VLADIMIREC T-25

Milose hvala ti ali ne bi da te mucim... Naj prostije mi je bilo da na glavu od tog srafa navarim maticu za kljuc 17 i tako sam za sad resio problem... Morao sam tako jer mi traktor trebao... Sta mislite jer ne valja to????? :sta: Zasto su na Vladimircu uglavnom srafovi za kljuc 16,14,12????? Zasto to nije kao i kod nas 13,17???? :sta: Ili sa jedne strane srafa je 14 a matica mu je za 16???? To ne kapiram malo...

Opasna ideja druze... :bravo: Ali ja nemam neki preteran alat u traktorima uglavnom osnovno... Za neke vece kvarove pravac kuci i radionica u njivi najvise mrzim da srafam...

Sve je to Rus predvideo. Kad stezes maticu sa 16 kljucem glavu na vijku pridrzavas sa 14 kljucem. Inace bi u alatu morao da imas 2 kljuca 16. Kod mene nema 16 na traktoru samo 12, 14, 17, 19, itd.

Pozdrav svima.... :) Prestelovao sam kocnice na vladeku,ali pojavio mi se drugi problem :( Juce sam za njega zakacio cisternu za vodu....zapremine oko 1000 Litara....u napred koci perfektno,ali kada sam stao na blagi uspon,vraca se u nazad....u napred koci extra a u nazad jako lose.... :( I imam jos jedno pitanje....posto vladek ima vazdusno hladjenje,da li mu smetaju ove malo vise temperature....da li moze da se pregreje....? :)

Pozdrav svima.... :) Prestelovao sam kocnice na vladeku,ali pojavio mi se drugi problem :( Juce sam za njega zakacio cisternu za vodu....zapremine oko 1000 Litara....u napred koci perfektno,ali kada sam stao na blagi uspon,vraca se u nazad....u napred koci extra a u nazad jako lose.... :( I imam jos jedno pitanje....posto vladek ima vazdusno hladjenje,da li mu smetaju ove malo vise temperature....da li moze da se pregreje....? :)

Probaj da na srafovima na cizmi podjednako privuces oblogu ka dobosu. A sto se temperature tice ne mozes ga pregrejati. Cak i na 120 temperaturi on radi bez greske jer svaki vazdusar drugacije podnosi temperature od motora sa vodenim hladjenjem. Leti Ne bi bilo lose da cesce ispiras hilzne i glave motora vodom jer se tu talozi prasina i povecava grejanje motora.

Nova lamela ti je oko 1500 rsd ,sto se tice grejanja slobodno vozite na temperaturi motora oko 120 c nista mu nece faliti godinama sa vladkom baliram slamu i temperatura u podne ne spada ispod 110c(odprilike izbaliram 6-7ooo bala slame) inace kod mene vladko radi cele godine od setve do berbe , posejem oko 10 lanaca zita, 30 kukuruza,10 suncokreta, kosi skuplja 8 lanaca deteline, prska zagrce , vozi stajnjak (oko 100 prikolica godisnje) jednostavno to je nesalomiva masina koja jako malo trosi nafte. Duze vreme pratim ovu temu ali se nisam oglasavao nadam se da se necete ljutiti pozdrav ako nesto mogu da vam pomognem slobodno pitajte.:ppozdrav:

Nova lamela ti je oko 1500 rsd ,sto se tice grejanja slobodno vozite na temperaturi motora oko 120 c nista mu nece faliti godinama sa vladkom baliram slamu i temperatura u podne ne spada ispod 110c(odprilike izbaliram 6-7ooo bala slame) inace kod mene vladko radi cele godine od setve do berbe , posejem oko 10 lanaca zita, 30 kukuruza,10 suncokreta, kosi skuplja 8 lanaca deteline, prska zagrce , vozi stajnjak (oko 100 prikolica godisnje) jednostavno to je nesalomiva masina koja jako malo trosi nafte. Duze vreme pratim ovu temu ali se nisam oglasavao nadam se da se necete ljutiti pozdrav ako nesto mogu da vam pomognem slobodno pitajte.:ppozdrav:[/QUOTE Jedino je sigurno da nige se nemoze naci lamela za 1500 din. Najjeftinija lamela polljske proizvodnje znaci nije orginalna je 20 eura a ruska orginalna 25 eura. Kod nas je nitovanje stare lamele novom ferodom 1800 din...

- - - - - - - - - -

Uf na 120 c poprilicna temperatura neznam koliko mu to utice na podmazivanje motora. John deeru je radna temperatura od 98-110 ,takodje nema dihtunge izmedju metala ali ima vodeno hladjenje i ide u njega rashladna tecnost G11 i dest voda,ali ona sama po sebi trpi visoku temperaturu a i ulje je dosta kvalitetno .
Milose koliki je pritisak ulja na toj temperaturi ?

Prosle godine je bila ta cena a sad sam zvao ruska lamela nova 2050rsd. Magacin delova golobuk.

Ali nije preporucljivo ni na JD preko 110 ici ,pa verujem treba malo i Vlatka pristedeti :osmeh:!

Pozdrav....primetio sam da mi sat za temperaturu ne radi....pa me zanima,gde mu se nalazi davac za temperaturu...? I da li postoji mogucnost stelovanja puza volana,posto ima malo vise lufta u volanu...? :)

Pozdrav....primetio sam da mi sat za temperaturu ne radi....pa me zanima,gde mu se nalazi davac za temperaturu...? I da li postoji mogucnost stelovanja puza volana,posto ima malo vise lufta u volanu...? :)
Davac temperature nalazi se na kucistu centrifugalnog filtera za ulje. Ako je novi tip kucista volana postoji mogucnost stelovanja,ako je traktor mladji od 1980 godine.

Danas sam išao sa Vladiškom u ispomoć da vozim pšenicu. Moji najbolji drugari(dva brata) su vršili danas pa im je usfalilo traktora i prikolica. Solidno se nosio Vladimirec sa dve prepune "Kikinđanke"(dvoosovinka 3,5t). Taj traktor jeste malecak ali ima veliko srce. Eno sam ga ostavio drugarima da teraju, a ja došao kući da ne sedim na prijemu do ko zna kad. To je raga koja i može tako da ide iz ruke u ruku.
Dešavalo se i da zadimi crno pri startu, šaltanju u višu i kad se penjao na pružni prelaz.
Juče mi je baš kombajner koji mi je vršio, onako u šali nabacio tapnuvši traktor po haubi: "Služi, a?! Al ti ovo ganjaš! Skoro svaki dan te čujem da prođeš i to po par puta!"

- - - - - - - - - -

Probaj da na srafovima na cizmi podjednako privuces oblogu ka dobosu. A sto se temperature tice ne mozes ga pregrejati. Cak i na 120 temperaturi on radi bez greske jer svaki vazdusar drugacije podnosi temperature od motora sa vodenim hladjenjem. Leti Ne bi bilo lose da cesce ispiras hilzne i glave motora vodom jer se tu talozi prasina i povecava grejanje motora.

Ipak valja izbegavati teške radove po vrućini. Ja ljuštenje strnjike radim uvek posle 17:00, a pre nego što padne rosa(lepi se slama pa guši). Čak i u transportu pšenice nisam ga isto ganjao juče u 14:00 sa dve "Kikinđanke" i danas u 21:00 sa istim opterećenjem.
Moj pašenog(najstariji) je imao nekog velikog starog Farmala sa motorom od vojnog TAM-150, takođe vazdušar. Čovek ima oko 100 jutari svoje zemlje i iskustvo u radu sa traktorima od detinjstva. On kaže da ni vazdušari ni vodenjaci ne treba da rade teške radove po velikim vrućinama. Nije to automobil koji se vozika uzbreg-nizbreg u najgorem slučaju nego su to krajnje ozbiljna i konstantna optetrećenja motora. Kaže on da se lepo vidi i u četiri ujutro. Ja sam tako radio prošlog leta kada sam orao u julu za zasnivanje lucerke u letnjem setvenom roku(između dve gospojine).

Nazad
Vrh