VLADIMIREC T-25

- - - - - - - - - -

Ipak valja izbegavati teške radove po vrućini. Ja ljuštenje strnjike radim uvek posle 17:00, a pre nego što padne rosa(lepi se slama pa guši). Čak i u transportu pšenice nisam ga isto ganjao juče u 14:00 sa dve "Kikinđanke" i danas u 21:00 sa istim opterećenjem.
Moj pašenog(najstariji) je imao nekog velikog starog Farmala sa motorom od vojnog TAM-150, takođe vazdušar. Čovek ima oko 100 jutari svoje zemlje i iskustvo u radu sa traktorima od detinjstva. On kaže da ni vazdušari ni vodenjaci ne treba da rade teške radove po velikim vrućinama. Nije to automobil koji se vozika uzbreg-nizbreg u najgorem slučaju nego su to krajnje ozbiljna i konstantna optetrećenja motora. Kaže on da se lepo vidi i u četiri ujutro. Ja sam tako radio prošlog leta kada sam orao u julu za zasnivanje lucerke u letnjem setvenom roku(između dve gospojine).

To je ok, ali ima poslova koji ne mogu cekati, pogotovu ako se rade usluzno. Po vrucinama traktor je dostizao radnu temperaturu max 100 stepeni, ne preko toga. Ali redovno pranje glava i hilzni. Njegov stariji brat LTZ T40 nosi takodje motor VTZ ali 4 cilindra i on poseduje hladjenje ulja. Traktor na +35 stepeni u tezim radovima nije prelazio 70 stepeni sto je malo iznad radne temperature. Motor je pred generalnom. Steta sto i vlajko ne poseduje slican sistem hladjenja.

temperatura ulja nije isto sto i temperatura rashladne tecnosti. temperatura ulja je uvek veca od radne temperature motora sa vodenim hladjenjem. normalna temperatura je oko 105-120 stepeni za ulje a podnosi i preko 160 stepeni.ulje rashladjuje najvitalnije delove motora i gde je najveca temperatura tako da su i temperature uvek vece .ali da treba na visokim temperaturama duze raditi u teskim uslovima ipak nije za preporuku jer pritisak ulja opada pogotovu sto nijedno ulje vise nije sigurno po kvalitetu.ali rusi su predvidjeni za drasticne temperaturne uslove tako da podnose skoro sve samo treba voditi racuna da je cist na rebrima za hladjenje

Moj Vladimirec nema po kojim vrucinama nije radio ali kod mene se zna pranje jako cesto!!! Temperaturu mi nikad nije podigao od kad ga vozim...

Ja se licno nisam susreo sa takvim uslovima kad vladimirac nemoze sam sebe da izvuce... On je visok i ne naseda i jos kad su dobre zadnje gume on ima odlicnu prohodnost... Mnogo bolju od 539 provereno...

pre 15-20 god. sam isao sa fapom1921 nekim letnjim drumovima i zaglavio a izvukao me je @saleso sa vladimircem i to tako lako da sam se iznenadio

sine kada se kod mene u repi sprca fapcina dva kiroveca i ult ne nemogu da ga mrdnu pa da vidis gimnastike odma mu produzomo medju osovinsko rastojanje

nisam rekao da sam bio natovaren i da sam propao do sasije,a ono sine izbaci jer nismo niti poznanici niti bilo sta

jeste upravu je taj vladimirac je kod mene cuda radio al se i naradio otisao zasluzeno uvek je mogao vise nego ferguson ili 549 uvek i tezi je i duzi bolje rasporedjena tezina i sto uvek puno znaci veci broj brzina mislim ne toliko mozda brojcano ali puno ih ima radnih dok imt ima takve tako reci 2 vladimirac ima 4

Danas posecena najlon pijaca u NS,cene delova za malog ruju su smesneeee,Kupio sam pun gepek u golfu delova za Sitne pare,ovi prevaranti u okolinu odu kupe tamo pa ovde preprodaju,obicne **greška,

Pa evo npr : kljucaonica 1000 din,a ove mi traze 2000,zupcanik 1500 din a ovde 3000,sat za tempeeraturu 500 din sa sve davacem ovde 1000,ima dosta jos nego nemogu sad da pisem,ove okolne **greška odu tamo kupe posto zasto pa ovde roknu 2 puta vecu cenu msm alavost je cudo,a anaser nov za 82-ku 60 e ja mislim da je to kao na poklon

Pa evo npr : kljucaonica 1000 din,a ove mi traze 2000,zupcanik 1500 din a ovde 3000,sat za tempeeraturu 500 din sa sve davacem ovde 1000,ima dosta jos nego nemogu sad da pisem,ove okolne **greška odu tamo kupe posto zasto pa ovde roknu 2 puta vecu cenu msm alavost je cudo,a anaser nov za 82-ku 60 e ja mislim da je to kao na poklon
Druze treba biti jako oprezan prilikom odabira delova!!! Postoje delovi takvog kvaliteta da ja recimo nebih uzeo da mi neko da dzabe! Evo recimo slucaj upravo te kljucaonice (brave menjaca). Ako je uzmes iz najgore male privrede (koja je na najlonu) Njena funkcija je ogromana (sluzi da nedodje do "iskakanja" iz brzine) kada ugradite malu privredu njen vek trajanja je jako kratak a da se zameni je ogroman posao. Stim za sve vreme tog njenog "trajanja" niste sigurni u nju jer ona ne da je lose okaljena vec nije u opste ni kaljena (kao da je od armature). Ja vam sve ovo pricam iskljhucivo iz svog dugogodisnjneg iskustva remontovanja tih traktora.Kod trgovca kada dodjete naravno on ce da vam prica pricu da je to upravo ono sto vi trazite jer njemu je cilj da proda da uzme pare a kako ce to da sluzi i koliko to njega apsulutno nezanima. Zato smatram da nije na odmet savet nekog ko se bavi remontom tih masina. Nekazem da sam ja jedini koji tako misli ima ovde (na forumu)dosta strucnih ljudi koji ce da ti ovo sve isto potvrde. Ti jesi kupio najgori kvalitet delova za prilicno malu cenu ali dugorocno gledano tvrdim da si bacio novac!

Neboj se ti nista oleg je sila za sve vas moze da vas nosi u zubima po kvalitetu a i po cenama

- - - - - - - - - -

saradjujem sa njim dosta dugo godina i prezadovoljan sam kvalitetom i snabdevenoscu

Pomagajte drugovi, poceo u zadnje vreme da povlaci vazduh i ako stoji duze od pola sata nece da upali. Proverio sve cevcice, sumnjive promenio, bakarne sajbne stavio nove, grubi filter ocistio sutra i fini da promenim. Da li je nesto trece ili bos pumpu da stavim drugu. Hvala!
Da dodam da ima vise od pola rezervoara.

Poslednja izmena:
Pomagajte drugovi, poceo u zadnje vreme da povlaci vazduh i ako stoji duze od pola sata nece da upali. Proverio sve cevcice, sumnjive promenio, bakarne sajbne stavio nove, grubi filter ocistio sutra i fini da promenim. Da li je nesto trece ili bos pumpu da stavim drugu. Hvala!
Da dodam da ima vise od pola rezervoara.
Druze zameni nepovratni ventil na "Bos" pumpi , i resi problem!

Nazad
Vrh