VLADIMIREC T-25

Evo ga moj vladimirec, orao neke njive gde Zetor nije mogao da prodje zbog zaraslih puteva...
10112013438.jpg

10112013440.jpg

10112013439.jpg

Dobro odrzavas ti to... Kod mene u selu ostala jos 2 takva,vise ih nema... Sve se redje vidjaju.posebno tako uredni...

Ma ja mislim da on jos manje trosi od mog.... Prodat je bio jedan u Rasancu za 500E u dobrom stanju,traktor nista nije radio....

Koje akumulatore koristite na vladimircu? Mislim na snagu, imao sam do sada 110A na njemu, ali garantujem da moze paliti i sa manjim, posto pali na zub vruc/hladan, kad god....

Samo reci hvale imam za njega, mali potrosac, okretan i prolazi svud. Inace oko motora nista nije radjeno, ima 1400 sati i samo je prefarban letos..
ko tako lose promesa boju pa je ispao u 2 nijanse. jedna vise ciglasta druga crvena.jako lepo uzorano. moze neka slika pluga i koji je. interesuje me zbog kacanja toplinga. nisam siguran za kacenje jer meni nesto nepasuje. ili je topling predugacak ili mesto [rupa] neodgovarajuca. neznam tacnu duzinu njegovog toplinga. imam stari od 533. moj pali zasad sa 55ah sa auta ali hladan uz pomoc dekompresora. mozda bi i ovako mogao ali nebih da akumulator i alnaser naprezem. ako je ispravno sve palice sigurno sa 80-100 ah bez problema uvek. ako nesto nevalja nece mu ni tenkovski pomoci kao ni bilo kijem drugom motoru.za alnaser je bolje sto jaci i bolji ali zelje i mogucnosti nas mnogih su razlicite

Moj alnaser nije fabricki, prepravljan je i pravljen od neznam cega, nesecam se vise posto je to radjeno 90ih, moram pitati tatu od cega je. Inace motor je generalisan pre 7-8 godina, radjena je i pumpa, pali stvarno na zub sa ili bez dekompresora, mada ja uvek koristim dekompresor, ali od kad je otisao prosli akumulator prebacujem sa rusa na njega, i obrnuto, a svi koji su to radili znaju koliko je tesko staviti alnaser od 110A u vladimirca, a posebno kad treba to raditi 5-6 puta na dan, tako da moram uzeti nov. Icice od 97A, verujem da ce biti sasvim dovoljno.

Koje akumulatore koristite na vladimircu? Mislim na snagu, imao sam do sada 110A na njemu, ali garantujem da moze paliti i sa manjim, posto pali na zub vruc/hladan, kad god....

Imam 96 ampera na vladimircu.. Kad je hladan palim ga sa dekompresorom a kad se ugreje bez... SA njegovim fabrickim anaserom...

- - - - - - - - - -

To nije posao prebacivati akumulatore... Kupi jedan od 96-97 i pali ce siguran sam... :ppozdrav:

Je*iga Ciro znam i ja da to nije posao, posebno zato sto se patim, ali kad je bila frka da se radi, pare isle na naftu u tom trenutku... Da neduzim, sad je parkiran za zimu tako da necu uzimati da mi bezveze stoji i tece garancija, na prolece pre pocetka radova cu uzeti 97-micu i to ce mu biti to. U medjuvremenu cu sredjivati mehaniku sta treba na njemu i na T-40tki, ima uvek nekog posla.

MA razumem te potpuno... Sad si se posluzio tako... Ja sam sad zadnji dan palio Belarusa na starter ujutru jer su mrtvi akumulatori vec a neisam hteo da ih kupim jer sad do pripreme za setvu kukuruza nema sta da radi.. Tad cu i da kupim akumulatore.... :ppozdrav:

ko tako lose promesa boju pa je ispao u 2 nijanse. jedna vise ciglasta druga crvena.jako lepo uzorano. moze neka slika pluga i koji je. interesuje me zbog kacanja toplinga. nisam siguran za kacenje jer meni nesto nepasuje. ili je topling predugacak ili mesto [rupa] neodgovarajuca. neznam tacnu duzinu njegovog toplinga. imam stari od 533. moj pali zasad sa 55ah sa auta ali hladan uz pomoc dekompresora. mozda bi i ovako mogao ali nebih da akumulator i alnaser naprezem. ako je ispravno sve palice sigurno sa 80-100 ah bez problema uvek. ako nesto nevalja nece mu ni tenkovski pomoci kao ni bilo kijem drugom motoru.za alnaser je bolje sto jaci i bolji ali zelje i mogucnosti nas mnogih su razlicite

Ma za boju ne pitaj nista, dok smo mi bili na moru deda uzeo traktor i prefarbao :D
O ovom se plugu radi..
dsc1064.jpg

Isti plug kao moj.. Samo sto je moj doziveo neke prepravke pa sad postao sa 3 brazde... :osmeh:

Znaci deda vas bas iznenadio???? E sad dal prijatno ili??? :osmeh:

Ovakav plug sam nosio sa Vladimircem dok nije stiglo pojacanje, pa su i Vladimirac i plug penzionisani sto se tice oranja. Plug je Olt 10 coli i veoma lepo konstruisan.

Nazad
Vrh