VLADIMIREC T-25

Ciro javi posle cene ,ja moram da se nakanim znaci ovih dana da skinem alnaser.

Nema problema druze sve cu da napisem ovde... Nego da vas pitam da li smem da operem rotor i stator benzinom od one smole koja se nakupila??? :sta:

Aha ocistio sam vec to ali nisam znao na sta mislis... Sutra cu sve to da ocistim... I operem.. I sitnom smirglom presmirglam to malo..

Cetkice su 200 din komad,kompelt nosac cetkica je oko 2700din, automan 4000din... Federe jos nisam nasao zasebno... :udri:

- - - - - - - - - -

NA sta jos da obratim paznju da sredim to sporo verglanje???? Promenicu i baravu za paljenje,i caure u anaseru,cetkice.. Sta jos moze da bude uzrok sporom verglanju??? :sta:

taj deo rotora gde nalezu cetkice se zove kolektor. operi slobodno benzinom i osusi. automat sto ti je caktao umesto da ukopca je zbog losih cetkica. on preko cetkica u startu dobija masu i ako je los spoj cetkice ili istrosena on nema snagu da ukopca do kraja i cakne. a moze se desiti i da su nagoreli kontakti unutra njega pa nema dobar kontakt. automat ima dve namene. prvo gura viljusku od bendiksa dok neukopca a zatim kad ukopca na prednjoj strani gde su kablovi prespaja kontakte da bi pokrenuo elektromotor alnasera.oprugice su malo teze za pronaci ali mislim sa celim nosacem cetkica da se i one isporucuju. mozda ti je to najbolja solucija. pogledaj dal se osovina rotora nije zajela jer ti onda nove biksne malo mogu pomoci. ako se zajela strugar nek obradi i po meri nove napravi.

• Like
Reagovanja: PKB
Ciro@---Odvij na automatu ona dva srafa sa srafcigerom i povuci onu plasticnu kapu i sa lemilicom odlemi zicu koja se vidi na prednjoj ctrani te kape. Sve kad rasklopis shvatices i sam samo dobro osmirglaj kontaktei nece vise da caka
P20131217183102_1.png

Osovina se nije ni malo zajela... Pa neznam dal da menjam ceo nosac cetkica ili samo njih... Tu oprigu cu da pronadjem ima moj drug tih anasera starih... Cetkice moram da narucim....

Posle cu da vidim kako ce da vrti... Ako opet zafrkava onda cu da trazim problem dalje!!!

ako mozes naci oprugicu onda samo cetkice i biksne. ocisti one sine bakarne iz statora sto vire. gde god se srafi cetkica leziste ocisti da se sija i na automatu vijke i spojke kablova. kontakti su najveci uzrocnici loseg i sporog rada i zagrevanja tih mesta. radice on ko singerica samo dok se sklopi

Oprugicu cu da nadjem nije mi to problem... Cetkice cu da uzmem nove i novu bravu za paljenje... Nego recite mi jel su sve bravice iste za Vladimirca??? Nema neka razlika novi stari tip??? :sta:

nebi trebalo da bude razlike koliko mi se cini. a i nista posebno neukljucuje sem grejaca i alnasera . najstariji tip znam da nemaju grejac pojedini tako jedino za njih je mozda drugacija

ja sam malo radio na odpozadi sto rekli. malo bolcnovi sto drze poluge se rasklimali ko babini zubi. skinuo sam sve dole i nasao modus. parce od poluosovine taman mera koliko se pohabalo. samo mi jos jedno parce fali moram naci u gomili delova. moram spanere i lance napraviti da zavrsim sa zadnjim krajem pa onda prednji kraj da dizem u vazduh

patent uspeo .poluosovina kraca od juga taman mera koliko se na ploci kod mene zajelo. malo obrusio jednu stranu jer je 1mm deblja i pasent i za poluge i za mesto u ploci. sto je najbolje i za spoljne lance najidealnije mesto jer je u pravcu sa polugom. e sad jos da smislim kako da zakacim lanac i osiguram da se neizvuce sa osovine. nedaju mi se novci da strugar radi navoje jer to se vise nece skidati ,jedino nedaj boze havarije kakve. ali ni to nebi trebalo jer poluosovina je idealan materijal za ove osovine. nije preljuta

Ja mislim da je vec pisano o tome ovde u temi nesecam se vise.... Ja mislim da bi trebalo da moze ali sam se jako slabo susretao sa tim Vladimircima kao tvoj.. Svega nekoliko puta i tad ga nisam zagledao... Kod mene u selo izumiru ostao samo jedan a i taj nista ne radi skoro....

Nazad
Vrh