VLADIMIREC T-25

Zadnjih dana ne gasim Vladimirca i ne stizem da uradim ni jednu sliku... Sa njim radim prskanje,valjanje,prevoz,bacanje vestaka... Ama radi punom parom da ga ne ureknem svaka mu cast... Od kad sam promenio dihtung kartera ne curi nigde a ne gasi se... :bravo: Setvu sam prepustio caletu jer on voli da vozi 539 ja vise Vladimirca... :osmeh:

ja malo po malo sredjujem i rastavljam i pregledam vlatka. danas sam skinuo prednji snop menjaca da promenim lezajeve i dve biksne na tanjirastim zupcanicima. poluga od rezervera se pojela na kugli i pukla opruga 3cm. i to je nadomesceno drugom tvrdom te duzine sa plotnom izmedju i funkcionise dobro. e sad sam pronasao zasto je preskakala rucica i nisam mogao da pronadjem hod. na 4 sipci brave popustila matica sto fiksira viljusku za osovinu i steluje se osovina da bude vodoravnom polozaju kanal. ona se otpustila i zakrenula kanal kud sipka ide i propadne izmedju 3i4 sipke. zato je zaglavljivao. i moram semering i lezaj remenice zadnji promenuti. menjac sam ceo oprao od onog blatnog i vodenog ulja tako da neznam dal ce mu sad cisto i novo ulje prijati. mozda nije navikao

ciro imam pitanje za tebe posto si skoro skidao karter. kod mene je prilicno udaren po celoj sredini oko 5cm.uteran gore i to cela sredina. koliko je pumpa i cev udaljena od kartera. moram ga skinuti da ispeglam a podigao sam sad prednji kraj na 3polozaj po visini. kasnije cu i zadnji.

Joj sad da te slazem neznam tacno koliko je cev udaljena od kartera... Pa odprilike na sredini one mrezice... Cekaj podigao si ga skroz gore???

posto ima 4 polozaja za stelovanje visine sad je na 3 visljem prednji kraj. i zdnji cu podici na srednje podesavanje. nije mi problem kad sam u njivi ali u sumi su provalili put tako da je tesko proci a nevolim da zakacuje. bio je u najnizem podesenju.

jel menjao neko lezaj zadnji na izlazu iz remenice gde je semering. ima dosta lufta i semering curi . nemogu da primetim kroz menjac posto je otvoren da li se moze izbiti od unutrasnje strane menjaca da vadim i drugi snop ili da skidam rezervoar hidraulike sa sve polugama. ima spojnica koliko vidim na polovini remenice ali je zapresovana tako da mi ni ta solucija nije bas prikladna. a nesmem udarati iznutra jel nevidim mehanizam za ukljucenje kardana posto je i on u blizini lezaja. jel se neko patio oko toga ili da resavam na moj nacin. i zna li ko dimenziju ili broj lezaja posto na ovom nevidim oznaku. evo uspeo sam izbiti lezaj sa remenice. na moj nacin a moze i sa remenicom zajedno posto je tu parce remenice i ide do mehanizma za ukopcavanje remenice. druga strana je na biksni i sa zadnje strane nista nema da je drzi. samo sto je nezgodno izvaditi jer je od loseg ulja dosta zapeklo u svim lezajima skoro. ali ce sad svi novi .izbio sam i sa gonjenog snopa da i njih zamenim. kad je bal nek je maskenbal. bar se nece vise cuti i lepse ce ceo menjac raditi

Poslednja izmena:
vica022 Sad sam shvatio. Pricas o zadnjem prikljucnom vratilu ili kardanskom vratilu. Nije mnogo komplikovano zameniti semering . Cini mi se da tamo ima 2 semeringa. Posto Si to sve rasklopio tako isto lepo i sklopi. I da Ti jos nesto kazem, kad Ti negde kaplje ulje na traktoru nemoj da se sekiras, zabrini se onda kad prestane da kaplje. :ppozdrav:

01052013404.jpg
[/IMG]
01052013406i.jpg
[/IMG]ma razbuco sam ga ko buldozer stracaru.nego je ulje bilo jako lose u menjacu , bilo i vode i zemlje izmesano da se nezna nasa je nalik. poribali lezaji za kuciste menjaca pa sam ih jedva izbio. a dosta lufta na lezajima .uvo i poneka slika koja valja. sunce me zezalo posto je u garazi pa su neke slike lose ali kad se zavrsi bice ih jos.
25042013398.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] a evo i uzroka sto mi je se cudno ponasala poluga reverzera.nju sam sredio jer je se pojela jabucica i puklo oko 3cm opruge. ali ova cetvrtka na 4 sipci brave menjaca je pravila dar mar. osiguravajuca matica viljuske se popustila i osovina sa cetvrtkom se zakrenula ,pa je poluga reverzera propadala izmedju 3 i 4 osovine . menjac je kompletan opran i snopovi sa zupcanicima povadjeni tako da cekam samo da uzmem lezajeve biksne na dva tanjirasta zupcanika i semering pa da se sklapa i naspe cisto ulje. onda prelazim na pretresanje zadnjih reduktora i kocnica i da mu podignem zadnji kraj u srednji polozaj.

Poslednja izmena:
Vodjicu ventila mozes jednostavno zamenuti izbijanjem na presu. Postoje u ponudi (od nedavno) vodjice obradjene tako da zato netreba ti nikakva obrada. Ako te zanimaju te vodjice, javi se na pp. Pozdrav.

Vladimirec stigao da se odmori nekoliko dana.. Evo nekih slika...

IMG1794.jpg

IMG1795.jpg

- - - - - - - - - -

IMG1796.jpg

i ja sam juce spakovao menjac na vlatku. sad radi dosta lepo.zabravljuje super . ugrabio sam malo vremena a dosta problematike jer nije bio dobro uradjen predhodno. e sad kad ugrabim vremena idemo dalje sa servisom. treba i hidrauliku da proverim onu cev da zavarim sto je napukla sa izlaza pumpe. novo ulje da promenim i filter ocistim pa redom ostalo

Nazad
Vrh