PKB- Ja ti ne bi savetovao da ka sad odmah isforsiras posle toliko stajanja kao sto kzes... Prvo i osnovno zameni ti ulje u motru,ocisti centrifugalni filter,a ostalo polako,proveri sva ulja prvo nemoj da negde nema pa da napravis karambol.. proveri ulje i u bocnim reduktorima,menjacu,hidraulicnoj pumpi,hidraulici,filter vazduha ocisti i zameni ulje u njemu,ulje u pumpi visokog pritiska zameni... Proveri sve vizuelno,ako su ti sumnjive neke matice oko bocnih reduktora ti ih dotegni i tako... Daleko smo ja bi rado dosao da ti pomognem oko Vladimirca,sa njim sam odrastao.. I moj ima isto dva menjaca... Imao sam katalog viska ali sam ga prodao nasem kolegi... Ostao mi moj katalog pa ako ti nesto zatreba samo pitaj slikacu... A sto se tice brzina neznam kako da ti objasnim jedino da nacrtam nekako...
- - - - - - - - - -
A sto ne volis???? Ja licno vise volim ofarban traktor nego sav izguljen...
- - - - - - - - - -
PKB- Evo nekako sam nacrtao semu brzina za Vladimirca sa dve rucice ... Nisam neki umetnik ali nadam se da cu uz pomoc ove slike malo da ti pojasnim...
- - - - - - - - - -
Ovo sam nacrtao gledano kako sedis na njemu i gledas u rucice... Desno je reduktor (po meni) a levo je menjac... Znaci na levom menjacu imas 1,2 i 5 kad je reduktor u pravom polozaju.... (imas i onu prvu sporu sa reduktorom u tom polozaju ali to se retko koristi)... E sad sve te brzine imas i u rikverc samo povuces desnu rucicu (reduktor) ka sebi nazad i desno i imas 1,2 i 5 u rikverc (sve zavisi u kojoj brzini ti je manjac gledano na levu semu).. Sad kad je reduktor stoji pravo (to jest za 1,2 i 5) tad ga gurnes skroz napred i na levo tad dobijas 3,4 i 6 i tu drugu sporu (sve zavisi od leve rucice u kom je polozaju).. Isto tako kad povuces reduktor ka sebi i na desno dobijas 3,4 i 6 u rikverc.... Nije nista komplikovano samo da mogu da ti pokazem jedanput i gotovo shvaatices ovako mi je tesko da objasnim i deluje komplikovano... A da zaboravih da kazem te dve spore nemas u rikverc tako da ne pokusavaj pa da te to zbuni..