VLADIMIREC T-25

Nesto mi se cuje iz leve cizme i onog dela sto ide prema zadnjem tocku na vladimircu kao da puca nesto unutra da je neko imao takvih problema ??

Nesto mi se cuje iz leve cizme i onog dela sto ide prema zadnjem tocku na vladimircu kao da puca nesto unutra da je neko imao takvih problema ??

Nista dok ne otvoris ti to druze.... Jer ima ulja u cizmi??? Mozda se lezaj raspao,mozda ti se matica na osovini nekako olabavila ili navoj oblaznuo... Video sam slucaj gde zamalo tocak da ispadne navoj oblaznuo i tocak sa osovinom se izvukao,srecom primetio covek na vreme pa stao... Pocni od ulja ako ima ulja a cuje se onda rasturaj...

PA nista ti ne preostaje nego da ispustis ponovo to ulje i da skines onaj poklopac odozdo traktor podignes na dizalicu i okreces tocak.. Neka neko okrece a ti gledaj sta se desava i kakav je zupcanik... Ja sam imao konkretno to lupanje na Rakovici i kad sam otovorio imao sam sta i da vidim pukao zub na polu osovini... :udri:

Podigni tu stranu i pogledaj jel postoji luft u pogonskom tocku. Zatim skini poklopac okrugli sa unutrasnje strane cizme drze ga 4 srafa . Pogledaj tu moze da se desi da je odpustila matica ili je srozan navoj na poluosovini... kakavi su lezajevi treba i to pogledati...Mada kad ode lezaj onda obicno procure prvo semerinzi...Veliki zupcanik u cizmi...

Moram sutra da pregledam sve ,inace traktor ima oko 1200 radnih sati i bas me zacudilo sto je ovo pocelo da lupa a pre nego sto sam ga ja uzeo stajao je 20 godina u garazi.

proveri i ona 4 vijka sto drze obruc felge za srce felge. to isto hoce da lupa ili cvili. to je podmukli kvar.jos mu je gore sto je stajao nego li radio. najvise sumnjam da se neki lezaj raspao jer je zaribao verovatno od stajanja. i to najverovatnije gornji kod kocnica

Danas sam rasturao traktor i sve pregledao, dotegao i sad se nista ne cuje.Svi lezajevi su u odlicnom stanju najverovatnije da su bila popustila ona 4 vijka od obruca felge.

Hehhee danas sav srecan sad cu da krenem sa vlajkom da pobacam ovo malo djubriva kad ono kraci kardan :osmeh: na vlajku duze poluge a na ciklonu onaj deo ide na dva srafa tako da nemoze ni drugi kardan da se stavi haaahhhah ipak sam morao sa ferdzom da odem to da pobacam . A toliko sam se radovo :osmeh:

Po Vašim preporukama , danas sam rasklapao "brizgaljke" i očistio dizne.
Po završetku, da isprobam uspešnost rada, upalim traktor, i stavim ga na 1500 obrtaja, polako krenem da popuštam gas i ostavim na 800 obrtaja, gde nastavi da radi JEDNOLIČNO I BEZ ONOG ZALETANJA i vratim ga posle munut,dva, na 1000.
Primetih da sada pokazuje pritisak ulja odmah po paljenju 2 bara, što ranije nije bio slučaj (tek kada se zagreje i tada stoji između 2 i 3 bara).
Jel to ima veze sa čišćenjem dizni?!
U radu sam primetio da je za skidanje "brizgaljke" potreban ključ 29 ???!!!
Još nešto kazaljka ampermetra mi stoji skroz udesno, u plusu,gde treba da bude normalno?
HVALA SVIM ČLANOVIMA koji su svojim predlozima da ovo odradim doprineli pozitivnom ishodu današnjeg rada...::svaka cast::

Usput, rekoh da istočim i ulje iz pumpe hidraulike i zamenim ga, i šta mislite koliko je izašlo?
Ajd ĆIRO92 pogodi ako možeš????

Predpostavljam ni deci ,ako misliš na kućište pumpe.Ma produžio bi da imam takav kardan na njemu je onaj jajasti sa duplim zidom ojačan sa strane a imam samo obične i trouglaste ali zavaricemo običan na početak mada smo u dilemi jer posle neće moći na ferdžu moći će samo na 542 pošto i on ima duže poluge ali je teži,tako da će morati da ostane ovako. Ma čekaju njega drugi poslovi ovaj može i da preskoči haha

pritisak ulja i brizgaljke nemaju nikakve veze. mozda samo ravnomernije radi sad pa je ustaljen pritisak. ampermetar ide u plus dok puni. kad se tek upali i ako je prazniji akumulator duze ce biti na tolikom punjenju. cim se dopuni tokom rada tako i kazaljka prilazi ka 0. na minimalno punjenje. tako bi trebalo. ali treba ga i unimerom proveriti koji je napon punjenja.

Po Vašim preporukama , danas sam rasklapao "brizgaljke" i očistio dizne.
Po završetku, da isprobam uspešnost rada, upalim traktor, i stavim ga na 1500 obrtaja, polako krenem da popuštam gas i ostavim na 800 obrtaja, gde nastavi da radi JEDNOLIČNO I BEZ ONOG ZALETANJA i vratim ga posle munut,dva, na 1000.
Primetih da sada pokazuje pritisak ulja odmah po paljenju 2 bara, što ranije nije bio slučaj (tek kada se zagreje i tada stoji između 2 i 3 bara).
Jel to ima veze sa čišćenjem dizni?!
U radu sam primetio da je za skidanje "brizgaljke" potreban ključ 29 ???!!!
Još nešto kazaljka ampermetra mi stoji skroz udesno, u plusu,gde treba da bude normalno?
HVALA SVIM ČLANOVIMA koji su svojim predlozima da ovo odradim doprineli pozitivnom ishodu današnjeg rada...::svaka cast::

Usput, rekoh da istočim i ulje iz pumpe hidraulike i zamenim ga, i šta mislite koliko je izašlo?
Ajd ĆIRO92 pogodi ako možeš????

Nije izaslo nista... :haha: Brizgaljke nemaju veze sa pritiskom ulja...

A ako ti sat za temperaturu stoji u plusu svo vreme cim ukljucis sklopku to znaci da sat nema dobru masu i to se sredi zacas... :osmeh:

ako nema ulja u kucistu pumpe nikako spremi se traktor na pola i zamena semeringa i mozda lezajeva na hidraulicnoj spojnickoj osovini . i ja sam ih sve menjao do jednog jer se raspalo sve

Nazad
Vrh