VLADIMIREC T-25

To bi moro neko da organizuje jer kad bi se udruzili vas vise bilo bi to jeftinije nego pojedinacno.

Boze kako mogu da se ne uvoze takvi traktori kod nas!!! Pa ja mislim da bi se to itekako prodavalo,pa kod mene u selu da ne preteram ima isto Vladimirca i 539 i svi sto imaju Vladimirca kazu sto sad nema da se kupi nov ponovo bi ga kupili... Zaista steta ovako ostaje samo zelja 99%.. Nazalost...

Mnogo lepi ovi traktori i vrlo lep dizajn imaju još i ako je kvalitet kao naših to je odlično samo verovatno je to teško uvesti pojedinačno.

Danas smo ja i moj Vlatko najebali u pravom smislu te reči.Orao sam neku ledinu pored reke puna pirevine i izdanaka divljih jabuka,vrba,topola i ko zna šta sve nije imalo.

Kada sam video da ide loše skinuo sam zadnju glavu sa mog olt pto pluga i ova jedna mi je hvatala oko 30 cm u širinu i 25 možda i više u dubinu i to prva pun gas i pod blokadom.
Njiva trouglasta 0,40ha orano skoro 6 sati svaka koska mi se pomerila sa mesta nikada mi se ovo nije dešavalo do sada,za sve postoji prvi put.Završili smo oko 21h ali smo na kraju ja i Vlatko bili pobednici.

UFFFF bas tesko oranje si imao danas.... Pa zar se moglo u njivu??? A blato???

Traktori su stvarno prelepi jos sto kazes kad bi bio i kvalitet kao nekad... A imaju i lepu cenu tamo kod njih,kad bi ovde stigli kostali bi skoro duplo.. :haha:

Prosušilo se nije blato moglo je da se ore samo uhvatio busen od pirevine pa je bilo dosta teško a i po koja žila je imala od tih mladara pa je dosta puta i zagušilo,sada će morati tanjirača da radi to pripremam za kukupuz.Traktori kao lutkice a za cenu si u pravu 100%

Pa taman da nasi uvoznici nebudu alavi sta ce to da bude??? :haha: Stvarno su prelepi i svidja mi se sto je zvuk ostao skoro isti pa se zna da je to stari Vladimirec u novom odelu... :bravo:

agromash-30tk.jpg

па ако нису увозили не значи да не смете ви да увезете :osmeh:
http://www.oao-vmtz.ru/

Bio sam na sajtu te fabrike pre oko godinu dana i upoznat sam sa proizvodnim programom. Dopada mi se podatak da je gradonačelnik Vladimira izdao dekret da komunalne radove na ulicama Vladimira smeju da izvode isključivo mašine proizvedene u VMTZ Vladimir.
Bojim se da to u sopstvenoj režiji ne izađe skuplje nego nov MTZ 82.1. Taj najjeftiniji je 410 000 rubalja što dođe oko 1 150 000 dinara. Gde je tek prevoz carina, pa sto papirologija?
Moja mama radi kod privatnika koji proizvodi specijalne mašine i posluje isključivo sa Rusijom. Oni rade izvoz i organizuju transport svojih mašina za Rusiju. Mogu da je zamolim da se raspita kod gazde kakva bi procedura bila za obrnut postupak. Ne verujem da bi gazda pokazao interesovanje za tako neki dodatni biznis, ali makar da saznamo šta možemo.

Vi ste smesni pa da vas pitam nesto sta bi bilo sa nasom industrijom traktora ako bi uvozili ruske pa pre bi kupio ruski da je triput skuplji nego nas tako isto i za vozila nesme uvoz i carina euro 2 norme a kola posto zasto po nimbergu i salzburgu bas sam bio kod druga gledao a da sam imao kameru da vam snimi kako se mali rus izborio sa mercedeson 1213 i deset metara cera i graba nije mogao da izadje iz mog dvorista kad je mali poceo da se dere i urla za tren oka smo bili na putu mada je sve na ravnom ali i to je puno za njega

JA priznajem da mi se ti novi Vladimirci opako svidjaju posebno ovaj sa 3 cilindra.. Ali sto kaze moj prijatelj Krlemrle ispasce skuplji od 82.1 sto je nazalost preskupo za tu snagu...

- - - - - - - - - -

Danas stigli delovi za Vladimirca i ja dmah pljunuo u sake posto nisam imao nista da radim.. Zamenio sam sve gumice u klipu hidraulike,mada je samo malo pustao sasvim malo ali sad sam zamenio sve gumice i suv je kao barut za sad... Posle toga sam zamenio sve gumice u razvodniku i isto sam prezadovoljan rezultatam,rucice vise ne idu tako lako (razljokano) a i ulje ne ciri vise ni gram... Na kraju oprao traktor da bi mogao da skinem karter i zamenim dihtung ali me je mrak preduhitrio,suta mi preostaje da zamenim dihtung kartera i da skinem zadnju levu gumu jer sam je danas izbusio i ispustila za tren oka.. A da i imam neke sitnice oko instalacije da poravim ne radi mi jedno poziciono svetlo.. Jedva cekam da sutra ponovo srafam oko traktora!!! :bravo:

Vi ste smesni pa da vas pitam nesto sta bi bilo sa nasom industrijom traktora ako bi uvozili ruske pa pre bi kupio ruski da je triput skuplji nego nas tako isto i za vozila nesme uvoz i carina euro 2 norme a kola posto zasto po nimbergu i salzburgu bas sam bio kod druga gledao a da sam imao kameru da vam snimi kako se mali rus izborio sa mercedeson 1213 i deset metara cera i graba nije mogao da izadje iz mog dvorista kad je mali poceo da se dere i urla za tren oka smo bili na putu mada je sve na ravnom ali i to je puno za njega

Naši ljudi svakako već odavno kupuju uvozne nove traktore, a u Vojvodini su ubedljivo najpopularniji MTZ Belarus. Što se mene tiče možda bi spas naše domaće industrije traktora, i nova izvozna šansa naše privrede bilo da te neke fabrike traktora iz bivšeg SSSR-a(npr. Agromaš i MTZ Belarus) kupe ove naše posrnule gigante i pokrenu u njima proizvodnju svojih najprodavanijih modela na našem tržištu, nešto poput kragujevačke Zastave i Fiata.

PA svaki Vladimirec se moze tako spustiti na naj nize a takodje se i ovaj plavi moze podici za jedan stepen... Ma sto se mene tice nije los ni VTZ 2048 da ga imam ne bi ulazio u IMT 539 sve bi sa njim odradio... :osmeh:

jest al ovaj je i kratak sto je sa prednjom vucom a sto se tice vtz 2048 cuo sam od ljudi sto ga vec imaju i sto su ih imali pa se rijesili da su se lose pokazali isto kao i ltz 60ab

- - - - - - - - - -

pa sad neznam nisam s njima radio ,da mogu licno da ih kudim .,

PA neznam sto se ludi toliko zale na te LTz 2048 ima jedan kod mene u selu i radi covek sa njim (malo ali radi) i nije mu nista.. Pa on je fakticki Vladimirec sa 3 klipa sve ostalo ja mislim da pase od Vladimirca... :sta: Ja mislim da bi taj 2048 bio pun pogodak za lake radove setvu prskanje spartanje i tako da ne ore i tanjira sta bi mu falilo??? :sta:

Da budem iskren meni se najvise svidja poljska izrada vladimirca. To je pun pogodak. Evo o cemu pricam.

gallery_1434_72_227564.jpg

Pronar-Zubron-2048A_193_b.jpg
470294268_big.jpg

- - - - - - - - - -

A naravno ne mogu izostaviti njegovog ruskog starijeg brata

image.aspx

- - - - - - - - - -

Ciro bolje cuti posto predpostavljam nisi imao ovakav traktor dabog da se povesali oni koji ga sastavili eejj on na 300 rh da otkine radilicu mislim strasno jednom sam se zajebo ::lose::::lose::::lose:::udri:

Boze dal je moguce da je toliko los bas???? :sta: Pa ima ljudi koji uveliko rade sa njima...

Ja danas malo radio na Vladimirca,konacno nasao vremena da zamenim dihtung kartera i jos malo sredio instalaciju... Nije imao jedno poziciono svetlo i kontrolka za alternator nije radlila zadnjih nekoliko dana sve sam to sredio.. Koje ulje ide u hidraulicnu pumpu i koliko hteo bi da zamenim ali se ne secam bas tacno koje ulje ide...

mislis na ulje sto ide u rezervar hidraulike. motorno sae 30.e sad neznam tacno koliko ali mogu proveriti koliko staje u sistem.ili mislis bas u hidraulicnu pumpu. evo ovako ciro u pumpu ide 0,3 L ulja motornog sae 30 i imas cep sa strane koji je mera a ujedno na njega sipas. u hidraulik 7,5 L u prazan sistem e sad koliko ce stati ako neispustas sve zavisi ali ne vise od 5- 5,5 verovatno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh