VLADIMIREC T-25

Voleo bi da vidim kakav to semering ima Vladimirec (pozadi na radilici) kad godinama ne curi ni kap ulja??? :sta: Kod mene to jos nije dirano od kad je kupljen a nema ni jedne jedine kapljice da curi... A rakovica i IMT 539 svake godine od kad sam skinuo pletenice sledeci put ih vracam jer sa pletenicama nije curelo 20god a sa semeringom ne curi godinu dana... :sjasi:

juce i danas sam uhvatio vremena da polovim vlatka i zamenim lezajeve i semeringe na pogonskom zupcaniku hid.pumpe. onda sam promenio ujedno i lezaj i semering na drugoj kracoj spojnickoj osovini. malo mi je osovina zajedena gde dolaze kajle pa cu prosiriti kanale i sire kajle napraviti.i moram u zamajcu zamenuti lezaj i semering ali za semering neznam koji je .raspao se u delice.jos to pa da se sklapa.karter sam ispeglao i pregledao lezajeve radilice . bele se ko novi a nikakve oznake nemaju. dal su to original standardni cim nista nepise na njima
Zemo Mali semering u radilici (ili kako rece u zamajcu) Semering 20x40x10 Lezaj dvoredni kuglicni oznaka 1204 Lezajevi radilice ako nemaju oznaku oni su standardni.:ppozdrav:

taj semering samo cuva lezaj u radilici ali se raspao nacisto. a nikakvo cudo da se ceo sklop nije raspao. oba lezaja na zupcaniku pogona se raspala. isao na kosuljicama i semerinzima zupcanik. koji je ovo degener vozio mogu samo pomisliti. lamela popucala oko nitni skroz u krug a sve u centru i drzi. e to sam povario samo tako. rus je ima da ide i pita hoce li jos

Druze ti izgleda da nisi vozio traktor sa cistim hidro volanom.Kad je ugasen mota se,nema brige.
Imam ja i Torpedo 7506 DW sa hidro volanom pa kad mu neradi motor neradi mu ni volan. Ima traktora koji imaju klasican mehanicki volan a na njega je prikljucen servo pojacivac i ti volani mogu da se okrecu i kad motor neradi a ima gde volan okrece direkno servo uredjaj i sila okretaja se prenosi samo cevima sa uljem e takvi volani nerade. Mozda ovo sto sam napisao i nije sasvim tacno jer nisam bas strucnjak za hidrauliku. UF

Imam ja i Torpedo 7506 DW sa hidro volanom pa kad mu neradi motor neradi mu ni volan. Ima traktora koji imaju klasican mehanicki volan a na njega je prikljucen servo pojacivac i ti volani mogu da se okrecu i kad motor neradi a ima gde volan okrece direkno servo uredjaj i sila okretaja se prenosi samo cevima sa uljem e takvi volani nerade. Mozda ovo sto sam napisao i nije sasvim tacno jer nisam bas strucnjak za hidrauliku. UF
Sve sto si napisao 100% je tacno.

- - - - - - - - - -

Koliko treeba da bude kompresija na t-25
Odlicno stanje od 19 do 22

Pojacivac servo volana imaju svi ruski traktori (pogotovo stariji) osim vladimirca. Kod mene je na T40 taj princip. Volan se moze koristiti za upravljanje i kada je motor ugasen.

Grešiš volan se može motati kad je čist hidrolični volan ali dosta teško i kad se traktor kreće za to sam siguran jer smo jednom šlepali rusa 820 koji ima čist hidro volan i "silu okretanja prenosi samo cevi" kako kažeš.

Grešiš volan se može motati kad je čist hidrolični volan ali dosta teško i kad se traktor kreće za to sam siguran jer smo jednom šlepali rusa 820 koji ima čist hidro volan i "silu okretanja prenosi samo cevi" kako kažeš.
Kanda i ti gresis, jer cist hidro volan nema sanse damotas ustvari mozes motati samo se nedesi nista moze se sa servo volanom ili mehanickim

Moze se motati i sa cistim hidro volanom,stari T 40 mi je imao ugradjen hidro volan i moze sigurno,jedino treba jako mnogo okretaja volana da bi se tockovi pomerili i ume da bude vrlo nezgodno ako treba da se slepa.

Pa kakav je onda volan na rusu 820 2007god i to može da se mota samo je dosta teško.
Ako ima onaj toranj ispred vodenog hladnjaka to je servo i onda moze samo tesko,a cist hidro volan koji ima orbitrol creva i radni cilindar i pumpu za pritisak objasnite mi kad neradi motor ko proizvodi pritisak ? i na osnovu cega ce se pomerati tockovi ?

znam i od cega. ma bitno je da je precizan i robustan. ovo ko je na vlatku pravio neznam samo o cemu je mislio. da volan u novog traktora bude normalno toliki luft to samo vodka rus moze smisliti. ali zato mi to preradimo pa ce bude pravi

znam i od cega. ma bitno je da je precizan i robustan. ovo ko je na vlatku pravio neznam samo o cemu je mislio. da volan u novog traktora bude normalno toliki luft to samo vodka rus moze smisliti. ali zato mi to preradimo pa ce bude pravi
Video si kako sam sredio volan ...(kad si bio kod mene) Sta mislis kad kompletiram sve ono sto sam nabavio za njega za prednju vucu...? Tek tada bice prava masina...

tad ce biti mali tenkic.samo dosta muke dok se sve uradi .ali svaka muka na kraju daje rezultate. za krupanj bez duplaka nema nista. ja malo sad sa vlatkom pauziram jer moram nesto sitnica nabaviti a ni vremena nemam od posla. ceo dan sam vario zmaja 142 i bar jos dva dana cela varenja i ukrajanja. truo ko dinja

Ljudi danas sam video u indjiji na kamionu traktor T 30 duplak ja i brat sedimo pored skretanja za MILSPED cekamo nekog coveka da nam pokaze neka kola kad ide volvo i ja se maxinalno okrenem i vidim duplaka bar ja tako mislim bilo mi glupo da sednem u auto i stignem ga da vidim ali siguran sam 99.999999% da je duplak :sta::sta::sta::sta::sta:

Nazad
Vrh