VLADIMIREC T-25

savoris je napisao(la):
skini granu auspuha prvo da znas o kome klipu se radi , kada upalis siktace vise na taj klip
ako neces obje glave raditi

siktanje (cudan zvuk na auspuhu) se uzrokuje nezatvaranjem izduvnog ventila , ili je sic ili je nesto negdje potpalo
probaj izvaditi prvo obje polugice dekompresora pa ga upali tada bez njih , mozda se se one zajele pa je ona caurica odozgo naskocila na osovinu , ovo je samo jedno veliko MOZDA

zorancile je napisao(la):
Pa za sve postoji prvi put... :haha:
a ovo ti ej prava dijagnoza
iako je to rus ponekad mora i da se popravi , jebiga ::lose::

Pa meni je i najveci problem u tom MOZDA JE :sta:..Da,to bas lici na nekakvo tupo siktanje i najveci je problem je sto mi taj traktor bas svakodnevno treba za rad i sad me to zeza.Pa se onda bacam u dilemu da nije nesto dole u motoru,da nije neka karika zviznula da nije ovo da nije ono :sta: najmanje sto mi treba sad je neka veca investicija i rasklapanje motora.Izgleda da cu morati uzeti dihtunge,skinuti glave i na obradu ako me bude to dalje zezalo.Zna li neko na koliko se kila doteze glava?

U prospektu pise da je moment zatezanja pricvrsnih navrtki glave i cilindra 100 - 110 Nm,a to ti je 10 - 11 kila(narodski receno).... ::namigivanje::

izmerena kompresija,jedan klip 22,5 drugi 19,5.na tom drugom izgoreo je jedan ventil koji pusta kompresiju sto opravdava ta tri stepena razlike.kad se skine kapa i na kratko upali traktor vidi se kako taj jedan ventil propusta kompresiju...reseno je,skida se glava i nosi se na obradu...moze li mi neko ko je iz blizine novog sada preporuciti najbolje gde da nosim na obradu?za cubiku sam cuo da se profuserio,e sad sta znam...

Imao bih jedno pitanje. Juce sam poceo da sastavljam traktor i izmerim sirinu traktora od sredine vucne gume do sredine druge vucne gume i iznosi 145cm. Onda odem kod coveka koji takodje ima T25 i isto izmerim i dobijem 132cm. Moze li mi neko reci sta se dogadja :sta: i koja je mera tacna, nemoguce je da je razlika 13cm? :sta: :sta: :sta:
:ppozdrav:

rusi bili pijani kada su ga pravili :haha: :haha:

ne stoje vam isto srcad od felni , ti njega možeš širiti i skupljati po želji tako sto kombinuješ obod felne i njeno srce , pogledaj felnu svoju i njegovu uporedi ih i sve ce ti biti jasno ::namigivanje::

nisu rusi krivi, mi smo bili pijani kad smo gume menjali, pa smo tada verovatno zajebali... :haha: :haha: :haha:

Hvala za odgovor, sutra cu proveriti sta sam zeznuo, mada bolje sto je siri, zbog ovog planinskog terena.... :D :ppozdrav:

nemoj ne zeati, kud ces sire... :haha: :haha: :haha: :haha: Moram malo da ga skupim ovakav nece moci da udje u kolotrag... :haha: :haha: :haha:

Sutra napokon zavrsavam sklapanje.... Da uzmem haubu od auto-lakirera i da ga skupim i bice :D

I meni je tu negde ako se meri sa spoljne strane gume... sutra cu da vidim sve aspekte, mozda ne budem nista dirao..... Hvala Savo :ppozdrav:

Resio sam problem,ventili su mi malko sagoreli od przenja i sad su zamenjeni i stavljeni novi :zli: jedva me je onaj prodavac na najlonu ubedio da kod vlatka nepostoji dihtung glave :haha: dihtunzi auspuha,usisne grane, i ostali izasli su oko 1000din,obrada kod cubike,zamena ventila vodjica i obrada sedista 50e,pa ko voli nek izvoli :ppozdrav:

garnitura dihtunga je 10e , tu je sve za motor

naravno da nema dihtunga glave :ppozdrav:

ovo 50e , jel to obje glave i rad i dijelovi ili ....
jesi li možda pitao koliko košta nova glava ?

nisam pitao posto je nova glava,stavili su nove ventile,vodjice ventila nove,ubusili sedista,malo poravnali glavu i to je to.da,za 50e uradili su obe glave,mada su mi malo neozbiljni ti kod cubike.prvo mi trazili 70e,pa 60e i na kraju mi onaj jedan majstor kaze daj 50e i nosi :haha: mada ima malo lufta i na klipovima kad se dovedu u gornju tacku i prodrmaju levo desno,ali nisam sad hteo to da radim.nek ide dokle ide,ako stane nove klipove i stubline i teraj dalje...

Nesto danas gledam i razmisljam posto je na vlatku volan stvarno previsoko kako bi bilo da spustim malo nize za 200-300 mm. Pa mi recite sta Vi mislite o toj ideji i da li je izvodljivo? :ppozdrav:

izvodljivo , ja probao traktor od čovjeka koji je to uradio i ne svidja mi se :nono:
previše sam poguren nekako , a ako ti je malo teži volan nemaš snage u tom položaju

samo ljepše izgleda i ništa više

Pa je sam hteo da spustim iz esteckih razloga, posto sam dokon i potpuno ga sredjujem pa mi visok volan bode oci... Ali ipak necu dirati ako je teze voziti, zasto bih sebi pravio problem bezveze....

Hvala Savo.... :ppozdrav:

:ppozdrav: nema na čem
nemoj ti baš ni meni vjerovati , uzmi lijepo skini volan pa ga spusti do željene visine , neka ti ga neko pridrži u položaju gdje misliš da treba , sjedi u sjedište i ''odmjeri'' pa ako ti se svidja ti brusilicu u ruke ::namigivanje::
umnogome zavisi i od visine sjedišta i visine vozača ::namigivanje::

Pokusacu, ali ipak kad malo razmislim lakse je podivi sediste za 5-10 cm, i dok nesto stavis da sednes i dobio si zeljenu visinu bez ikakve muke..... :ppozdrav:

najveca glupost je na vlatku spustati volan :nono: em ces biti poguren,em ce ti teze biti da pritiskas kocnice i komande,zato sto ces da s iskrivis...zaboravi to,takav je kakav je,ima visoku platformu i zato je volan toliko i podignut.ja uvek gledam da mi sediste bude to vislje a noge sto vise ispruzenije,zato sto i lakse motam volan a i lakse i jace mogu pritisnuti kocnicu....samo sediste prepravljaj i dizi koliko ti treba,zaboravi skracivanje volana....

Nazad
Vrh