VLADIMIREC T-25

mozda ima u krajnicama spona lufta. probaj prvo cimni svaku i mrdaj volanom sitno pa vidi gde se pojavljuje luft. za njih je normalan luft u volanu.i mene to nervira tako da cu ga preraditi sigurno. imas maticu ispod volana koju treba pregledati i dotegnuti po potrebi. a ta na kucistu je sa desne strane do razvodnika hidraulike. ima poklopcic pa iza njega.

evo malo pre sam pogledao, luft je u krajnici spone (ako se to tako zove) ispod kabine, dole kod prednjih tockova je sve ok. Slini mi ulje iz razvodnika hidraulike, predpostavljam da treba neke gumice da zamenim?

evo malo pre sam pogledao, luft je u krajnici spone (ako se to tako zove) ispod kabine, dole kod prednjih tockova je sve ok. Slini mi ulje iz razvodnika hidraulike, predpostavljam da treba neke gumice da zamenim?

Druze kada budes otvarao razvodnik videces dihtujuce gume koje su zalepljene za poklopac koji drze 4 srafa, znaci 2 kom. Kada uklonis poklopac vadis kugle i na njima ces pronaci po jednu gumicu. Kada to zamenis curenje ulja bi trebalo da prestane. Za ovaj posao ne moras skidati ceo razvodnik. Prekontrolisi na traktoru ulje svuda: motor, menjac, hidraulika, hidro pumpa, bocni reduktori i po potrebi zameni. U motor i hidrauliku sipas sae 30, sve ostalo ide sae 90. Ukoliko ne znas gde kontrolises ulje, ispustas i dolivas mogu uslikati ovih dana to. Postavi neku sliku traktora kada budes imao vremena.

Dobrodosao Ti nama. Slobodno otvori tu sponu i vidi u kakvom su stanju plasticne [ teflonske ] caure a o razvodniku smo pisali par strana unazad. Stagod ti nije jasno slobodno pitaj. Daj i koju sliku, da vidimo to " rusko gvozdje ".

Hvala na pomoci i dobrodoslici. Cim uhvatim vremena pozabavicu se zamenom ulja i resavanjem tog razvodnika i spone. Sem toga sve na traktoru funkcionise savrseno, utegnut je ko pracka. Postavicu sutra slike

Ima malo lufra na volanu i to mi ide na zivce...

To nam je zaštitni znak svima. Poljaci to rešavaju ugradnjom orbitrola. Ja sam konjina jedna i čudio sam se ljudima kojima treba hidro-volan za putnički auto ili mali traktor. Ipak od kako me je jedan mrga pre deset dana slučajno na treningu spuc'o u rebra, počeo sam da razumem potrebu za volanom koji može i dete da vrti u mirovanju.

Znaci ipak je u neku ruku dobro sto ne treniram nista :osmeh:

Struka i nauka kažu da je fizička aktivnost dobra za zdravlje. Nemoj onda da ugrađuješ orbitrol, vožnja vladimirca takođe može biti fizička aktivnost. Gledaj onda da montiraš i jajaste gume na njega. To je odlična vežba za trbušnjake i leđne mišiće. :haha:

Dao bi ja tebi moju Rakovicu da provozas e to je dozivljaj... Kad treba da smotas u mestu samo da zaplaces... :haha:

Kod takvih mašina treba držati palčeve van unutrašnjeg oboda točka upravljača naročito na neravnom i mekom terenu(prilikom oranja, drljanja, setvospremiranja...). Lom palca nije najgore što može da se dogodi ako se volan otme pri takvom držanju volana. U takvoj situaciji može doći čak i do preloma podlaktice, a to već nije naivno. Ne daj bože otvoreni...
30 ks nije neka naročita snaga za oranje na primer, ali je višestruko više nego dovoljno da unakazi čoveka. Mašina gura napred, ne pita da li može, a točak dobije neki udar pa se volan samo zavrti kao kormilo na gusarskom brodu.

Najgore se desi kad se okrece sa nekim podignutim prikljuckom,npr sejalicu okrecete na uvratinama.Samo pustim volan,kao propeler se okrene.

Moj vlajko nikad nije imao lufta u volanu a nema ni sad posle 34 godine nema ni cantimetar slobodnog hoda a volan se lako okrece iako ima 4 tega napred. Prednji rukavci moraju biti dobro podmazani. Kad ih podmazujete dignite predne tockove dizalicom u vazduh pa drukajte mast kroz mazalicu urukavac i pomerajte tockove levo desno dok mast neizadje sa donje strane rukavca pa spustite traktor na zemlju i drukajte mast da izbije na gornju stranu rukavca.

- - - - - - - - - -

Sve pohvale za kabinu. Predpostavljam da je od Tornada. Inace sve cestitke za traktor a vidim da je i mali vozac pronasao svoje mesto.:osmeh:

lep vlatko nema sta .nek te dugo sluzi sa sto manje kvarova. ja sam napravio gornji vucnik za dvoosovinke prikolice. nisam nigde mogao naci e onda se pravi. nadjem kod druga deblje plocevine i za 3cas napravim. co2 je polozio ispit vareci od 10-20mm debele ploce .postavicu i sliku cim se dogovorim sa kompjuterom da je uspe uplodovati.:osmeh:

Nazad
Vrh