VLADIMIREC T-25

Sta ce ih cekati u zivotu ko zna... A da se vrate na Vladimirca i na zemlju uvek mogu.. Ali mozda i ne odu sa zemlje i Traktora... :osmeh: :bravo:

bilo bi i steta da odu ipak imas mehanizaciju i lepe parcele a svoj gazda je svoj. meni je najzelije sto mi otac rasprodo vecinu parcela i to sve u placu bile i u blizini kraj samih puteva.samo 1ha imam a sa tim se tesko izboriti u danasnje vreme. ali bice uvek neko ko to voli pa da dedi pomogne .ja vlatka nikako da stignem da sklopim jos ovo malo. servisiranja kombajna mi oduzese vreme .ali uskoro ce da se i ja malo provozam. imam jedno pitanje. interesuje me vucnik za dvoosovinsku prikolicu.dal je bolje da ga napravim da se kaci na poluge i ukrstim lance ili da ga stavljam na gornju poteznicu za topling.posto ga moram praviti u svakom slucaju koje je bolje resenje.

Evo Ti primera kako sam ja iskonstrujiso. Na gornju kacim dvoosovinke a na donju prisrafim kuku kad vucem jednoosovinku.
attachment.php

Ja nemam problema nemenjam nista,zadovoljan sam automatskom kukom...

- - - - - - - - - -

do duse malo slabije okacim dvoosovinku zbog terena :)

IZ tog Vladimirca (HTZ) se moze izvuci 31-35ks.. I to 1000% sam siguran.... Samo kod njega mi se manje svidja menjac nego na novijem Vladimircu....

Pozdrav svima...Da li mi neko meze reci,koliko ide ulja za hidrauliku i koje ulje da sipam....? Isto me zanima i koliko litara ide u menjac....? :)

Pozdrav svima...Da li mi neko meze reci,koliko ide ulja za hidrauliku i koje ulje da sipam....? Isto me zanima i koliko litara ide u menjac....? :)
U hidrauliku SAE30 7L. Imas merac pored cepa za sipanje. Kada su spustene poluge pumpa iskljucena ili traktor ugasen parkiran na ravno tada se meri nivo ulja u hidraulici. U menjac ide SAE 90 10L.

Znam Milose da to nije bas isplatljivo ali mislio sam da kazem coveku da je moguce.. E sad kako on hoce... :bravo: Za ulje si bio brzi... :ppozdrav:

i ovi noviji nemaju 31ks jer im je merena po sae normama koje se nekoriste vise jer su netacne. taj htz je mozda oko 20ks a ovi noviji plafon 25ks po din sadasnjim normama. kod mene pise na tablici motora 31ks po sae normama a to po sadasnjim din normama je otprilike oko 24-25ks. lombardini motori su se vodili pod 14ks i tako smo ih i zapamtili do danas ali po sadasnjim normama standarda po din -u je 10ks. e sad vidite otprilike koliko vlatko ima

stvarno je cudo koliko potegne za tu snagu. ja sam se zato najvise i odlucio za vlatka. jer snaga ko sto se ocito primeti u mnogim poslovima nije presudna. njegova tezina i prenos su dobro uskladjeni pa je zato ko tenkic po mnogo cemu . zato i nadmasuje mnogo jacu konkurenciju u vecini poslova. ali zato i hidraulik ima da moze podici mnogo i jos se nepropinje ko vecina.traktor ipo sto rekli

Jednom moji neki prijatelji cistili sporedne puteve od snega i Vladimirec je bio prvi zakacen za raonik (onu dasku za ciscenje snega) a ispred njega IMT 533 i tako su cistili sporedne puteve a Vladimirec malo malo sustigne 533 i ako ovaj vuce raonik a ovaj 533 ide ispred na prazno... Na kraju zamenili mesta... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Imam jedno mozda malo glupo pitanje... Znate onaj sraf gde se ispusta ulje iz pumpe visokog pritiska??? Onaj odozdo za kljuc 16... E dok je moj deda jos vodio racuna o Vladimircu on je stalno taj sraf odvrtao kljucem 17 pa se sraf toliko urnisao da ga je skoro nemoguce odviti.. Danas ga odvio zadnji put sa smrt kljesta i nisam ga ni vracao jer vise necu moci da ga odvijem.. Sta mi je ciniti sad??? Dal mogu negde taj sraf nabaviti ili moram da ga napravim na strug??? :sta:

Motor na vladimircu je 22.816 KW [ kilovata ]. 22.816 : 0.75 = 30.5 Konjskih snaga. Stvar je u tome kako je ta snaga preneta na tockove.@cira92 Stavi sraf koji odgovara ili M10 ili M12. Rusi imaju metricki sistem kao i mi jedino im OK nije isti kao nas.Da i stavi sraf iste duzine kao onaj sto si skinuo.

Ma nije isti navoj... Barem se meni tako cini... Ovaj orginalni sraf ima krupniji navoj,nemogu da nadjem sa tim navojem...

Nazad
Vrh