VLADIMIREC T-25

Ne znam za rezervoar hidraulike i imam zapisano da u njega ide zimi SAE 30 a leti SAE 40... Ali nemislim na to ulje vec na ulje u pumpi hidraulike znas na sta mislim imao sam zapisano negde ali nemogu da nadjem a knjiga mi se ne otvara bas.. :osmeh:

ja kolko znam svud ide motorno sae 30 sem menjaca i cini mi se reduktora zadnjih a tu je 90.ako hoces pronacu bas da si siguran ali 99% mislim da je sae 30. ispravka ciro . u hidraulicnu pumu ide hipenol [ transmisiono ulje] . kuciste volana isto , menjac i reduktori . znaci sae 90.

Poslednja izmena:
Za hidraulik i menjac sae 30. U rezeorvar hidraulike ide 5.5l skoro do cepa. A po pravilu ulje za hidraulik se sipa preko filtera ulja s leve strane odmah iznad klipa.

Znam da je u pumpi visokog pritiska SAE 30... Kad smo vec kod pumpe visokog pritiska jer vam se desava da kad ispustate ulje iz pumpe da sipate novo ulje jer ima nafte?? :sta: Ja kad god zamenim ulje ispustim a ono nafta... Tako je od kad znam za sebe i nista mu nije...

zato se kod njih i menja na 50 rs u pvp. razredi nafta ulje i pocne regulator ludovati. nije im precizna obrada i cementiranje na elementima pa propusta naftu. rusi su specificni po mnogim pitanjima tolerancija ali mislim da je to pretezno zbog njihovih uslova u eksploataciji. to retko koja masina izdrzi. sve testiraju od -40 do +50

Samo znam da nemoze niko da me ubedi da Vladimirec nevalja kao i za T-40 i sve ostale ruse.. Pa kod mene na Vadimirca jos uvek prvi orginalni automat za stop svetla!!!! Ej automat je star koliko i traktor i nikad nije prestao da radi jos iz 1972-3!!!! Pa ja automat za stop na IMT 539 menjam svake godine ako ne i cesce!!!!

daleko od toga da nevaljaju. ove nove serije su zeznuli nesto sa kvalitetom materijala pa cesto imaju kvarove. ali stari tipovi su pravi rusi . robusni da nemogu bolje biti , prosti da ih svak ko imalo ima poznavanja mehanike moze popraviti. zato ce i u moje dvoriste zauzeti mesto jedan t25

Kako mi je krivo kad neko od mojih komsija ili prijatelja kupi ili proda Vladimirca za 500-600 evra!!!! Dodje mi da poludim ja bi ga kupio...!!! Pravo da ti kazem znam da su starije serije Rusa bile dobre ali ja se ne zalim ni sa Belarusom 820 (2003 god) ... Na vladimirca sam jednom uradio motor stavio sam sve novo i nista vise skoro... On nezna da stane...

mtz je nesto drugo. mislio sam na vtz nove vladimirce ove sad sa 3 klipa i prednjim vucama. svi se zale da su im delovi ocajni i crkava sve zivo. nesto su zeznuli oko te serije a velika steta iskreno. mnogima se dopali i odgovaraju za potrebe a totalno lose se vecina pokazala. nikog nisam cuo da se pohvalio njima. ali stari su opravdali poverenje decenijama i jos ce nekoliko raditi. ko tenkovi su

Ja licno kad budem imao potrebe (skoro vec imam) ali kad skupim ::novac:: mozda i kupim jos jednog rusa... Sad neznam kojeg cu mozda kupim ove nove Vladimirce sa prednjom ili Belarusa T-40

nebih ti preporucio ove nove. t40 je provereno dobar i jako povoljno se moze naci. da imam vise zemlje nebih razmisljao . ovako t25 ce sve da zavrsi zgodno jer vise od 100rs nema raditi godisnje. ako naleti neki povoljan vlatko mozes mi javiti. treba mi nesto jeftinije al sa papirima.pred kraj leta ili do jeseni cu valjda skupiti za toliko. jedan u oglasima ima t40 za 1300 evra u sapcu. nove pogonske na njemu e sad nisam zvao u kakvom je stanju ostalo. pise u dobrom.ima i jedan za 1100 samo cini mi se losiji

ja sipam sae 90 ono i ide u rezervar hidulike na vladimircu a u t-40 u hidrauliku ide sae 30 motorno

Nikako ne ide SAE 90 u rezervoar hidraulike... Sad pogledah u knizi i pise da u hidrauliku ZImi SAE 30 leti SAE 40... SAE 90 nikako ne u hidrauliku...

- - - - - - - - - -

nebih ti preporucio ove nove. t40 je provereno dobar i jako povoljno se moze naci. da imam vise zemlje nebih razmisljao . ovako t25 ce sve da zavrsi zgodno jer vise od 100rs nema raditi godisnje. ako naleti neki povoljan vlatko mozes mi javiti. treba mi nesto jeftinije al sa papirima.pred kraj leta ili do jeseni cu valjda skupiti za toliko. jedan u oglasima ima t40 za 1300 evra u sapcu. nove pogonske na njemu e sad nisam zvao u kakvom je stanju ostalo. pise u dobrom.ima i jedan za 1100 samo cini mi se losiji

Znam gledam ih svako vece... MAda bi ja ipak duplaka... :osmeh:

kod mene je sae 90 stalno i zadovoljan nigdje ne curi ulje hidraulika odlicno radi i necu drugo ni sipat.ja samo dosipam jer stalno kipam prikolicu i pomalo izadje dok ukljucim holender .samo tako mi malo raspe ulje i ja povremeno dosipam nikad nisam ni mijenjao ulje u hidraulici ...

Ja sam menjao ulje u hidraulici ali retko jer je uvek jako cisto.. Retko ga kipam.. Pre nekoliko dana sam radio gumice u klipu i razvodnik i sad je suv kao barut ceo traktor a da i karter predihtovao pa cu videti dal curi sad sam stavio silikon na plutani dihtung...

e ja danas kaparisao vlatka. nasao sam povoljno ali ga treba malo sredjivati. ali isao sam na tu soluciju pri kupovini pa da ga pretresem. stize za desetak dana otprilike dok mi predhodni vlasnik doveze tamicem jer kroz beograd nemam kud proci sa njim a da obilazim dosta naokolo nije resenje. tako da je pao dogovor

Nazad
Vrh