VLADIMIREC T-25

Evo par slicica mog vlatka, ovo su slike pre nego sto sam ga remontovao, za par dana bice novih slika dok ga upicanim do kraja... ::namigivanje:: :ppozdrav:

fwk8w0.jpg

103to5e.jpg

2e39a86.jpg

Dobro izgleda i ovako :D a tek kad se sredi ::namigivanje:: a šta mu je ono napred,jesu li to neki tegovi? :cao:

Cika Boro, ovako vlatko izgleda dosta ofucano ::lose:: Boja izbledela, prednje gume rasparne...... E sve sam to uradio, upario prednje gume, autolakirer mi pregitovao haubu i ofarbao i ofarbao nju, felne krila, motor, sve komplet ofarbano. Prebiksnova sam trapove, zamenio sve filtere, ulja, komplet elektro instalaciju, nov akumulator, alnaser ma da ne nebrajam vise :udri: .... A to napred jeste teg (fabricki) i pufer. :ppozdrav:

Samo jos da se nakanim da vratim krila i bice u fulu... :D

Hajde nađi vremena,pa to sve namontiraj ::svaka cast:: jedva čekam da ga vidim u novom ruhu ::namigivanje:: ::namigivanje::

ja ponovo imam problema sa vlatkom,tera me baksuz neki stalno.obe glave skinute,promenjene vodjice ventila,ventili,sve uradjeno i sad mi se desava to da mi traktor slabije vuce :udri: pali dobro,radi dobro na leru ali jednostavno 10-15% slabije vuce nego pre ,pa cak slabije i kad je onaj jedan ventilpropustao kompresiju, o kojem sam pricao!!!nekako mi je traktor tromiji i slabo se zavukava sa lera,ima pun gas.ali nije to to,nesto se tu promenulo!nisam ni sam pametan sta da radim,da li da ponovo merim kompresiju,ma neznam ni sam... :sta: dok je isao isao je odlicno,sad je poceo malo da me zivcira :udri: sve odradim kako treba i pumpu i dizne i glave i on sad slabije ide :nono:

ako si nosio pumpu na reglažu garant nije dodata dovoljna doza
ima li crnog dima kada sa ler gasa pritisneš do kraja dok ne ispuni broj obrtaja ?

Po simptomima,mislim da je u pitanju pumpa visokog pritiska/boš pumpa/i paljenje ::namigivanje::

ma boro nije to sve tako precizno kod rusa
možeš da mu omašiš paljenje koliko hoćeš on mora imati snage , rus je o pravio :D

sumnjam na nedovoljnu dozu ubrizgavanja A može biti i nedovoljan pretpritisak bosch pumpe ako je slučajno mijenjao onaj prelivni ventil

naime ja sam neki dan stavi neki prelivni ventil i sa njime sam izgubio 30% snage a pušio je kao parnjača

@Savris,potpuno se slažem sa tobom,da je sva j...da oko pumpe i paljenja ::svaka cast:: ::svaka cast::

Pa neznam sta bi moglo biti,uradjene su glave i pre toga izmerena kompresija,kompresija je 22,5 i rece mi majstor iz dizel servisa da je to sasvim solidno.sipam u njega naftu svercovanu,ali i ovi drugi sto je sipaju ne zale se bas puno,tako da sam sumnju sto se tice toga otklonio.sad nste me dali u razmisljanje i posumnjao sam na dovod goriva na pumpi i eventualno polozaj pumpe,mozda nije na dobrom polozaju.skidao sam one poklopce ventilas i palio traktor bez njih i koliko vidim nepustaju kompresiju,bar ne vizuelno.inace odlicno mi traktor pali i dobro radi na leru.pri prvom paljenju ima crnog dima i isto tako kad pocne da sustaje ima crnog dima.kad ga puistam niz brdo duze vreme,ima i sivo belog dima...Sta preporucujete da uradim kao sledeci korak.

ako ima crnog dima onda ima i dovoljnu dozu , odokativno gledano mada nemora striktno da znači

možda bih provjerio paljenje kako boro reče , uglavnom se oba slažemo da je cijela jebada oko napajanja motora gorivom

trom mi je nekako i mekano radi,kad mu sa lera sabijem gas treba mu vise dok ne postigne turazu...opala mu je snaga u odnosu na pre jedno 15-20%...

izmerio sam kompresiju i to sam morao meriti na vrucem motoru,zato sto sam bio u frci sa vremenom,nisam stigao ni da oladim traktor,a morao sam dea vratim aparat u dizel servis.prvi klip 22,drugi 23.zna li neko koje su vrednosti kad je traktor nov?

Na vrućem motoru se i mjeri, kad je hladan i ulje ''gusto'' bolje dihtaju karike i kompresija je veća od realne.

Ono što ti dimi sivo-bijelo niz brdo, to su ti karike.. Jednostavno kako kočiš motorom događa se da uvuče ulje u cilindar, jer kad ideš bez gasa, premalo je nafte a zraka puno, nema ''prave'' eksplozije koja recimo pri opterećenju prođe i mimo karika i odnosi ulje

petarHR je napisao(la):
Na vrućem motoru se i mjeri, kad je hladan i ulje ''gusto'' bolje dihtaju karike i kompresija je veća od realne.

Ono što ti dimi sivo-bijelo niz brdo, to su ti karike.. Jednostavno kako kočiš motorom događa se da uvuče ulje u cilindar, jer kad ideš bez gasa, premalo je nafte a zraka puno, nema ''prave'' eksplozije koja recimo pri opterećenju prođe i mimo karika i odnosi ulje

jel znas kolike bi vrednosti kompresije trebale biti na novom motoru?

Nepoznam dobro vlatka, tako da neznam ni koliko iznosi kompresija. Ima ovdje i pravih mehaničara koji će ti to reć. Kod novih dizel motora recimo na autu je kompresija 36bara, a po tome ovo mi se čini malo, e sad, istina je da je traktorski motor manje forsiran (puno kubika-malo konja) naspram automobilskih, ali..
Treba mu izmjerit i propuštanje pa ćeš znat točnije što mu je. To je mjerenje s komprimiranim zrakom, i pokaže da li je do karika ili ventila.
Prvo mjeriš, pa sipaš ulja u cilindar koje ''zabrtvi'' karike pa mjeriš ponovo, ako su vrijednosti iste, karike su ok i pušta na ventilima, a ako su vrijdnosti veće pušta na karikama.

Jel znaš koliki mu je kompresijski omjer? Iz toga se da makar okvirno nešto reć al ni blizu točnog, iako da se vidjet ako je motor za generalnu.

Inače, pravilo je da se kompresija mjeri na radnoj temperaturi motora, a to što ''majstori'' si nežele malo opeć ruke je njihov problem. A mjerenje na hladno se može napraviti ako motor teško pali a inače je ok, netroši ulje, ide dobro, da se ustanovi je li do kompresije na hladno ili do pumpe, kuta paljenja, i sl..
Ima tih caka pun kofer, samo neće majstori da pričaju o tom, da nebi gubili poso, ili jednostavno neznaju svoj poso, a koliko sam shvatio je takvih i previše i sve ih steram u ku..

Koliko sati si napravio poslje mijenjanja ventila? Jel si provjeravo zazor? Meni je na ursusu poslje generalne na 80rč stanje s ventilima bilo kriminalno...

petarHR je napisao(la):
Nepoznam dobro vlatka, tako da neznam ni koliko iznosi kompresija. Ima ovdje i pravih mehaničara koji će ti to reć. Kod novih dizel motora recimo na autu je kompresija 36bara, a po tome ovo mi se čini malo, e sad, istina je da je traktorski motor manje forsiran (puno kubika-malo konja) naspram automobilskih, ali..
Treba mu izmjerit i propuštanje pa ćeš znat točnije što mu je. To je mjerenje s komprimiranim zrakom, i pokaže da li je do karika ili ventila.
Prvo mjeriš, pa sipaš ulja u cilindar koje ''zabrtvi'' karike pa mjeriš ponovo, ako su vrijednosti iste, karike su ok i pušta na ventilima, a ako su vrijdnosti veće pušta na karikama.

Jel znaš koliki mu je kompresijski omjer? Iz toga se da makar okvirno nešto reć al ni blizu točnog, iako da se vidjet ako je motor za generalnu.

Inače, pravilo je da se kompresija mjeri na radnoj temperaturi motora, a to što ''majstori'' si nežele malo opeć ruke je njihov problem. A mjerenje na hladno se može napraviti ako motor teško pali a inače je ok, netroši ulje, ide dobro, da se ustanovi je li do kompresije na hladno ili do pumpe, kuta paljenja, i sl..
Ima tih caka pun kofer, samo neće majstori da pričaju o tom, da nebi gubili poso, ili jednostavno neznaju svoj poso, a koliko sam shvatio je takvih i previše i sve ih steram u ku..

Koliko sati si napravio poslje mijenjanja ventila? Jel si provjeravo zazor? Meni je na ursusu poslje generalne na 80rč stanje s ventilima bilo kriminalno...
[/quo

neznam tacno koliko sam sati naprravio,znam da sam potrosio oko 100l nafte od tad.proveravao sam zazoe,za sad dobro stoje,ali meni se nesvidja kako traktor vuce posle te operacije.cak sam nesto i ubedjen da je i pre obrade glava i sa onim ventilom koji je propustao ompresiju,da je bolje vukao onda :sta:.e to ja nemogu da shvatim i da provalim,pali on dobro i sve to stoji ali brze mi se gusi sa istim teretom koji sam vukao i pre,po meni izgubio je od 10-15 % od tad snage ::lose::
Post je spojen: [time]1277026447[/time]

Filteri zraka, nafte, dizne, jel provjereno? On je 2 klipa, i morao bi osjetit kad 1 dizna neradi kako treba.
Jel ti sad dimi na odušak kad se ugrije? Sad je zabrtvljen ''gore'' pa moguće da pušta ''dole'' na karike. Inače kad si već imo skinute glave, trebo si skinut i karter i povadit klipove i makar ga prekarikat ako cilindar nije ovalan i leteće stavit nove, to je ionako sitna lova..

Ispravak, vidim dizne si riješio, kao i pumpu, ako je to kako treba, a meko prima gas onda je najvjerovatnije problem u kasnom paljenju. Meko prima gas, uglađeno radi, ništa resko i našpanano.

Nazad
Vrh