VLADIMIREC T-25

e ja sam konacno resio menjac na vlatku. zamenio viljusku novu od reverzera kad on opet iz rikverca iskace. e onda cekic je radio.on je mene nasao .pa nisam ni ja od juce. skinem rucicu menjaca i ubacujem reverzer kad on samo 2mm hvata zube zupcanika. e masala tu smo. skinem poklopac i osovinu van pa brusilica i co2 u ruke i napravim ja repere gde treba da ih brava menjaca uzubi. e sad majci iskociti nece dok je ijednog zuba na zupcanicima .on je mene nasao da zeza:sjasi:

ma neko je radio ovaj menjac davno ali je skarabudzeno dosta stvari i nije namesteno kako treba tako da je tako i ostao jer je zaglavio u reverzeru i tako sam ga kupio. ali ove dve osovine su mi sumnjive od pocetka dal su uopste od ovog tipa menjaca. na reduktorskoj osovini sam imao 3 repera a to nema ni u jednom katalogu niti menjacu koliko sam saznao. i zbog toga je mogao slomiti pola zupcanika ali srecom nije koriscen vec smo ga utovarili na kamion i doterali. odglavio sam ga na licu mesta tad ali se culo zvrckanje. taj srednji reper sam zavario koji je sluzio za toboze ler a toga nigde nema i nije se dobro mogla viljuska ustelovati. to sam odradio zajedno sa vecinom lezajeva i caura .ali iskakao iz rikverca stalno na najmanje opterecenje. ostala mi viljuska od reverzibilnih brzina jer je pojedena vise od pola i nisam imao vise novaca tad da odradim odmah. 100% sam bio siguran da je do nje zbog pojedenosti i sad kad sam je zamenuo kad ono opet isto. e tad sam popiz...... skinem rucicu od menjaca i sijalicu kad saltam reverzer u rikverc imam sta videti. samo ivicom ogrlica zahvata zupcanik planetara. verovatno i ova osovina nije od njega jer nemoguce je dobiti hod viljuske toliki a nigde u sklopu nema lufta. e tad nas poznati sistem dolazi do izrazaja [prepravljaj]. sad uskace do kraja tako da nemoze iskociti ni da nema brave menjaca.jedino da izotkida sve zube dokraja a to je nemoguce sem ako ja nepoludim.zao mi sto nisam slikao ali kad sam umazan bio do laktova nije mi se mililo fatati se za mobilni. jos moram stanglicu brave da sredim jer je idiot produzio vijkom i zavario pa malo koci i visoka pedala kvacila ,ali i to cemo sutra srediti. uglavnom ima vremena preko zime da se radi polako a onda sam stalozen i nadjem mane zgodno a ne u zurbi u sezoni. sad cemo se baktati motorom da vidim sto mi pritisak pada kad se ugreje skoro na 0

Sta sam sve video budzeno na Vladimircima cudio sams e da idu... I cudio sam se ponekad kako se ne uplae... :sta:

da na linijsku bos pumpu od T40. stavio dva lazna elementa umesto pravih da zatvori. druga opcija bila da tera na preliv u rezervoar ali tako bespotrebno rade . ekstra se pokazalo i mnogo manje trosi jer stara rotaciona mu dosla do balcaka. jedino kaze da nema pun broj obrtaja oko 1700 rpm. izgleda ga drugar bosista namerno zeznuo da nemoze da preteruje sa gasom

Vico kad budes radio oko motora slikaj malo sklopove . Odakle planiras da krenes ,kako ti pali jel ima kompresije ??? Ja sam mog pokusavo da palim preko zime na minusu bas pre neki dan ali nazalost nije mogao da upali akomulator 100 ampera ali nesto mrsavo mi verglo . Poslepo ga upalio je na metar ,posle ga ugasio odmah i upalio je lako . Stajo mi je samo na dvoristu i nije paljen duze vreme sad sam ga garaziro . Zao mi je sto mi se desilo ovo sa kolima i to sto je bilo namenjeno za njega otice na automobil i jos ce faliti jbg .

PKB sta je bilo sakolima?? I moj poceo nesto da zafrkava mozes 300 ampera da mu stavis akumulator on jedva vrti!!! Anaser ce morati da ide da se radi ili dobija brzi od Belarusa!!!

Ma slupo se pre nedelju dana . Izleti mi neki magarac sa 124 kom prepreci mi put nije odledio stakla nije me val;jda ni video ,ja u momentu ajde da izbegnem da ga neosinem u njegova vrata i da nesjebem moja kola pobegnem desno i nasadim se na valjak sto su majstorcine iz beograd puta ostavile neosvetljenog i neobelezenog pored samog puta . I ovaj nije ni stao ,ja magarac zovem policiju oni napadose mene kao da sam ja jos kriv i tako dalje da neduzim vise i naj..bo sam ko svi nesretni .

i meni nesto alnaser slabo okrece.sumnjam na rotor jer dva vijcica su se odvrnula od poklopca iza statora do bendiksa i ostetila rotor [izgrebala] .ovako sam ga sredio i sve ok ali najverovatnije da to ostecenje od pre zeza. akumulator od 55ah ga upali ali skoro nov. juce nece ja od drugara donesem od kombajna 143ah dosta dobar kad on opet jauce. dopunim punjacem moj 20min on zgruva iz cuga. sklopovi [hilzne,klipovi, karike su dobro i glave koliko sam video jer ima dobru kompresiju i netrosi ulje a nema dima skoro uopste nikakvog. jedino kad tek upalim vrlo malo plavicast sto je i normalno po meni. jedino me muci sa pritiskom ulja jos sam mu i sae40 nasuo pa opet kako se zagreje opada drasticno pritisak. na temperaturi od 80 stepeni ulja pritisak pada na leru skoro na 0 a pun gas oko 1-1,5. kad je hladan 3-3,5 na leru.a to tako kod mene nemoze.srce i krvotok najbitniji .zato umesto inekcije dobice cekic pa ce da vidimo. ali najgore do radilice doci da se izvadi skoro ceo motor sem sklopova moram razbucati. lezajevi nisu losi i na standardu jos uvek ali aksijalno ima lufta dosta a i sve caure na osovinama moram pregledati. negde gubi ali vidovit nisam. pokusacu da slikam ali da postavim ovde bice zeznuto. moram i komp na popravku izgleda pun virusa. stalno gubi konekciju sa mobilnim telefonom preko kojeg mi je internet

Kolege kolko vredi vlatko 92 god.3100rs motor pali i zimi ko mina menjac mu dobar i nikad nije otvoren.Interesuje me posto imam ponudu za veci traktor pa bih dao mog u zamenu al neznam kolko da trazim.Hvala

i meni nesto alnaser slabo okrece.sumnjam na rotor jer dva vijcica su se odvrnula od poklopca iza statora do bendiksa i ostetila rotor [izgrebala] .ovako sam ga sredio i sve ok ali najverovatnije da to ostecenje od pre zeza. akumulator od 55ah ga upali ali skoro nov. juce nece ja od drugara donesem od kombajna 143ah dosta dobar kad on opet jauce. dopunim punjacem moj 20min on zgruva iz cuga. sklopovi [hilzne,klipovi, karike su dobro i glave koliko sam video jer ima dobru kompresiju i netrosi ulje a nema dima skoro uopste nikakvog. jedino kad tek upalim vrlo malo plavicast sto je i normalno po meni. jedino me muci sa pritiskom ulja jos sam mu i sae40 nasuo pa opet kako se zagreje opada drasticno pritisak. na temperaturi od 80 stepeni ulja pritisak pada na leru skoro na 0 a pun gas oko 1-1,5. kad je hladan 3-3,5 na leru.a to tako kod mene nemoze.srce i krvotok najbitniji .zato umesto inekcije dobice cekic pa ce da vidimo. ali najgore do radilice doci da se izvadi skoro ceo motor sem sklopova moram razbucati. lezajevi nisu losi i na standardu jos uvek ali aksijalno ima lufta dosta a i sve caure na osovinama moram pregledati. negde gubi ali vidovit nisam. pokusacu da slikam ali da postavim ovde bice zeznuto. moram i komp na popravku izgleda pun virusa. stalno gubi konekciju sa mobilnim telefonom preko kojeg mi je internet

Prezali 60 eura i uzi nov brzi planetarac,nista vise necu da ti kazem....vrti brzo oce radilica da iskoci...

Kolege kolko vredi vlatko 92 god.3100rs motor pali i zimi ko mina menjac mu dobar i nikad nije otvoren.Interesuje me posto imam ponudu za veci traktor pa bih dao mog u zamenu al neznam kolko da trazim.Hvala
To je sada diskutabilno. Ako imas kabinu sa grejanjem , nove gume x4, akumulator, sve ispravno i plus traktor estetski izgleda vrh, max cena je 3000 eura. Mada je neka realna cena oko 2500. Ako si bez kabine i guma, 1500 je realna cena.

nezalim novce koje dajem samo sto treba doci do njih. ovaj sam sredio jer uopste nije bio u funkciji da bi upalio. ali ideo sam otprilike sta ga muci i tacno je tako , rotor vuce vecu struju nego treba i nema snagu. planetarac me ceka da kupim i to sam davno odlucio ali samo ruski.ima ih nekoliko proizvodjaca i razlicitih cena. komsija ima dve god na T40 ruski planetarni i okrece ko blesav i zasad mane nikakve.ali vidim da se mnogi i zale na pojedine da tesko zimi okrecu a to su verovatno kineska kopija. njegov planetarac je placen 130eur u novom sadu u prodavnici. sad neznam koji se proizvodjac jos dobro pokazao

• Like
Reagovanja: PKB
videcu sutra kod komsije ako bude tu da uzmem broj. njemu je neko isto preporucio i stvarno dosad mu perfektno radi. treba da ti javim i za spone sad sam se setio.

Pozdrav svima.... :) Nesto mi nije jasno,pa ako neko moze da mi pomogne.... Kada upalim vladeka,kada je hladan,pritisak ulja jedva dodje do 3 bara....kada se zagreje drzi oko 4bara.da li je normalno da na hladnom motoru bude pritisak ulja manji nego kada je zagrejan? :)

Nazad
Vrh