VLADIMIREC T-25

lep vlatko nema sta .nek te dugo sluzi sa sto manje kvarova. ja sam napravio gornji vucnik za dvoosovinke prikolice. nisam nigde mogao naci e onda se pravi. nadjem kod druga deblje plocevine i za 3cas napravim. co2 je polozio ispit vareci od 10-20mm debele ploce .postavicu i sliku cim se dogovorim sa kompjuterom da je uspe uplodovati.:osmeh:

Da li je pao dogovor? :haha:

- - - - - - - - - -

Evo pronadjoh sliku u ovoj temi, odavno postavljenu.

mmblzk.jpg

6pwk.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]pregovaram pregovaram al nikako dogovor da padne. :sjasi:ma totalno los signal pa tesko dize slike na net. ali uspecu jednom. moja je fiksna ali imam okretnu rudu na prikolici. ali je prosto napraviti. od dva stezaca za motike kultivatora i dve ploce .dovoljno jak materijal i zgodno se napravi.evo uspeo sam jednu nekako da postavim.

Poslednja izmena:
Gde mogu nabaviti poprecnu poteznicu ako se tako zove ona letva sa rupama. Hteo bih na nju da montiram kuku za auto prikolicu. Rekli su mi da moze i poteznica za dvovosovinku tu da se montira.
Vidim da se pominju pojmovi "gornje" i "donje'' kacenje. Voleo bih da neko objasni meni, pocetniku o cemu se radi.
Na mom traktorcetu imam kuku za jednoosovinku da li ona moze da se koristi i za doosovinsku prikolicu?

A sto ne bi mogla ta kuka da se koristi za dvo osovinke prikolice????? AJ godinama vucem sve prikolice na toj kuki i nikad problma... Ja drugu poteznicu sem one kuke nemam...

- - - - - - - - - -

Evo dvo osovinaka zakacena na donju kuku.. Nema nikakvih problema tako je vucemo od kad znam za sebe...

img1408.jpg

Mozda je pitanje bilo glupo ali ja do sada nisam imao nikakvog iskustva sa traktorima i prikolicama a receno mi je da je to kuka za jednoosovinku!
U svakom slucaju hvala na odgovoru.

JA sve redom kacim na tu kuku ali moze da se javi problem ako je malo oko na prikolici nemoze da stane na kuku... Imao sam tih problema jednom sam pozajmio jednu dvo osovinku i pokidala mi kuku na prekrt jer je bilo malo oko i ruda nije ulazila kako treba... Sa mojom prikolicom koja je na slici nemam tih problema...

Kod tebe, Ćiro čak i na toj donjoj poteznici stoji ruda gotovo vodoravno pa to nekako funkcioniše. Ipak kod teških potezanja na mekšoj podlozi trebalo bi da ruda dvoosovinke stremi u vis, tj da je tačka kačenja višlja od rude. Tada je zbog sprega sila manja verovatnoća da će točkovi da proklizavaju jer tada pri potezanju traktor upire o podlogu dok kod nižeg kačenja traktor "diže" svoj zadnji kraj od podloge pri potezanju.

Krle hteo sam to reci... Moja dvo osovinka i nije mnogo velika (4t samo) pa zato ruda i stoji pravo... Recimo vece prikolice nemogu da kacim za vladimirca bas zbog toga sto bi ruda stojala mnogo nisko i jos ako ima ruda oprugu tezila bi svakog momenta da se otkaci prikolica....

da kod tebe je ciro prilicno nisko kacanje rude na prikolici i zato ti pasuje.ja sam merio prosek visine ruda na prikolicama koje se ovde koriste i moje i na oko 70-80 cm su od zemlje a kacanje vucnika treba biti bar u toj ravni. a drugi problem koji si naveo je upravo taj sto je malo oko na vecini prikolica posto su vecinom dubrave i spediteri a kod njih je manje oko. zato sam morao praviti vucnik. a nesvidja mi se sistem na polugama sa onom stanglom i vucnikom. za manju prikolicu za auto cu napraviti to ali za vecu nebih. trebaju ukrsni lanci pa opet i sa njima problem .ovako se zgodno vucnik skine a jedino sto mi je sumnjivo je dal ce navoji oko poklopca remenice izdrzati da ih nepocupa. vec su zalomljeni vijci bili i polosi navoji koje sam sve odradio i prelozio.malo im je slabo to uporiste ostavljeno.ali otom potom ima resenja i za to ako popusti.

E vidis zasto ne bi nikad kacio vucnik gde mu je mesto.... Jednostavno ona dva srafa su previse slaba... Bio sam ocevidac vise puta kad su ih cupali,pogotovo kad te neko vuce iz blata... Moji nisu fabricki dobili taj vucnik inace bi ti ga dao drage volje jer mi netreba.... Bas cu da pitam dedu danas dal je bio taj vucnik kad ga doterao...

da kod tebe je ciro prilicno nisko kacanje rude na prikolici i zato ti pasuje.ja sam merio prosek visine ruda na prikolicama koje se ovde koriste i moje i na oko 70-80 cm su od zemlje a kacanje vucnika treba biti bar u toj ravni. a drugi problem koji si naveo je upravo taj sto je malo oko na vecini prikolica posto su vecinom dubrave i spediteri a kod njih je manje oko. zato sam morao praviti vucnik. a nesvidja mi se sistem na polugama sa onom stanglom i vucnikom. za manju prikolicu za auto cu napraviti to ali za vecu nebih. trebaju ukrsni lanci pa opet i sa njima problem .ovako se zgodno vucnik skine a jedino sto mi je sumnjivo je dal ce navoji oko poklopca remenice izdrzati da ih nepocupa. vec su zalomljeni vijci bili i polosi navoji koje sam sve odradio i prelozio.malo im je slabo to uporiste ostavljeno.ali otom potom ima resenja i za to ako popusti.

U ravničarskom kraju radi i ta poteznica na polugama. Ako pak planiraš da se vrzmaš sa prikolicama po Ležimiru i Svilošu, onda je i pametno što se kloniš te poteznice na polugama. To ovde kod mene gde je sve ravno kao ogledalo, ljudi koriste i na velikim Rusevima pa vuku tako po dve Zmajevke ili jednu poveću kamionku i nema problema. Ja sam sa poteznicom na polugama, sa ukrsnim lancima vukao po dve Kikiđanke đubra ili jednu punu Zmajovku Žita. To je sigurno mnogo jače nego tamo gde bi došla "original" gornja poteznica, odnosno tamo gde se kači toplink.

njima je najveca upora na polugama i gde je kuka nakacena. ali tu poteznicu sa vucnikom nemogu naci a ona ima i svojih prednosti .em u snazi kacenja a drugo sto mozes zaokrenuti fakticki u mestu a da guma nezakacuje rudu. e sad moja prikolica je mah 3tone i mislim da joj nece biti problem ni dubrava od 3,8 tona jer nisam neki agresivan vozac niti imam los njivski put. to je sve u placu i kraj samog asvalta tako da zaglavljivanje nebi trebalo da bude.ali za sada bi trebalo i ovo da zadovolji a ako ne lako se prepravi na poteznicu.nisam imao nikakvu pa je bolje ista nego nista. hteo sam je jos vislje da stavim da mi glavni nosac dodje pod gornji bolcn sto drzi nosac za topling ali je jako malo prostora i malo materijala bi drzalo. videcemo kako ce drzati posto kazem neplaniram veci teret nikad vuci od 4 tone a prikolice su lagane. najteza dubrava je 900 kg. kod mene je veliki spediter koji sam prepravio i restauriram ga iznova. star je preko 50 god i bio zapusten pa ga maltene iznova sredjujem.

A sutra pravac "najlon pijaca"

- - - - - - - - - -

Super ponuda delova jutros na pijacu...mislim za vladimirca,em sa cenama em sa asortimanom...

- - - - - - - - - -

fotografija0744.jpg

fotografija0742.jpg

Radovi se privode kraju... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Ruja je cudo..

Nisam do sada sreo vladimirca kome su stradali zubcanici brzina, a ovaj je verovatno bio bez ulja u menjacu, duze vreme.

- - - - - - - - - -

Predrag003 Koliko si placao krajeve spona?

Nazad
Vrh