VLADIMIREC T-25

Juče se vraćao sa terena i vidim Vladimirca u prilično lošem stanju ali radi. E sad sve to ne bi bila vest da se to nije desilo u Maliju gde sam trenutno na privremenom radu. Nisam stigao da slikam a baš bi bila fotka, sedeo je neki afrikanac na njemu.

Da sam se setio ja da slikam,onog proslog pre nego sto sam mu sredio motor,kad ga upalis bije vatra izmedju glava i hilzni,to puca kao mitraljes,glave pootpustanje,pisa ulje na sve strane,pravi horor,ali ide u ramaci gde sam ga uzeo zive ljudi na brdu i to veliki uspon 5 pun gas i ne popusta,on moze da ide i klipove da mu okrenes naopacke,:haha:

Jel normalna potrosnja oko 6 l u transportu oko 25 km tamo i nazad sa prikolicom tamo praznom nazad punom drva oko 5 metara . I tamo pomeranja x puta pali gasi . ??? Mislim da sam sa 542 isto potrosio kad sam isao prosli put . Zato mi nesto sumnjivo. Baca mi na iber ulje potrosio je za turu drva pola litre sigurno ulja ,sad je tek pokazo svoje a jos ga cestito nisam ni opteretio cc. Ali sve u svemu ide tica poprtkuje kako bi reko Milasin . Cak sam se naviko i na menjac

Koje su originalne dimenzije zadnjih guma i dali neko ima polovne a zdrave da proda ?

Jel normalna potrosnja oko 6 l u transportu oko 25 km tamo i nazad sa prikolicom tamo praznom nazad punom drva oko 5 metara . I tamo pomeranja x puta pali gasi . ??? Mislim da sam sa 542 isto potrosio kad sam isao prosli put . Zato mi nesto sumnjivo. Baca mi na iber ulje potrosio je za turu drva pola litre sigurno ulja ,sad je tek pokazo svoje a jos ga cestito nisam ni opteretio cc. Ali sve u svemu ide tica poprtkuje kako bi reko Milasin . Cak sam se naviko i na menjac

Koje su originalne dimenzije zadnjih guma i dali neko ima polovne a zdrave da proda ?
Fergusonove pogonske , gume. Prodao sam pre 10 dana dve ekstra za 100 eura i unutrasnje gratis...Ako bude sta uskoro javljam!

ruse ako cepas pun gas hoce da potrose .ali zavisi i koliko je dozator u pumpi osrafljen. ako ti tuce dosta crnog dima sigurno je da je pojacan i vise trosi. kod mene nema trunke dima ali je i trom. sad ce dobiti po dozatoru malo .gume su 11,2 -28 mada neko stavlja i 12,4-28

ruse ako cepas pun gas hoce da potrose .ali zavisi i koliko je dozator u pumpi osrafljen. ako ti tuce dosta crnog dima sigurno je da je pojacan i vise trosi. kod mene nema trunke dima ali je i trom. sad ce dobiti po dozatoru malo .gume su 11,2 -28 mada neko stavlja i 12,4-28

Meni su na ovom 12,4-28

- - - - - - - - - -

Imam jedan nesvakidasnji problem sa rusom,ovako nece da upali,pa verlas verlas verlas te nekako upali radi lepo,cim ga ugasis opet nece,ili kad se desi da upali trokira gubi gas radi samo na leru,to su simtomi i to samo odjednom do pre toga radio je extra,mozelli to nesto na licu mesta da se podesi ili mora majstor bosista da zavrce rukave...

predrag003 to ti je najverovatnije nepovratni ventil na pvp. onaj iza na povratu nafte u rezervar. nesto je potpalo ili je crko. on odrzava odredjeni stalni pritisak nafte u pumpi i oko ostane otvoren nema pritiska. skini i ocisti ili zameni. meni je otkazao upravljac. raskopo sam ga , puz je u redu ali na izlaznoj osovini deo kao remenica koji puz pokrece ima aksijalnog lufta 2cm. jel njega sa obe strane drze lezajevi ili neki tip biksne. to je otkazalo ko zna kad jer samo unutrasnja kosuljica ima ili me tako podseca ta dva dela. nesto mora drzati sa obe strane ali u katalogu se nevidi a ovo sto je ostalo najvise podseca na unutarnju kosuljicu lezaja. jel ko rasklapo da zna sta je sigurno i ako je lezaj koji je

predrag003 to ti je najverovatnije nepovratni ventil na pvp. onaj iza na povratu nafte u rezervar. nesto je potpalo ili je crko. on odrzava odredjeni stalni pritisak nafte u pumpi i oko ostane otvoren nema pritiska. skini i ocisti ili zameni. meni je otkazao upravljac. raskopo sam ga , puz je u redu ali na izlaznoj osovini deo kao remenica koji puz pokrece ima aksijalnog lufta 2cm. jel njega sa obe strane drze lezajevi ili neki tip biksne. to je otkazalo ko zna kad jer samo unutrasnja kosuljica ima ili me tako podseca ta dva dela. nesto mora drzati sa obe strane ali u katalogu se nevidi a ovo sto je ostalo najvise podseca na unutarnju kosuljicu lezaja. jel ko rasklapo da zna sta je sigurno i ako je lezaj koji je

Tu ide konusno valjcasti lezaj. Sutra dobijas sliku i oznaku.

Danas uzeo u arendu 2.5h.. Njiva naj manje 6-7 godina nije obradjivana,korov kao ja visok.. Nisam imao ideju sta da radim sa tom njivom svako jake travke a naj vise Divlje kupine!!! Ja se setih da probam sa Vladimircem i sa drljacom da to sve izvucem iz njive.... Podelio sam je na vise mesta i gas!!! Sva sreca pa je jedan kraj te njive bio uperen u neko isuseno recno korito,sav taj korov sam u rikverc gurnuo tu!!! Nznam ni sam koliko sam se zadrzao ali je na kraju njiva izgledala kao da je iztanjirana... :haha: Vladimirec je bio jedini slobodan danas pa je njemu pripala ta cast.... Junacki se izborio sa tim korovom,sad stigoh sa te njive izorah je ali ne sa Vladimircem..:osmeh:

trebalo bi onda dva komada lezaja da bude.sa jedne i druge strane one remenice sto je puz pogoni. znaci ne na osovini tu je dobar nego na onom delu osovine gde nosi remenicu ili prsten kako vec taj deo zovu. ima bolcna i na njoj je remenica sa obe strane bi po onome sto vidim trebalo biti dva lezaja mala da nema aksijalnog lufta.ko zna kad je to popucalo jer nema u kucistu ni parcic toga. samo dva prstena koji podsecaju na unutrasnju kosuljicu lezaja.sta kod mene vlatko radi to je strasno. cupanje panjeva i izoravanje zila do 40cm dubine.oko 15 ari sam ocistio ovih dana. jednobrazni imt plug sam ukosio pa nije ni cudo sto mi volan otkaza. neznam ni kako je radio ovako

a i jos me nesto cudi,prepakovali smo razvodnik hidraulike sipao sam novo ulje,i dize samo kad nije opterecen cim ga opteretis sa 5 kg ma nece ni da cuje ???

jel ti se cuje pumpa da zuji. ona se moze stelovati na ukljucenju na viljusci. druga stvar je koji je pritisak u sistemu.i on se steluje na ventilu. dal ti ulje nepeni u rezervaru mozda kuva ulje u pumpi [provlaci vazduh]. ili niste dobro izremontovali.probaj prvo odozgo na razvodniku da izvuces ventil .ono malo deklo odozgo. kad izvadis ocisti ako sta ima ili ako ima trunka propasce u povratni vod i proradice. stelovati radni pritisak pumpe nikako bez manometra. oko 130-140 bar je radni pritisak. mozda zaostane malo vazduha negde u sistemu pa hoce u pocetku zezati.kod mene je ceo sistem bio bez ulja i rashodovano kuciste pumpe i pogon nacisto. kad sam to sredio i nasuo ulje sve je proradilo i to normalno bez zezancije. ali ima slucajeva kad zeza

Mene zeza pumpa ili mozda razvodnik ,ali najverovatnije pumpa . Kad je hladan dize na leru cim se ugreje samo pod maltene punim gasom . Tanjiro sam sa njim ovih dana propiso je ulje na iber za 2 kj po 2-3 puta tanjiranja za nekih 5-6 sati rada izbacio je litar motornog ulja sta mislite o toj muci ?? Gume sam mu zamenio stavio 11,2 -28 nego imam sad jos jedan problem to nisam primetio kad sam skido tockove tek kanije ,tj kad sam skido probo sam luft na reduktorima tj sunkama kako je neko napisao ,nisam primetio neki poseban luft ali sinoc primetim tocak leluja levo desno poprilicno nisam jos dizo na dizalicu da pogledam ,ali verovatno je otiso neki lezaj predpostavljam . Sve u svemu pozitivne utiske imam o njemu ,ako izmumem ovo sto moram da odradim ,ali mogu da zamislim ove malo sredjenije sta su u stanju da zavrse ako je ovaj moj u ovakvom stanju sposoban na ovo sto sam ja radio sa njim .

- - - - - - - - - -

Da vuko sam neku crvenu tanjiracu neznam cija je proizvodnja moze da se zakosi lepo ima tri rupe sa bolcnovima za stelovanje i kad se malo na topling pritegne radi kao luda ,a dize mi vladimirca malcice imam dva tega napred ali kad je podignem odlepi mu malo prednji kraj dosta je teska .:osmeh:

To sto ti leluja tocak (zdnji???) mozda ti se samo matica olabavila... Meni se desilo to isto kad sam drljacio neke drazde ubi boze,matica je otkinula navoj na polu osovini morao sam kod strugara da mi nareze nov navoj i napravi za toliko manju maticu.. Sad pici tako bez problema,proveri prvo to,odvij ona 4 srafa pa pogledaj.... Podigni na dizalicu obavezno.... MA Vladimirec je traktor sposoban stvarno,ko je dusman (kao neki iz mog sela) teraju ga ceo dan sa tanjiracom 24 diska!!!!! Dusu mu vade sipaju preradjeno ulje nemaju nista na njima ni instalaciju nikad vodu nisu videli (oprani) i idu i idu!!! Boze po nekad se zacudum... :sta:

Pricao danas sa covekom onako ,reku idem 3 u Rumu pa da rasturim hidraulicnu pumpu da kupim delove po uzorku . Kaze nemoj dzabe da se mucis neces nista dobiti klaze on je pokusavo par komada neisplati se uopste remontovati ,kuciste je aluminijumsko i pojede se i necu dobiti nista ni sa biksnovanjem inace je on dobar mehanicar . Kaze ima negde kod Petrovaradina pumpe za njega ,dali ima u Rumi nove da se uzmu koje su cene ????

Pricao danas sa covekom onako ,reku idem 3 u Rumu pa da rasturim hidraulicnu pumpu da kupim delove po uzorku . Kaze nemoj dzabe da se mucis neces nista dobiti klaze on je pokusavo par komada neisplati se uopste remontovati ,kuciste je aluminijumsko i pojede se i necu dobiti nista ni sa biksnovanjem inace je on dobar mehanicar . Kaze ima negde kod Petrovaradina pumpe za njega ,dali ima u Rumi nove da se uzmu koje su cene ????
Kada budes kupovao novu pumpu postoje dve vrste. Razlika je stari i novi tip odnosno stari 4 nuta pogon a novi tip 6 nutova pogon.

Milose ,molim te po tvom iskustvu sta ti mislis po simptomima sto sam opisao . A to je da hladan dize na leru a vruc samo uz maltene pun gas dali mislis da je definitivno pumpa . Po meni jeste ,sta ti mislis ?? Doduse moja je greska priznajem nisam skidao filter da vidim kakav je ,mada smatram da on nebi trebalo da je u pitanju ,razvodnik takodje mislim po meni da je samo ona u pitanju . Sta ti mislis ?

Nazad
Vrh