VLADIMIREC T-25

PKB kad skidas pumpu samo ostavi mehanizam za ukljucenje pumpe na ukljuceno znaci do motora. odvrnes vijke i izvuces pumpu. ako je na iskljuceno ispadnu kuglice za pogon pumpe pa ih moras sloziti. nije ni to velik problem ali kad se nemora sto komplikovati. moze se desiti da nesto u razvodniku zeza tj. da neotvara ventil. skini prikljucak na traktoru i probaj rucicom hoce li kuljnuti ulje. ako dize poluge trebalo bi i kipovati bar manji teret

šure mi ima vtz 2048 i zeza ga hidraulika,kad je ladan diže priključke normalno a čim se ugrije slabo i teško a prikolicu kipuje normalno i vruć i hladan.Ja mu kažem da razvodnik malo pogleda a on sumlja na cilindar.
Problem je najpre do pumpe. Mala verovatnoca da je razvodnik mada moze vrlo lako da bude i u njemu prolem...

Pa Ciro nije hica kad se setis kad budes imao vremena stvarno si drug ,najrealniju cu sliku da dobijem na traktoru . Na koleginom t 25 takodje nema grejac,ali on nema ni sat za temperaturu tera samo na pritisak ulja kaze vec godinama i sve zivo radi ahahh.

Pazi kad sam odvio juce prekjuce kad bese da tacno proverim ulje bilo je jako malo pene na cepu ,sipo sam du do cepa i izbacio mi na cep visak kad sam par puta podigo spustio kao i prosli put jer sam magarac posluso kolegu sipaj ti samo do cepa a lepo sam dovatio prstom reku ajde da dospem da vidim bas koliko ce jos stati . Poluge dize lepo ,probacu sutra kad dodjem s posla da pritisnem sa nekim srafom na zenskoj i a probam da pritiskam na kipovanje da vidim sta ce se desiti i slikacu vam taj muski deo za koji ja tvrdim da mora pa makar malo da otvori.
Piso sam vec ranijih dana da mi je dizo razne terete dok je hladan na leru dok vec ali bas kad se ugreje poprilicno teze malo ali opet je dizo na veci gas ,znaci nije najsjajnija pumpa ali kao sto smo i svi zakljucili trebo bi pa makar malo da napne crevo.

Druze proveri ovako... Odvij cerevo od prikolice i pristekaj ga na traktor i na trenutak samo pritisni razvodnik da vidis dal ce da izbaci ulje... Ja sam tako radio vise puta nece mnogo ulja otici a znaces 1000% dal je prikljucak uredu... Proveri tako... :ppozdrav:

Imaju serije (starije) Vladimireca koje nemaju na usisnoj grani u opste leziste za grejac. Kasnije imaju suvi grejac na usisnoj grani. Kod 2048 svaka glava ima svoj grejac ali on je drugacijeg oblika i on se nalazi bas na glavi motora i prolazi skroz do komore za sagorevanje i oni su povrzani strujom medjusobno i naravno sa bravom (bos brava). Da napomenem ta glava u potpunosti odgovara za Vladimirca.(licno sam je montirao) Taj sistem je jako praktican posebno u zimskim uslovima...

Pa sistem kao na automobilima. Probacu danas kad dodjem sa posla da vidim sta ce ustvari da se ispostavi.

taj sistem na glavi grejaci fabricki ima kolega iz makedonije. otprilike zadnja serija da je tako radjena ili za neka trzista. 92 god je proizvodnja tog vladimirca i nije nista dirano na njemu tako da sam siguran da je fabricki.u pitanju je znaci T25 .

PKB- Evo obecane slike grejaca.....

img2368.jpg

- - - - - - - - - -

A evo ga i Vladimirec uhvacen na spavanju.... :osmeh:

img2372.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
E hvala ti drugar ,svakla ti cast . Zavidim ti na urednosti na prostoru ,na urednim garazama sve pohvale svaka ti cast .

Tu sam i predpostavio ja imam isto tu otvor i umesto grejaca stavljen je samo sraf moram videti da uzmem i to da namestim nikad se nezna zimi sta ce zatrebati traktorce a nemam neku garazu samo nastresnica ili cirada a nije mi zlatan motor tako da bi trebo i to da resim da prezimi ovu zimu pa cemo dalje da vidimo sta kako .

Sto se tice problema sa hidraulikom nisam nista danas resio ,bio sam kratak sa vremenom dosao sam sa posla dosta kasno samo doduvo gume na prikolici otero do kuma i prekacio za 542 i pozurio da me nehvata mrak . Jako nam je los put do deponije ,zakupio privatnik i naplacuje a neuredna dosta i deponija tj prilazi i prostor za samo kipovanje neravno sacuvaj boze reku da zavrsim to za dana .

A kolega mi rece danas sa posla kao hoce da zapece od nekoriscenja sam ventil na razvodniku . Mada odlucio sam da nelutam i nedangubim vreme dok nekupim drugu pumpu i zatim krenem redom . A jos mi prica kako je on kupio ranije novu pumpu i nije resio problem luto je luto i u sustini kaze da mu je bilo sipano motorno ulje u hidraulici tj dosta gusce i da mu je to pravilo problem zamenio i radila mu hidraulika posle bez problema ,meni je to iskreno za neverovati ipak je to rus takve nijanse on guta bez problema ,mozda gresim . I ima tu pumpu sto je skino trazim mu da stavim da probam i neda mi .

Hvala drugar... Ma nista sta ti treba samo kazi.. Nije nikakv problem slikati u pola noci ako treba...

Ne bi se slozio ni ja sa njim sto se tice ulja,ma daj pa rus je to bre,guta sve bez problema.... Ja isto sumnjam na taj razvodnjik jer enverujem da je pumpa bas toliko mrtva da ne napne crevo..

A rekao sam ti kako da proveris ovi crevo od prikolice i prikljuci ga na traktor i probaj da kipujes ako izleti malo ulja kroz crevo videces da je prikljucak uredu i razvodinik,znaci ostaje samo pumpa...

ja sam spakovao danas viljusku i sredio kuciste volana i dve spone reparirao. sad trunke lufta nema.ovaj mali lezaj tu mnogo uticaja ima ali sam stelovao i celu osovinu gde je puz.dva limcica manje i leglo ko novo. PKB slikao sam ti koja je osovina u pitanju da ga razblokiras sa brzinama. samo ako uspem postaviti sliku.ako ne ujutru .

Ok hvala drugar ,pa kaze i kolega kad god mu je pod opterecenjem ili iskoci ili zaglavi obicno u 3 mu ostane ,ali posle kaze nemoze reduktor ni u jedan polozaj a moj moze .

zato se to sredi da nedodje do toga i napravi nesto gore. kod tebe je najverovatnije kugla na rucici se zajela i preskocila.to je cest uzrok ali ima i jos poneki .vecina stvari se odradi za male novce i bude ko nov. vecinom lezajevi stradaju i tad pocne sa kvarovima. nijedan nece zezati kad se normalno salta. brava menjaca da je ustelovana i podmazana i nema problema . moj je kupljen sa zaglavljenim menjacem a sad radi ko sat.evo uspeo sam da je ubacim. ovako treba da stoji sipka kad ti je rucica reverzera u brzim u levom polozaju kako si rekao i u polozaju za napred.to ti je kod desnog pogonskog tocka kad se skine deklic sa 4 vijka
77q2.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

• Like
Reagovanja: PKB
ja sam spakovao danas viljusku i sredio kuciste volana i dve spone reparirao. sad trunke lufta nema.ovaj mali lezaj tu mnogo uticaja ima ali sam stelovao i celu osovinu gde je puz.dva limcica manje i leglo ko novo. PKB slikao sam ti koja je osovina u pitanju da ga razblokiras sa brzinama. samo ako uspem postaviti sliku.ako ne ujutru .

Koliko te je kostalo da sredis kuciste volana??? Ja sam spone stavio sve nove..

Milose nisam obracao paznju....

- - - - - - - - - -

Danas mi se desila jedna zvrcka na Vladmirca... KAd sam pokusao da ga upalim zadimila mi se brava... Sta moze da bude uzrok??? Jer brava crkla ili??? I imam jos jedno pitanje za Milosa da li moze brzi anaser od Belarusa 820 da stavim na Vladimirca,mogu da nabavim jeftino jedan takav anaser....

Milose nisam obracao paznju....

- - - - - - - - - -

Danas mi se desila jedna zvrcka na Vladmirca... KAd sam pokusao da ga upalim zadimila mi se brava... Sta moze da bude uzrok??? Jer brava crkla ili??? I imam jos jedno pitanje za Milosa da li moze brzi anaser od Belarusa 820 da stavim na Vladimirca,mogu da nabavim jeftino jedan takav anaser....
99% odgovara.

Znaci moze na Vladimirca anaser od Belarusa (brzi)... Hvala na odgovoru... Sta moze da bude sa bravom zasto je zadimila kad sam pokusao da ga upalim.. Onda sam vratio kljuc nazad i kad sam ponovo pokusao on je uplaio... :sta:

evo ga lezaj i gde dodje na izlaznu osovinu. to je 10 eur i nastelovao ga na limovima i to je to. malo ucentrirao osovinu na imbus vijku.
q1by.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]mnogo ti i trljkas i peres vladka ciro. moguce da su kontakti oksidirali ili lose spojili pa se pojavio dim . vlaga je cudo. meni su ostali slepljeni jer dugo nije koriscena jer su kljuc izgubili pa direktno. verovatno nece jos dugo ta bravica

Nazad
Vrh