VLADIMIREC T-25

Milose ,molim te po tvom iskustvu sta ti mislis po simptomima sto sam opisao . A to je da hladan dize na leru a vruc samo uz maltene pun gas dali mislis da je definitivno pumpa . Po meni jeste ,sta ti mislis ?? Doduse moja je greska priznajem nisam skidao filter da vidim kakav je ,mada smatram da on nebi trebalo da je u pitanju ,razvodnik takodje mislim po meni da je samo ona u pitanju . Sta ti mislis ?
Po svim tim simptomima koje si opisao 99.9% u pitanju je pumpa za hidrauliku. Jer da su filteri zapuseni on bi lose dizao i kada je ulje hladno...Razvodnik definitivno nije u pitanju jer kada je sa njim kvar on radi ili neradi nema na pola...

Ja sam zamenio onaj ventil na pumpi povratni i sad se desava ovako:::::::: upalim ga radi lepo pola minuta i pocne na ono crevo sto vraca u rezervar (prelivno) da tera gorivo prema diznama a ne obrnuto i onda se ugasi kad otpustim saf na filnoru ono sikne pritisak vazduha 30 bari da pukne cev pa opet tako sta li je sad ????

na filteru* onu cev kad otpustim ono sisne vazduh ko lud
Na kucistu (finih)filtera goriva na vrhu nalazi se holender (17 kljuc hvata) pod kojim ima prelivna cev koja u produzetku ide do dizni i nastavlja do rezervoara... Na tom holenderu nalazi se rupica od prilike precnika oko 1/3mm moze da se desi da je ona zacepljena. Ta rupa mora da bude u funkciji jer kada ona se zacepi dodje do problema da nemoze da "otarasi" preliv i onda nagura ogroman pritisak u prelivi i dodje do gasenja traktora...

probacu sutra da vidim da li je do toga...

- - - - - - - - - -

a otpustim onaj holender kljuc 19* sa strane sto ide u pumpu tu se pojavi veliki pritisak vazduha

ako je zapusio holender preliva na filteru i vazduh usao on ga jednostavno vitla u krug i nemoze da istisne. ocisti taj holender [rupicu] i pregledaj sve spojeve dal nefalsira vazduh negde u sistemu. taj vazduh u sistemu im je boljka kod pojedinih a i platnice one bakarne su jako tvrde ,cevi porozne tako da se mora pregledati sve. cev u rezervaru isto. dok se vazduh ne eliminise iz sistema sou se nastavlja

predrag003 to ti je najverovatnije nepovratni ventil na pvp. onaj iza na povratu nafte u rezervar. nesto je potpalo ili je crko. on odrzava odredjeni stalni pritisak nafte u pumpi i oko ostane otvoren nema pritiska. skini i ocisti ili zameni. meni je otkazao upravljac. raskopo sam ga , puz je u redu ali na izlaznoj osovini deo kao remenica koji puz pokrece ima aksijalnog lufta 2cm. jel njega sa obe strane drze lezajevi ili neki tip biksne. to je otkazalo ko zna kad jer samo unutrasnja kosuljica ima ili me tako podseca ta dva dela. nesto mora drzati sa obe strane ali u katalogu se nevidi a ovo sto je ostalo najvise podseca na unutarnju kosuljicu lezaja. jel ko rasklapo da zna sta je sigurno i ako je lezaj koji je

Izvinjavam se za kasnjenje sa slikama, ali sezona posla, oranje setva itd. Slike sam naprevoi malopre, pa se nadam da su vidljive.
Zbog tragova korozije oznaku nisam uspeo procitati do kraja, a iz istog razloga stoji u ulju. Oznaka ide 77809 ГПЗ 9 ili tako nesto. Ako je potrebno premericu lezaj.

lymd.jpg

8lpc.jpg

Pozdrav drugari , imam ponovo jedan problem . Danas sam bio da orem sa vladimircem islo je lepo dok u jednom momentu nije osto bez one gore desno na reduktoru gde mu je valjjda 1,3,5 i bio sam primoran da zavrsim sa onom najsporijom na menjacu skroz gore desno sto je ima u hodu napred i kad je reduktor ubacen u hod unazad ,i to mi je presporo . Sta da radim sad nemoze se vise reduktor usaltati u skroz gore desno dali neko zna sta se tu izdesavalo ???? Uzgred tero sam ga do 2,5 litre znaci malo iznad prve crte na meracu i to veceras kad sam kreno kuci i zanemoco skroz odmah sam znao o cemu se radi dono mi drugar sipali 6-7 l i teraj malo mu trebalo dok je dopunio sistem i vratio se u normalu . Oro sam neke klinove neznam ni tacnu povrsinu iso sam neku srednju dubinu sa dvobraznim oltom bez ledinasa ,ali uso sam mu u caku i islo je lepo . Pogoreo sam tu oko 20 tak malo preko goriva ali neznam tacnu povrsinu . Otprilike bi reko da je nekih 15 l po kj dubina nekih pi ajde nek bude oko 15-18 cm .

Ne rezumem bas pitanje,nemozes vise da ubacis u drugu brzinu sem u one naj sporije sto ide samo napred??? Ili mozes recimo da ubacis u 6 a nemozes u 1 i 3???? Ako je ostao u onoj naj sporijoj to nije strasno ali ako si ostao bez 1 i 3 onda je nesto viljuska zafrkla...

Ovako mogu levu rucicu da usaltam u sve brzine ali desnu samo levo desno u pavcu nemogu gore desno jel shvatas sad ? A izbacio mi dva puta odatle i sad nemogu da ubacim uopste desnu rucicu gore desno . A levu mogu da ubacim gde hoces , a najpre mi se desilo a kad sam ga usalto bilo gde on stoji nista i posle izgubim na redutoru polozaj kako bese oznaka rimsko jedan gde kad je u tom polozaju imam 1,3,5

Ako ti je reduktor ostao na levo (nakrivljen) to je desna rucica kad sedis na sedistu onda on treba da ide napred pa desno.. A ako ti je ostao pravo reduktor onda on nema polozaj za napred pa desno... A ako ti je iskakao iz brzine onda nije lepo nastelovano ono zakljucavanje menjaca.. To je ona budza pored kocnica sa 4 srafa 12 kljuc ide tu... A sto se tice reduktora enznam ni sam kako da ti objasnim da ga namestis... Ima sa obe strane traktora poklopci sa 4 srafa njih treba da skines i onda pritisnes kvacilo pa polako te osovine moras da vratis na mesto.. Ako je do toga... Meni se jednom desilo na njivi da je ostao u toj naj sporijoj...

Ma meni nije sad uopste do toga sto on izbacuje to je u toku celog dana dva puta meni nesmeta nego sto sad nemogu reduktor da usaltam u taj polozaj i nemam izbor odgovarajucih brzina za oranje.

- - - - - - - - - -

A druge brzine i reduktor neizbacuju samo je u ovom polozaju izbacio koji sad nemam .

Kazi mi sta se desava kad pokusas da usaltas u taj plozaj??? Nece pa makar polomio rucku?????

Onda je 99% iskocila rucka iz viljuske... Samo ono da odradis sa tim poklopcima sa strane.. skines te poklopce zgazis kvacilo i polako te osovine pritiskas (lupkas gumenim cekicem) i kad upadne to je to....

PKB otvori 121 stranicu teme. imas sliku mog menjaca otvorenog i vide se osovine viljuski. koliko sam razumeo tebi je ostao na levoj strani rucica reverzera znaci u brzim. ako ti ubacuje tu u brze napred i nazad a nemoze da prebaci u sporohodne desno onda je u pitanju 4 osovina .znaci kad skines desni poklopac na menjacu prva osovina do pogonskog tocka treba da se udari unutra da udje za jedan stepen u menjac. ali obavezno stisnuti kvacilo tada. znaci treba ti pomocnik. poklopac od osovina ti je na 4 vijka i ispod pedala kocnica dodje na menjacu.

• Like
Reagovanja: PKB
Otvorio pogledo ali nisam bas ukapirao ,moracu da potrazim nekog da mi pomogne od kolega sa posla ko je radio vladimirca nevredi .

Dali cu moci da odradim jos ovo malo posla sto mi ostalo bez tog polozaja ,jel nece da prouzrokuje nesto to sto cu raditi sa njim tako ?

- - - - - - - - - -

Jos mi nije usliko niko polozaj lanaca , ja sam pokuso da ukrstim i nesvidja mi se kako stoje cak upiru i u kardan. Ja sam napravio neke samostalno prinudno resenje ,ali molio bih vas da mi uslikate originalne i da snimim tacno kako idu HVALA UNAPRED

Nece mu nista faliti samo sto ences imati taj polozaj... Druze sacekaj samo da se postavi slika... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Nadam se druze da ces neto videti kao sam ja resio to...

110612152534.jpg

Nazad
Vrh