VLADIMIREC T-25

Ok svako ima svoj sistem stelovanja kocnica. Bitno je da se steluju a ako se steluju znaci da rade.:osmeh: Dosta puta se desi da se sigurnosna navrtka 19mm popusti, a samim tim i 27(jer je nepristupacno kontriranje srafova) pa je samo dotezanje ta dva srafa dovoljno, tako da uvek prvo krecem od toga.

- - - - - - - - - -

PKB Cestitke za kupovinu traktora. Kako vreme bude prolazilo sve vise ces biti siguran da nisi pogresio u odabiru traktora. Sto se tice brzina ovako izgleda, s tim sto kod tebe ukoliko su dve rucice manjaca na vrhu su ti napred / nazad, a na drugoj rucici ostale brzine.

5fz8.png

JA sam na mom Vladimircu odano fiksirao tu kuku da mi ne stoji prikolica na hidrauliku... Sad je fiksna i vise nemoze da se spusta i podize a i nemam potrebe za tim,samo podignem prikolicu polugama i onim metalom izmedju njih i spustim je na kuku,posle izvadim onaj metal i podignem poluge i vratim ga i kraj price... :osmeh:

Ovako jos jedno pitanje ,imam uticnicu za jednoosovinku a kolega mi rece da mogu da koristim i onu uticnicu od klipa za hidraulik ,jel to tacno . Meni je kuka skarabudzena dole kacenje ona dva pozadi srafa drze a napred drzi lanac za kacenje gde se kaci topling to moram obavezno resiti . Neznam nesto su mi pokrivlkjeni ti flahovi tu gde je mesto za topling ,verovatno od silovanja sa kukom ili neceg slicnog to moram izmenjati . Neznam dali da se usudim da potanjiiram 3 kj i da probam da ga opteretim sa pluggom u ovakvom kakvom jeste stanju i da vidim sta ce sve jos da pokaze ,pa da krenem redom da ga resavam ?

- - - - - - - - - -

Cek cek vladj to mi je sve na onoj levoj rucici ? Provalio sam mu desnu za napred nazad i levu u sredini sam koristio isto samo levo desno ,desno je usaltam neznam u koju krecem i levo za transport neznam dali je moglo brze ddd .

PKB- Ja ti ne bi savetovao da ka sad odmah isforsiras posle toliko stajanja kao sto kzes... Prvo i osnovno zameni ti ulje u motru,ocisti centrifugalni filter,a ostalo polako,proveri sva ulja prvo nemoj da negde nema pa da napravis karambol.. proveri ulje i u bocnim reduktorima,menjacu,hidraulicnoj pumpi,hidraulici,filter vazduha ocisti i zameni ulje u njemu,ulje u pumpi visokog pritiska zameni... Proveri sve vizuelno,ako su ti sumnjive neke matice oko bocnih reduktora ti ih dotegni i tako... Daleko smo ja bi rado dosao da ti pomognem oko Vladimirca,sa njim sam odrastao.. I moj ima isto dva menjaca... Imao sam katalog viska ali sam ga prodao nasem kolegi... Ostao mi moj katalog pa ako ti nesto zatreba samo pitaj slikacu... A sto se tice brzina neznam kako da ti objasnim jedino da nacrtam nekako...

- - - - - - - - - -

a to ne nikako,ono sto najvise mrzim je,kad vidim traktor koji je farban,prva boja,negde je pustila ali nema veze..:ppozdrav:

A sto ne volis???? Ja licno vise volim ofarban traktor nego sav izguljen...

- - - - - - - - - -

PKB- Evo nekako sam nacrtao semu brzina za Vladimirca sa dve rucice ... Nisam neki umetnik ali nadam se da cu uz pomoc ove slike malo da ti pojasnim...

bez-naslova.png

- - - - - - - - - -

Ovo sam nacrtao gledano kako sedis na njemu i gledas u rucice... Desno je reduktor (po meni) a levo je menjac... Znaci na levom menjacu imas 1,2 i 5 kad je reduktor u pravom polozaju.... (imas i onu prvu sporu sa reduktorom u tom polozaju ali to se retko koristi)... E sad sve te brzine imas i u rikverc samo povuces desnu rucicu (reduktor) ka sebi nazad i desno i imas 1,2 i 5 u rikverc (sve zavisi u kojoj brzini ti je manjac gledano na levu semu).. Sad kad je reduktor stoji pravo (to jest za 1,2 i 5) tad ga gurnes skroz napred i na levo tad dobijas 3,4 i 6 i tu drugu sporu (sve zavisi od leve rucice u kom je polozaju).. Isto tako kad povuces reduktor ka sebi i na desno dobijas 3,4 i 6 u rikverc.... Nije nista komplikovano samo da mogu da ti pokazem jedanput i gotovo shvaatices ovako mi je tesko da objasnim i deluje komplikovano... A da zaboravih da kazem te dve spore nemas u rikverc tako da ne pokusavaj pa da te to zbuni..

Ciro ala si zakomplikovao, sada ni meni nije jasno. PKB koje je godiste traktor koji si kupio?

PKB- Ja ti ne bi savetovao da ka sad odmah isforsiras posle toliko stajanja kao sto kzes... Prvo i osnovno zameni ti ulje u motru,ocisti centrifugalni filter,a ostalo polako,proveri sva ulja prvo nemoj da negde nema pa da napravis karambol.. proveri ulje i u bocnim reduktorima,menjacu,hidraulicnoj pumpi,hidraulici,filter vazduha ocisti i zameni ulje u njemu,ulje u pumpi visokog pritiska zameni... Proveri sve vizuelno,ako su ti sumnjive neke matice oko bocnih reduktora ti ih dotegni i tako... Daleko smo ja bi rado dosao da ti pomognem oko Vladimirca,sa njim sam odrastao.. I moj ima isto dva menjaca... Imao sam katalog viska ali sam ga prodao nasem kolegi... Ostao mi moj katalog pa ako ti nesto zatreba samo pitaj slikacu... A sto se tice brzina neznam kako da ti objasnim jedino da nacrtam nekako...

- - - - - - - - - -

A sto ne volis???? Ja licno vise volim ofarban traktor nego sav izguljen...

- - - - - - - - - -

PKB- Evo nekako sam nacrtao semu brzina za Vladimirca sa dve rucice ... Nisam neki umetnik ali nadam se da cu uz pomoc ove slike malo da ti pojasnim...

bez-naslova.png

- - - - - - - - - -

Ovo sam nacrtao gledano kako sedis na njemu i gledas u rucice... Desno je reduktor (po meni) a levo je menjac... Znaci na levom menjacu imas 1,2 i 5 kad je reduktor u pravom polozaju.... (imas i onu prvu sporu sa reduktorom u tom polozaju ali to se retko koristi)... E sad sve te brzine imas i u rikverc samo povuces desnu rucicu (reduktor) ka sebi nazad i desno i imas 1,2 i 5 u rikverc (sve zavisi u kojoj brzini ti je manjac gledano na levu semu).. Sad kad je reduktor stoji pravo (to jest za 1,2 i 5) tad ga gurnes skroz napred i na levo tad dobijas 3,4 i 6 i tu drugu sporu (sve zavisi od leve rucice u kom je polozaju).. Isto tako kad povuces reduktor ka sebi i na desno dobijas 3,4 i 6 u rikverc.... Nije nista komplikovano samo da mogu da ti pokazem jedanput i gotovo shvaatices ovako mi je tesko da objasnim i deluje komplikovano... A da zaboravih da kazem te dve spore nemas u rikverc tako da ne pokusavaj pa da te to zbuni..

mada ostajem pri tome da bi mu plava najlepse stojala ko se slaze samnom?:osmeh::bravo:

dobro je ciro nacrtao i objasnio. desna rucica je reverzer brzina. tom rucicom biras ili ako je na levoj strani brzohodne brzine i brzohodni rikverc , a ako je na desnoj strani sporohodne brzine i sporohodni rikverc. znaci ako ti je rucica reverzera u gornjem levom polozaju tu su ti brzohodne brzine napred i prebacivanjem poluge menjaca imaces 3-4-6 brzinu i brzu kornjacu da kazem [ II].sad ako rucicu reverzera spustis dole i ides ka desno imaces 3-4-6 u rikverc. ako ti je rucica reverzera u gornjem desno polozaju tu su sporohodne 1-2-5i spora kornjaca brzina napred. spustis rucicu dole i desno tu ti je sporohodna1-2-5u rikverc.znaci kornjaca brzine obelezene sa I i II idu samo u napred . @predrag 003 plava me podseca na pandure tako da nju nevolim vise. kad budu ljudi mozda i zavolim tu boju

E znao sam da sam zakomplikovao... :haha: :haha: Pa kako ti ne razumes kad si ti vlasnik Vladimirca .. :osmeh:
Vozio sam razne traktore i jednim pogledom na semu brzina saltam ko da ga vozim godinama a kad neko prvi put pa i deseti put sedne u ove nase " pretopljene nemacke tenkove " pola sata gleda u semu i na kraju ili ide samo napred ili samo nazad ko moj sogor sto je tero u rikverc skroz do njive kad smo brali kukuruze. Taj menjac je za "katedru". Ajde da i ja nacrtam semu brzina______
776f3e14c7.jpg
[/URL][/IMG]

• Like
Reagovanja: PKB
Sit anprc sad sam ponesto i pohvato hvala Vam puno drugari .Jos nisam nista cacko oko njega radim na poslu poprilicno pa nemogu da stignem . Tanak sam i sa novcima trenutno ,imam dosta izdataka morace jos malo da priceka oko nekih ulaganja .

Molio bih za broj semeringa koji su mi potrebni za zadnji levi tocak zamenio bi odmah oba ,pa ako neko ima pri ruci . Unapred hvala !!!Upalio sam gfa bio na akomulator od 56 ah ali jedva nije to to ipak mu treba barem 97ah :osmeh: i to me ceka ta investicija itd itd . Nedaj boze ako bih resio generalnu koliko ste ono bese rekli da izlazi bez ruku samo delovi ?

nemoj jos da razmisljas o izdacima tolikim na generalku. ja mojeg palim uz pomoc samo dekompresora iz cuga sa 55ah akumulatorom. jedino zimi ako mislis i na mrazevima bi ti treba taj veci.sipaj mu euro dizela pola pola i ima da gruva.najbitnije ti je ulje u motoru da promenis i filter ulja operes. nije ti veliki trosak. imas NIS -ovo ulje na akciji skoro stalno. to ti je oko 1500din 7 L. i u bos pumpi jako bitno. taj 1 dl. ostalo proveri i dolij bar.

Generalku uradis sam na njega a malo skuplje izadje nego za Tomos... Njegova radilica moze da istrbi jednu zamenu sklopova bez masinske obrade.. Imaju oni odlican pritisak ulja nije to IMT.. :osmeh:

• Like
Reagovanja: PKB
Sit anprc sad sam ponesto i pohvato hvala Vam puno drugari .Jos nisam nista cacko oko njega radim na poslu poprilicno pa nemogu da stignem . Tanak sam i sa novcima trenutno ,imam dosta izdataka morace jos malo da priceka oko nekih ulaganja .

Molio bih za broj semeringa koji su mi potrebni za zadnji levi tocak zamenio bi odmah oba ,pa ako neko ima pri ruci . Unapred hvala !!!Upalio sam gfa bio na akomulator od 56 ah ali jedva nije to to ipak mu treba barem 97ah :osmeh: i to me ceka ta investicija itd itd . Nedaj boze ako bih resio generalnu koliko ste ono bese rekli da izlazi bez ruku samo delovi ?
Broj semeringa poluosovine (do tocka) 70x95x10 idu dva komada po strani.

Slusaj sto se tice cena,ne bi trebalo da te kosta preko 150-ak evra sve komplet,tako je mene izlazilo u nekoliko slucajeva

Hvala puno svima ,mnogo mi znaci vasa pomoc nasao sam jednog konsultanta iz susednog sela ali nazalost ima dosta dugo vladimirca ,ali nije mi bog zna sta objasnio . Primetio sam jos nekih par stvari koje su mim promakle ali sta da se radi .

- - - - - - - - - -

Predraze to je naravno bez reglaze pumpe ? Neradi mi sat za temperaturu ,nesto mi se cini hoce malo da posustane zatrokira kad ga presaltam iz manje u vecu brzinu treba mu malo vremena da on povuce nije to bas to .Nije tako bilo kad sam ga probo . Probacu sa filterom od goriva pa na dalje.

Koliko vam je pritisak ulja na leru ,a koliko u radu pod turazom ? Znam da nije to merilo ali cisto orjentacije radi .

Nazad
Vrh