ma nema tu bošista puno posla oko nje , njen element može bukvalno na sred njive da se zamijeni
samo je potrebno znati gdje se uzubljuje element pošto nigdje ne vidim nikakav reper
ili ga nema ili ga ja ne vidim
sve ostalo je čista mehanika i logika
u ovom kvadratiću ti je vijak za regulaciju doze , na slici je slikano sa skinutim poklopčićom slikao sam i malo detaljnije ali pošto mi telefon nema makrozoom slika i nije neka pa je nisam ni stavio
1. skini poklopčić (ključ 22)
2. zapamti polozaj u kome se nalazi onaj dio na kome je bila navrnuta kapa (najbolje obilježi)
3. ispod poklopčića ti se nalazi još jedna kontra matica , otpusti je (ključ 22 takodje)
4. onaj dio što liči na vijak na kome je bila kapa ima na vrhu prihvat za ključ 13 i njegovim dotezanjem ili otpuštanjem regulišeš dozu pumpe (znači okrećeš cijeli dio u crvenom kvadratiću sa slike )
e sad pošto se ne sjećam dali uvrtanje ili odvrtanje vijka povećava dozu to ćeš lao eksperimentom utvrditi
najbolje ti je štelovati dok traktor radi
znači jako bitno je da zapamtiš početni položaj da bi imao neku orjentaciju gdje se nalaziš mada ako imaš imalo smisla skontaćeš lako
znači odvrneš za cijeli krug i ocijepiš naglo gas do kraja i gledajući u auspuh imaćeš orjentaciju koliko si doze dao pa ćeš po tome regulisati , najbolje je da kada ocijepiš gas naglo izbaci ne crn nego malo svjetliji dim i kada ispuni broj obrtaja dim nestane
slobodno za početak pretjeraj sa dozom i kasnije kroz vožnju smanjuj pomalo dok ne osjetiš gubitak snage
zbog toga je bitno da pamtiš za koliko si odvrnuo tj zavrnuo regulacioni vijak
nadam se da sam pomogao , napominjem da se ovo sve zasniva SAMO na praktičnom iskustvu
nisam ti ja nikakve škole učio za bošistu ali se razumijem u 300 kuraca pomalo
ako šta nije jasno pitaj