i vidi opet stanje motora. Proveri blokadu diferencijala i pogledaj kako se saltaju brzine, krcanje, buka i sl. Vidim da uz traktor idu i prednji tegovi. Za ovakav traktor sa novim gumama ako ima papire mislim da cena uopste nije visoka.
Postavicu malo vece slike.

img0393.jpg

img0394.jpg

Nazad
Vrh