VLADIMIREC T-25

Vico znaci ja kad skinem poklopac treba da pritisnem kvacilo tj neko i da kuckam tu osovinicu koju pokazujes prstom tj prvu do tocka dok se nevrati nazad ili ???

Bas tako PKB...

Vica022 - Pa ne bi se bas slozio da je od vlage jer izbegavam da perem tu traktor,a mora nesto i da mu fali pa ja mislim da je to njegova prva brava za paljenje... Dosta je i trajala... :ppozdrav:

ako je prva vreme joj je. pregledaj i grejac dal nije do njega .moguce je i to ili od vlage jer ipak nema kabinu i plus godine. @PKB osovinica sad stoji u polozaju brzih brzina i kad ide napred. znaci kako si pisao tako izvucena bi trebalo da bude.tebi je ostala van repera za bravu pa rucica nemoze da uskoci u kanal. stisni kvacilo i kucni malo ili je povuci sebi .tu malo fali. ako neproradi moze da bude da se klizac od viljuske zakrenuo kao kod mene pa rucica nemoze da udje u klizac. tu se vec poklopac menjaca mora skidati da se resi.ta osovina ti je samo za hod brze-spore. do nje osovina ti je za istu rucicu reverzera samo za hod napred-ler-nazad. ostale dve osovine su za brzine za levu rucicu biraca brzina. probaj tu osovinu povuci prvo sebi znaci jos napolje .cuje se i oseti kad zarez na osovini uskoci klin od brave.tu imaju dva zasecena dela na osovini i obicno ostane negde izmedju njih i nedozvoljava hod rucici. pogledaj prvo koliko viri van .trebalo bi oko 3cmda viri i jedan reper [zaseceni deo osovine] da se vidi sa gornje strane .to je kad je u brzogodnim u polozaju levo. ako je manje od toga prvo je privuci klestima sebi pa probaj na rucici.ako ne kucni je ka unutra.

Od kad ja znam za sebe nije menjana a pitao sam i dedu i caleta i oni se nesecaju... Kazu da je to orginal kao i sklopka mase... Ma nekad je bio kvalitet,i davac za stop svetlo je prvi i radi sve ove godine...

rusi jesu grubo radili ali vecinu stvari nisu stedeli na materijalu. a mnoge delove su koristili i na vojnim vozilima gde je jos potrebnija robusnost i pouzdanost. sad noviji delovi se stancaju ko na livadi. neka mala privreda i kod njih radi dosta falsa.ali i vecina delova je stvarno jeftina u poredjenju sa drugima

Ja se sa Rusima najbolje slazem,i ako imam i dva domaca traktora... Za mene su Rusi neprevazidjeni i ne bi ih uopste uporedjivao sa domacim!!!!

ma svi su dobri kad se vodi racuna i odrzava. svaki ima svoje mane i vrline ali ipak su stare serije rusa radjene robusno i kao veoma pouzdane masine. svi su pre radili kvalitetnije ali je zato i trajalo i trajace i dalje. sad ce od plastike i magle poceti praviti . kad vidim sta se sve desava sa novim izvikanim markama traktora i da imam novaca nebih ih kupio

Malo je off topic ali licno sam se uverio sta uradi elektronika nekoj masini unisti je nacisto ipak je poljoprivreda zahtevna ,mora se raditi u raznim uslovima smenjuje se prasina ,vlaga ,velike vrucine,hladnoce teski uslovi . Sad su je nagurali u sve moguce i pogonske masine i prikljucke a najcesci problem upravo ona napravi. A kad ona zakaze najcesce je nedovoljno ulagano u alate za dijagnostiku i lose obuceni majstori. ....Itd da neduzim cista mehanika i teraj ,kad nesto zakaze slepaj do mile volje ,pre svega jeftino odrzavanje sto je nama jedan od najbitnijih stavki .

- - - - - - - - - -

viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Hahha malo sam pretero sa slikama ceo dokumentarac.

- - - - - - - - - -

Jel se odvija na ovom centrifugalnom ova matica za 36 kljuc ,ja sam pokuso stegnuta je fest ,ali stavljo sam ga cesmu ima protok extra tako da sam ga vratio.

- - - - - - - - - -

Vico resio sam ovo sa menjacom hvala ti puno ,uzgred i meni je nadimak Vica dd.

- - - - - - - - - -

Dalje sta predlazete za luft na bolcnu od poluga jeste neko od vas biksnuvali to ili bi resio sa novim bolcnom i platnama ili ??

- - - - - - - - - -

Sta mu je ovo na predzadnjoj slici jel kod mene bila nekad dinama pa je neko stavio alternator ili sta je to ???

- - - - - - - - - -

I najveci problem jos nisam resio nemam vremena moram na posao , rucica ova manja za kipovanje jel ima hod isto kao ova za hidrauliku ili levo desno posto tu je problem izgleda ona mi je zaribala nema uopste hod napred nazad sta tu treba da rasturim da razradim to ??

Malo je off topic ali licno sam se uverio sta uradi elektronika nekoj masini unisti je nacisto ipak je poljoprivreda zahtevna ,mora se raditi u raznim uslovima smenjuje se prasina ,vlaga ,velike vrucine,hladnoce teski uslovi . Sad su je nagurali u sve moguce i pogonske masine i prikljucke a najcesci problem upravo ona napravi. A kad ona zakaze najcesce je nedovoljno ulagano u alate za dijagnostiku i lose obuceni majstori. ....Itd da neduzim cista mehanika i teraj ,kad nesto zakaze slepaj do mile volje ,pre svega jeftino odrzavanje sto je nama jedan od najbitnijih stavki .

- - - - - - - - - -

Hahha malo sam pretero sa slikama ceo dokumentarac.

- - - - - - - - - -

Jel se odvija na ovom centrifugalnom ova matica za 36 kljuc ,ja sam pokuso stegnuta je fest ,ali stavljo sam ga cesmu ima protok extra tako da sam ga vratio.

- - - - - - - - - -

Vico resio sam ovo sa menjacom hvala ti puno ,uzgred i meni je nadimak Vica dd.

- - - - - - - - - -

Dalje sta predlazete za luft na bolcnu od poluga jeste neko od vas biksnuvali to ili bi resio sa novim bolcnom i platnama ili ??

- - - - - - - - - -

Sta mu je ovo na predzadnjoj slici jel kod mene bila nekad dinama pa je neko stavio alternator ili sta je to ???

- - - - - - - - - -

I najveci problem jos nisam resio nemam vremena moram na posao , rucica ova manja za kipovanje jel ima hod isto kao ova za hidrauliku ili levo desno posto tu je problem izgleda ona mi je zaribala nema uopste hod napred nazad sta tu treba da rasturim da razradim to ??

Rucica za kipovanje ima potpuno isti hod kao i rucica za hidraulik. Kod tebe je na rucici nesto budzeno. Skini rucice tako sto ces odvrnuti navrtke koje ih drze, a zatim slini poklopac koji drze 4 srafa. Ostalo ce ti se samo reci.
Ta matica se odvija.

na tom filteru odvrnes maticu i rasklopis .onda unutra sve operes . na tom delu na drugoj slici se vidi ti vijci ko roscici . na njima ima po jedna rupica koja strca ulje okolo i tako ustvari i radi centrifugalni filter . ulje iznutra prolazi kroz te rupice i strca ulje boljno i tako se okrece filter i lepe cestice za posudu. te rupice moraju biti otvorene i imaju zicice koje prolaze kroz rupicu. samo izduvaj rupice da imaju protok to je najbitnije. osovine treba ocistiti od prljavstine pogotovu gde su reperi i podmazati ponovo. hoce i to da zastekava ako djubreta se nakupi .osovine [bolcne ] od poluga imaju lufta i nista im nefali. samo teraj.to nije fiksno a ona kutija kod alternatora ima neke veze sa dinamom i alnaserom. mislim da je u pitanju regler za dinamu i jos nesto da blokira alnaser kad je upaljen motor. nisam siguran ali mislim da je tako. kod mene od celog elektro sistema ima samo par komadica zice . pacovcina sve izjela kod bivseg vlasnika i on izbacio. sad sam osnovno povezao samo a zimus cu uraditi komplet instalaciju nanovo.to za kipanje nemam ni poluge ni cevi.trebalo bi da ide hod kao i kod poluga gore dole i neutral

To crno sa slike je imalo veze sa dinamom pa kad stave alternator uglavnom to izbace,i ja sam na mom to izbacio... Nebi bilo lose da zamenis i ulje u menjacu vidim da je dosta lose... :sta:

Znam za ulje resicu i to Ciro nesekiraj se . Ma produvo sam taj centrifugalni tj one dve rupe ima kroz njih protok ko lud . Sad me izjeda jos samo ta rucica sutra nemam vremena ,moram videti to da rasturim da vidim sta je tu moglo da toliko zapece .

Pazi rucica od kipe nema 3 polozaja kao ova sto podize hidraulik ima samo 2... A radi isto kao i ova za poluge...

- - - - - - - - - -

A da obavezno odviji onu maticu 36 i otvori kuciste centrigugalnog filtera i ocisti ga iznutra pa operi benzinom... PAzi kad skidas i kad vracas ima oznaka moras tacno tu da vratis zbog balansa... :ppozdrav:

Ima obelezene dve crtice,ali to ti je potrebno tek kad skines onaj poklopac sto odvijas sa 36 kljucem... Ako si samo izvadio i izduvao one rupice nemas brige.... Ali sledeci put rastavi to mozda je pun filter....

Ustvari ta matica 36 se neskida sa kucista ona se odvija i silom svog navoja gura unutrasnji deo napolje ona je neka vrsta radapcigera.

• Like
Reagovanja: PKB
izvinjavam se svima, samo trenutka. nemam iskustvo o traktor, koje bolje vladimirec t25 i imt 533, 539?

Pa slusaj zavisi u kojim slucajevima,oba imaju mane i prednosti,vladimirec ima 22,5 kw i slabiji je od fergisa na papiru ali u praksi ta se razlika tesko primeti,ima i on dosta snage,sto se tice potrosnje,ekonomicniji je rus 3 puta,sto se tice hidraulike takodje,jer je njemu spoljna hidraulika i dosta je prosta,sto se tice odrzavanja mnogo je jeftiniji od fergusona evo ti primer glava za rusa kompletna sa ventilima je oko 6500 din,znaci dve glave ajd da kazemo su 120-ak e,hilzne i klipovi i karike,jos toliko da kazemo to je 240 e,hidraulika da je odradis bi te kostala oko 50-ak evra sa sve novom hidraulicnom pumpom,sto se tice menjaca ja sam za 100 e kupio x zupcanika,opruge,kugle....itd znaci za 400 e ti malte ne dobijes nov traktor al ajde da kazemo 500 e znaci od najgoreg groba mozes da uradis da bude odlican,a za te pare na fergusonu mozes da odradis samo motor... i to neznam dal je dovoljno....:osmeh:,nemas kontakta sa vodom,hladnjakom,idt itd,prati samo stanje kajisa na turbini i nemisli,jos da su uradili i interkuler kao na t 40 bilo bi savrseno al ajd moze i ovako,lako je prici i menjacu i motoru,a sto se tice fergusona imam ja 539 2005 god sa motorom od 45 ks,direktnim ubrizgavanje itd itd,i on trosi manje od ovih obicnih 539 na -10 C pali bez grejaca kao i rus,sad ce mu deveta godina napravio je 1200 rh,nista nije pipano,i oni su kvalitetni,ipak je to domaca marka... :D

ferga je bolji sto se tice uproscene hidraulike za rukovaoca i prilicno precizne. i kod vlatka je to reseno samo treba znati i procitati uputstvo sto mnogi nisu. ferga ima duplo kvacilo sem starih serija 533 i to mu je veliki plus za rad pojedinih masina pogonjenih kardanom. ali sto se tice vucne sile traktora i propinjanja tu vladimirac veliku prednost ima. visina od tla se steluje i to mu je jos jedan veliki plus. tako da svi imaju mane i vrline. sad konkretno od poslova za sta najvise koristis tako se i opredelis. svi ce odraditi sve poslove samo sa nekim ce biti lakse odraditi ovo a sa drugim ono.ali vlatko je mnogo povoljniji za kupiti i jeftinije odrzavanje tako da sam licno vise za vladimirca i zato sam ga kupio. radim sa mnogim traktorima ali vlatko me odusevio sta moze i upar sa dosta jacim.

Nazad
Vrh