VLADIMIREC T-25

Moj Vladimirac ceka samo nove zadnje gume (uskoro pre zetve) i posle zetve da remontujem glavu upravljaca... Inace je 99% ispravan sem lufta u volanu...

Da li vladimirec ima brzi kardan? Interesuje me zbog pumpe za navodnjavanje da ne mora traktor da radi pod punim gasom, već na manjim obrtajima.

od bmv pasuje. imam sliku kompletnog sistema. klasicno kuciste sa servo glavom i prilicno robusno i tesko. poluga na izlazu je na ricnove i kad se zakrene za 180 stepeni dolazi polozaj ko u vlatka i polozaj za motanje odgovara. sa servo pumpom i bocom za ulje i cevima i parce osovine volana kosta 80 eur. u sremskoj mitrovici ima otpad moje strine brat drzi. pre neki dan bio i uslikao sam samo ako uspem postaviti slike . muka mi je od ovog sporog neta

od bmv pasuje. imam sliku kompletnog sistema. klasicno kuciste sa servo glavom i prilicno robusno i tesko. poluga na izlazu je na ricnove i kad se zakrene za 180 stepeni dolazi polozaj ko u vlatka i polozaj za motanje odgovara. sa servo pumpom i bocom za ulje i cevima i parce osovine volana kosta 80 eur. u sremskoj mitrovici ima otpad moje strine brat drzi. pre neki dan bio i uslikao sam samo ako uspem postaviti slike . muka mi je od ovog sporog neta

Ali od kog BMW pasuje servo... Ne bi voleo da to bude neko veliko budzenje jer voleo bi da zadrzim estetiku traktora sto je vise moguce....

ovo je od starije serije 520. koliko sam razumeo ista su i na seriji 6 i 7. imam slike u kompu ali ih nemogu postaviti.jako spor net.vec sam nekoliko puta pokusao. kad vidis ti odluci. da ima prepravke ima ali je kvalitetan upravljacki sistem i retko crkava .kuciste sa servom 40 eur i pumpa isto toliko. a sve sa bocom i parcetom osovine za volan 80 eur.prilicno robusno kuciste ima i najbitnije dobar smer. e sad problem je sto kod vlatka je izlazna osovina prilicno izvucena do krajnice spone. ovde je odmah takoreci do kucista tako da se mora smicati kuciste u levu stranu skroz. pumpa je prilicno mala i zgodno se postavi ispod alternatora.e sad ako ti je do estetike onda nemas precizan volan i lagan. sto rekli nemoze i jare i pare. kod mene jako malo ima lufta u kucistu .imam na sponama pa cu ih izremontovati a ovo cu sigurno uzeti i kad imam vremena napraviti. volim da mi je upravljac na svemu precizan a ne da ono ide kud hoce

Ajde da i ja kazem nesto. Hidraulicni volan je dobar ali samo dok radi motor, a mnogo puta se desilo da neceda upali ili se pokvari na njivi pa treba slepanje a ono prc volan neradi. Moje misljenje je da malim traktorima netreba hid, volan. Cim zakacis neko orudje za obradu volan ide jednim prstom. UF

ovo je klasicno kuciste volana ko na vladimircu samo sto ispred ima servo glavu. znaci radi i kad je ugasen. postavicu slike cim uspem .vise me nervira ovaj spori net.mozda je malo samo tvrdji kad neradi motor a ovde se radi o losem kucistu i prevelikom luftu volana u fabrickoj verziji. totalni promasaj u konstrukciji. a delovi skupi za remont i opet se nedobije dugotrajnije resenje.kod mene nema ni peti deo kruga lufta ali ja jednostavno m.rzim luft toliki u volanu. zato ce ovo kuciste prvo biti u planu cim malo finansija dodje.a to dal ce biti ko na originalu i ko ce sta reci najmanje me brine jer nebacam ni 5 % na to. bitnija mi je bezbednost i tacno upravljanje od toga.a laksi volan nije mana nego plus.kome neodgovara moze i da bilduje

- - - - - - - - - -

evo skinuo sam karter i ispeglao sto je udaren. lezajeve sam pregledao ko novi. e sad jedno mi nije jasno. nikakve oznake na njima.zar je moguce da su fabricki standardni jer jedino sam to vidjao bez ikakve oznake. i muci me jedan problemcic. kad sam prao filter od ulja motornog ,aluminijumsko lonce da ga nazovem kraj one matice velike odozgo ima malu naprslinu od udarca. oko 15mm duzine ali nije provaljeno i sa donje strane se neprimecuje naprslina. dal moze imati kakvog uticaja na pritisak ulja to kuciste sto ima naprslinu. i moram ga poloviti da zamenim lezajeve na spojnickoj osovini.

euqy46.jpg
Vlatko danas bio na visini zadatka ošpartao par jutara

A evo i malo majstorije za 4 dana stvorena prikolica za vladimirca ko salivena,

fotografija0605.jpg

- - - - - - - - - -

Sto se ovi ovde dosetili,kad doteravaju traktore iz indije da sklapaju doteravaju ih na velikim i jakim profilima ne na tockovima,posle ovi ovde prodaju te profile po mizernoj ceni kao na otpadu a profili debeli 2,5 cm to moze da nosi i bagera :D sledeci put pravim samo od njih njih sam sada koristio samo za ova rebra sto idu popreko :)

A evo i malo majstorije za 4 dana stvorena prikolica za vladimirca ko salivena,

fotografija0605.jpg

- - - - - - - - - -

Sto se ovi ovde dosetili,kad doteravaju traktore iz indije da sklapaju doteravaju ih na velikim i jakim profilima ne na tockovima,posle ovi ovde prodaju te profile po mizernoj ceni kao na otpadu a profili debeli 2,5 cm to moze da nosi i bagera :D sledeci put pravim samo od njih njih sam sada koristio samo za ova rebra sto idu popreko :)
Da li moze ova prikolica da se koristi i za neki drugi traktor sem Vladimirca?:sta:

Ajde da i ja kazem nesto. Hidraulicni volan je dobar ali samo dok radi motor, a mnogo puta se desilo da neceda upali ili se pokvari na njivi pa treba slepanje a ono prc volan neradi. Moje misljenje je da malim traktorima netreba hid, volan. Cim zakacis neko orudje za obradu volan ide jednim prstom. UF
Druze ti izgleda da nisi vozio traktor sa cistim hidro volanom.Kad je ugasen mota se,nema brige.

Danas menjao lezajeve na turbini za hladjenje na Vladimirca... Toliko brzo zavrsio nisam ni pomislio da slikam... :osmeh:

juce i danas sam uhvatio vremena da polovim vlatka i zamenim lezajeve i semeringe na pogonskom zupcaniku hid.pumpe. onda sam promenio ujedno i lezaj i semering na drugoj kracoj spojnickoj osovini. malo mi je osovina zajedena gde dolaze kajle pa cu prosiriti kanale i sire kajle napraviti.i moram u zamajcu zamenuti lezaj i semering ali za semering neznam koji je .raspao se u delice.jos to pa da se sklapa.karter sam ispeglao i pregledao lezajeve radilice . bele se ko novi a nikakve oznake nemaju. dal su to original standardni cim nista nepise na njima

Nazad
Vrh