VLADIMIREC T-25

grusa se sve. kad i evro dizel se zgrusa na ovim temperaturama nebi me cudilu za GU. mada i samo GU prilikom sagorevanja malo vise dimi. kad vec ispustas iz rezervoara proveri i taloznik za naftu .ono kuciste pre pumpe. mozda i vode nakupi i mulja i tu

Opet me zeza hidraulik !!!!!! Podivljo sam kao domorodac !!!::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Ovako razradio sam rucku za kipovanje posto me zezala i do nje je bilo znate da sam stavio novu pumpu i dizala je radila je extra ali bilo je jos ono toplo vreme . Izmedju ostalog sam i kontroliso ono ulje sto ste mi rekli u kucistu pumpe i falilo je dosuo sam sae 90 mozda 1 dcl i nisam ga palio jedno vreme i danas isao opet po drva i hteo da zakacim ciklon i prikolicicu da bude spremno kad nece da dize nista ja rukom pomeram gore dole hidraulik bez ikakvog otpora ,kao kad je iskljucena pumpa niti sta zuji niti napinje creva nist6a . Ja zatim ponovo ukljucim iskljucim pumpu cuje se da zakrci da ukopca i znaci kao ukopca ali nista . Zatim razbucam filter jeste gusce ulje u njemu ajde zima je ja sam mislio reku odvojio vodu i zaledio djavola nije to neznam sta bi moglo biti ulje jeste gusce kao npr da se pomesalo sa 90 ali nije jbg hladno je vreme a da naglasim da je pocela da flisuje na velkikoj cevi a do sad nije sta je tu moglo da se izdesava ??? POMAGAJTE LJUDI KO BOGA VAS MOLIM DDDDD !!!!!!!!!!

- - - - - - - - - -

Pada mi na pamet da ispustim to ulje iz kucista pa da probam ,zatim da nije do onog malog zegera na pumpi hidraulicnoj bio mi je sumnjiv ali napominjem radila je hidraulika i traktor je parkiran sa ispravnim hidraulikom koriscen je do zadnjeg casa !!!!!!

- - - - - - - - - -

Jedino ako je gusce ulje pa plus hladnoca ali sto nezuji sto nesto nepokaze sunce mu poljubim uf besan sam kao rris !!!

Pazi ovako ja se danas bavio hidraulikom na mom Vladimircu... Skinuo sam filter i oprao ga i posle toga zamenio ulje u kucistu hidro pumpe...

Znaci nema nikako da zuji pumpa kad probas da podignes poluge????? Jer si siguran da si lepo nastelovao vljusku i da ona lepo uzubljuje pumpu?? Da ne pude sad hladno ulje i ono od opterecenja pumpa se sama iskljuci ako ne uzubljuje viljuska kako treba???

Znas kad oseti traktor kao opterecenje kad su na spustanje a one su vec dole cujem kao malo promeni zvuk ali mozda zakaci rucka samo onu polugu od rucnog gasa tako da cisto sumnjam da je i tu nesto odreagovala . Ma strasno .

Sta si kod tebe radio ???? Nisam ja uopste stelovo kako mi je bilo tako sam je ja samo bupno novu jbg ,na staroj nije iskljucivala nikad sama cini mi se da je malo razlicito pogonsko vratilo na novoj kao da je malcice krace i da je malo dalje zeger mozda se i varam nijanse su u pitanju mozda me to i zeza ,sta mi je ciniti sta predlazes Ciro druze stari ????

otvori onaj poklopcic gde je viljuska pa vidi jel ukopcava viljuska i dal je dovoljno. ako se necuje pumpa nesto je tu u pitanju u stelovanju viljuske najverovatnije. gusto ulje hoce malo da zeza ali ne toliko da neradi. pa nije -40. ili je potpalo nesto u sigurnosni ventil pa zeza.

Znas kad oseti traktor kao opterecenje kad su na spustanje a one su vec dole cujem kao malo promeni zvuk ali mozda zakaci rucka samo onu polugu od rucnog gasa tako da cisto sumnjam da je i tu nesto odreagovala . Ma strasno .

Sta si kod tebe radio ???? Nisam ja uopste stelovo kako mi je bilo tako sam je ja samo bupno novu jbg ,na staroj nije iskljucivala nikad sama cini mi se da je malo razlicito pogonsko vratilo na novoj kao da je malcice krace i da je malo dalje zeger mozda se i varam nijanse su u pitanju mozda me to i zeza ,sta mi je ciniti sta predlazes Ciro druze stari ????

Druze ako se ne cuje pumpa to znaci da nije ukopcana!!! Nema sanse po ovim hladnim danima da ona malo ne zuji nema sanse.... Otvori poklopaci i pogledaj ste se tu desava.. Kakav ti je Hidraulicni filter jer si proverio to???

Ma na mom nista radio nista strasno zamena razoraznih ulja,ciscenje hidraulicnog filtera i tako...

konkretno tu može se desti neka glupost ali sam imao sličan slučaj zaglavi sigurnosni ventil u razvodniku i gura ulje u rezervar vrtiga u krug nema simptome rada kao da nije ni uključena e sad ima i onaj ventil na pumpi da njega nisi nehotice pomerio malo je neprilazan treba da bude reper od njega usmeren prema zadnjem točku ali može biti svašta samo polako treba strpljenja

• Like
Reagovanja: PKB
Ma nisam menjao ulje u sistemu nje neko ali je radilo perfektno sa novom pumpom . Ili je od kako sam sipo sae 90 u kuciste pa neuzubljuje lepo zbog ulja u kucistu ili je na razvodniku nesto jer sam razradjivo onu rucku za uticnicu . Ma nervira me kad sam lepo planiro da pripremim alu i da ovih dana po jecmu pobacam malo tog djubriva da vidim kako ce ici ono prc . Fillter je dobar otvaro sam ga

Ma nisam menjao ulje u sistemu nje neko ali je radilo perfektno sa novom pumpom . Ili je od kako sam sipo sae 90 u kuciste pa neuzubljuje lepo zbog ulja u kucistu ili je na razvodniku nesto jer sam razradjivo onu rucku za uticnicu . Ma nervira me kad sam lepo planiro da pripremim alu i da ovih dana po jecmu pobacam malo tog djubriva da vidim kako ce ici ono prc . Fillter je dobar otvaro sam ga

Nije tu nista strasno ja sve mislim da ti ne uzubljuje viljuska,hladno ulje i dovodi do toga da se pumpa sama iskljuci.... A za taj prelivni ventil da ostane odvoren nisam imao slucaj da vidim...

Ciro koji poklopac da otvorim onaj sto je sa cela ili sa strane na kucistu gde je pumpa uzubljena ??? I je se lako steluje ta viljuska ???

Ja mislim da ces trebati prvo da ispustis ulje iz kucista pa zatim da otvoris onaj poklopac sa prednje strane da pogledas sta se du desava....

Dobro ispusticu to je najmanji problem . Pristupacnije je onaj sa strane veci poklopac da skinem da pogledam odatle a posle mogu i onaj sa cela . Ali kazem ti Ciro da kad je upaljen traktor ja pokusam onu rucicu iskljucim i opet ukljucim ona zakrci kao da je uzubila i posle pokusavam da napinjem onu rucicu jos ona nemoze vise i neosetim da ona iskljuci da iskoci neznam . A sta moze jos tu da se desi da nije spala ona caura to mi nesto pada na pamet ??? Sta nju tacno drzi unutra ???Jel ona moze tako lako da spadne mada opet parkiran je radilo je sve nisam pametan . Danas sam svrljo po gradu nisam stigo ,sutra cu da se zanim oko ove jebade pa cu da vidim sta kako !!

A jer si probao dal gura ulje na uzvod za kipovanje???? Da nije nesto oko tog razvodnika za poluge samo,pa zato pumpa ne reaguje i ne cuje se... Ali sto ti kazes parkiran je ispravan samo kreni od same pumpe,da vidis dal stoji uzublejena i dal dobija pogon posle toga dal gura ulje do razvodnika pa posle razvodnika... I tako moras da nadjes kvar...

Na koju cauru mislis???

Ta sto ide pumpa kroz nju sto uzubljuje na pogonsku osovinicu pumpe ?

- - - - - - - - - -

Ta sto ide pumpa kroz nju sto uzubljuje na pogonsku osovinicu pumpe ? Probam i tu rucicu necujem da se oglasava pumpa niti da stvara neko opterecenje . Parkiran je ispravan ali naknadno sam posle toga odglavio tu rucicu za kipovanje i dosuo ulje u kuciste tako da moze nesto i u vezi toga da me zeza !!

Ovako- Rasklopi radni ventil na razvodniku , sve očisti pa sve ponovo sastavi , nema šta drugo da bude
To ti je onaj poklopčić sa gornje desne strane razvodnika , dva vijka na ključ 14 , skini taj poklopčić pa ispod nejga ima jedan čep sa rupom , u tu rupu uvrni malo jedan vijak da ga možeš povući napolje , ispode te čeka opruga , izvadi i nju
Ispod opruge je radni ventil , izvadi i njega , sve lijpo obriši , i rupu odakle si sve to izvadio i sastavi obrnutim redoslijedom i mora da radi.....

• Like
Hvala ti puno probacu rece mi kolega kod njega na rusu hoce taj da pravi problem . Probacu mozda je zasteko taj od kipovanja i sad nece ovaj od hidraulika a moguce je da se necuje pumpa . Prvo sutra to probam pa idem dalje ,zakacicu i nesto na uticnicu da vidim da slucajno ona neradi . Ali npr . drzo bi neki pritisak ulja da je on zastekan nebi ja mogo rukom da dizem spustam hidraul;ik ???? A posto sam sjebo dihtung na filteru hidraulike kad sam skidao stavio sam neki tanak od kartona ali curi flisuje tu po filteru znaci da se nesto desava cim on flisuje ???

Evo da ga dokumentujemo taj ventil....

img2808.jpg

- - - - - - - - - -

A sto se tice dihtunga na filteru za hidruliku napravi ga od klingerita nemoj tu da ti curi ulje!!!! I ja sam ga sredio sad kad sam prao filter pa sam ga napravio od klingerita...

Ako mozes da cimas gore dole poluge onda je ostao otvoren taj prelivni ventil 99%....

• Like
Nazad
Vrh