Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam do sada sreo vladimirca kome su stradali zubcanici brzina, a ovaj je verovatno bio bez ulja u menjacu, duze vreme.
- - - - - - - - - -
Predrag003 Koliko si placao krajeve spona?
predrag 003 pregledaj bravu menjaca i podesi dobro. postoji verovatnoca da iskace i zbog toga i ako su lezajevi losi. ako su zupcanici otisli to je neki krljaros vozio. izvuci osovinu brave sa desne strane imas vijak i pogledaj dal se nije zajela ona ili osovine viljuski sa donje strane. i meni trebaju biksne za trap i ulosci spona. na 3 imam dobrog lufta.[/QUOTE
Ma cim sad ne moze da se izbaci iz brzine bez kvacila to je po meni dobro
vidi sad dok je otvoren kad ti oslobadja viljuske kad stisnes kvacilo. sad skoro sam imao slucaj da je zaglavljivao menjac sa 800rs .osovinica se uspela zakrenuti za 90 stepeni.a nista ostetilo .malo nelogicno ali srecno proslo. dok je otvoren lakse se vidi sta je i kako sad. kod mene su losi jezajevi bili na snopovima i jos iks problema jer predhodni majstor nije spakovao kako treba. ti si cele krajnice spona kupovao. jel ima onih ulozaka za spone
Predrag003 Ako ti se ponovi iskakanje iz brzine, proveri opruge koje potiskuju lager kuglice, ocisti ih i namazi mascu.
Druze da bi zamenuo semering poluosovine moraces sa unutrasnje strane da skines poklopac 4 srafa zatim da odvrnes maticu kojom se steluje aksijalni luft poluosovine a pre toga da podignes tu stranu i skines pogonski tocak. Kada odvijes maticu tada uz pomoc dva (veca)pajsera nategni je i izvuci. Tada imas da odvijes 6 srafova sto drze kuciste semeringa. Onda pristupi izbijanju semeringa i to je to. U kuciste idu dva semeringa zarad boljeg i sigurnijeg dihtovanja. Novi semerinzi kvalitetni 300 din kom.Ulje u menjac i bocne reduktore SAE 90 u hidrauliku se 30 nikako hidrol !!! Diferencijal sto uji vecinom su uptanju lezajevi diferencijala ili nizak nivo ulja ili mozda oboje...Pazario sam juce vladimirca u dosta losem stanju . Zanima me par stvari .Curi mi semering na levom tocku koliko ga je tesko zameniti i koliko kosta . Uji mi diferencijal dali je to kod njiih normalno ? Koje ulje ide u menjac i hidraulik ?Ovo je neko dosta retko sto meni curi i curi poprilicno . A razlog koliko se meni cini je losa leva guma pa santa verovatno ga je ona dokrajcila.
Malo sam pozurio i preracuno se u kupovini ali dobro . Dosta toga je vareno ,motor posle dosta stajanja je upalio neverovatno lako ali dok je tu radio u mestu nije duvao nigde ,ali posto sam ga ja dotero 50 km na ttockovima propiso je malo na iber i duva solidno ,neznam koliko je to normalno . Za divno cudo nema lufta u glavi upravljaca i nevuce nigde .
Sa dve rucice je ako bi moglo opet tacan raspored brzina zahvaljujem . I koliko kosta taj zadnji semering ,sta jos da proverim obavezno ?