VLADIMIREC T-25

kad ides od centra ka najlonu,posle mosta prvi semafor levo do kraja pa desno,br je 10..narandzasta kuca...... :(

Kada ste vec kod tih prodavnica, jel oni salju delove pouzecem? I ako neko ima br. telefona od istih? :ppozdrav:

banat25 je napisao(la):
Pozz svima,opet ja :cao:Pojavio mi se jedan problem,pa me zanima zna li neko nesto o tome i da li je neko imao slicno iskustvo!?Rec je o sledecem,pri radu mi je iskocio iz rikverca i vise nije hteo ni nazad a slabo i napred,pa je zablokirao_Otvorio sam menjac i konstatovao da je pomesao brzine i da su otisli distanceri i osiguraci zupcanika rikverca i napred.Zamenio sam distancere i sve lezajeve na primarnoj i sekundarnoj osovini u menjacu.Sklopio i probao,sad je o.k. samo opet pomesa brzine tj, ubaci i prvu i drugu viljusku biraca u brzine i zablokira.To mi se desava jer se ona kugla na kraju rucice provuce izmedju biraca,tako da kad je u 1. brzini i ja krenem da ga ubacim u 2. kuglica se provuce pored biraca i ne izbaci,a ujedno drugi birac ubaci u 2.-gu i zablokira.Primetio sam da je rucica menjaca nesto kriva i kao da je navarivana,pa sad ne znam da li je u pitanju duzina rucice,dimenzja kuglice na kraju ili vec nesto drugo i da li neko zna fabricku dimenziju rucice kod modela sa jednom rucicom i gde bih mogao da je kupim.Zvao sam ruse sa najlona i oni mi kazu daj dimenzije i naci cemo,a ja sumnjam da je moja nesto kraca od fabricke.......Malo komplikovano i opsirno :sta: ali se nadam da ce neko razumeti :ideja:

poz. probaj da li mozes da saltas kada nisi stisnuo kvacilo . Ako mozes onda ne valja.Sa desne strane menjaca gore imas pravougaoni deo lici na poklopac skini ga , tu ulaze 4 poluge ,, uvoditelji,,i tu ima 4 opruge a ispod opruga 4 kuglice, to proveri mozda je neka opruga polomljena i proveri poluge da nisu ostecene tamo gde nalezu kuglice i isto tu podesi kvacilo ona mala polugica sa navojem da mozes da saltas tek kada stisnes kvacilo vise od polovine .

Nema na cemu,i drugi put :ppozdrav: Sve sam to uradio,prepakovao primarnu(vucnu)osovinu u menjacu,oprao menjac,promenio lezajeve i promenio komplet rucicu menjaca i stavio dvorucnu i sad je o.k. :bravo: Imao je luft u staroj rucici na kugli,a prethodni vlasnik ju je nesto i dovarivao,pa je bila kriva i istanjena.tako da je problem otklonjen.I bili su se potrosili distanceri,osiguraci i podloske vucnih zupcanika(napred i nazad)Hvala na savetima,pa se cujemo...Pozzzz :D

U nedoumici sam nekoj,pa mi treba informacija I pored svega sto sam uradio rucica menjaca je uspela opet da iskoci iz kockice na stangici biraca kad je u brzini,tako da opet imam utisak da je u leru a on je u stvari u brzini.Pa me zanima da li su kod vas te doticne kockice postavljene u ravni -- ili su nakosene tako da formiraju breg,ovako nesto ^ ,izmedju 2. i 3.-ce stangice?I desava mi se da iskoci iz 3 brzine pod opterecenjem,a kad rukom zadrzim menjac da ne iskoci onda je o.k.A pri tom sam podesavao onu polugicu sto preko kvacila otkljucava i zakljucava brzine... ::jako_besan::

ako si vec otvarao mjenjac onda si trebao obratiti paznju i na sve zupcanike i na lezajeve snopova
pogledao bih to dvoje za pocetak a posle bi provjerio viljuske koje nose zupcanike , mozda se neka iskrivila ili pohabala

kod mene je bio problem sa ostecenim zupcanikom i pri vecim opterecenjima je iskakao , nisi mogao rukom sadrzati
a cuo sam od drugih da uzrok iskakanja moze biti i potrosenost lezajeva koja prouzrokuje vecu zracnost izmedju zupcanika sto ima logike

Ako mislis na lezajeve osovina na kojima se nalaze snopovi zupcanika za napred-nazad(primarna osovina)i stepena prenosa(sekundarna osovina),njih sam zamenio.Primetio sam da mi je zupcanik koji prenosi na brze i spore usiljen u odnosu na ostale,ali opet nije katastrofalno pa sam pomislio da nije strasno i da jos moze ici.Da li je moguce da se potrosila ona polugica sto zakljucava stangice,koja se pomera preko kvacila?!Ja sumnjam u nju,jer ja rukom mogu zadrzati rucicu menjaca u brzini da ne iskoci i to pod opterecenjem...

Post je spojen: [time]1272327882[/time]
I jos jedna nedoumica :sta: Ona rucica na pumpi hidraulike sluzi za iskljucivanje i ukljucivanje;ako sam dobro skapirao :( Kod mene se nista ne desava kad je pomerim.U oba polozaja mi hidraulika isto radi;da li je to normalno ili mora u jednom polozaju biti iskljucena i sta raditi u tom slucaju:haha:Unapred hvala :spavam:

moguce je da je brava potrosena kao sto kazes , ali ako iskace samo iz jedne odredjen brzine ili stepena reduktora potrazio bih kvar u polozaju viljuske
pregledaj te zupcanike od 3 brzine ali detaljno , zub po zub , i pogledaj da nisu slucajno zupcanici potroseni ukoso

kada budes skinuo poklop[ac mjenjaca ubaci u 3 brzinu i probaj pajserom izbaciti , vidi hoce li zupcanik skrenuti jedan sa drugog i koliko , ne upotrebljvaj bas previse sile da ne iskrivis viljusku

pumpa hidraulike se ukljucuje na toj polugici , nema nikakvih problema sto nemozes da je iskljucis
ja je nikada nisam iskljucivao niti planiram , osim zimi pri paljenju kada mi je bio akumulator pri kraju , pa bogami i pomogne
ali ako vec radis detaljno kao sto vidim onda preventivno otvori pogon pumpe i zamijeni ona 2 lezaja koji cesto stradaju i razradi to ukljucivanje
vjerovatno su one 4 kuglice sebi urezale leziste u onoj vanjskoj cauri pa nemogu da iskoce

Joj,ja sam taman namestio pumpu na vlatku da radi kao nov a sad mi se pojavio drugi problem :udri: Izgleda da mi je neki ventil zviznuo ili se nesto drugo desilo!Pre dva dana kada sam radio transport,primetim ja odjednom da je vlatko promenio zvuk iz auspuha,ucinilo mi se kao da nesto "cuska" i kao da se kroz auspuh cuje neki povratni vazduh,ebem li ga neznam kako to da objasnim.Sa druge strane manifestuje se losijim paljenjem ujutru sa vise dima,vise mu treba da zavrti da bi spojio a pre je palio na prvi takt bukvalno.Vucnu silu mi nije puno izgubio i pod vecim gasom nedimi puno.Proverene dizne i one su ispravne,nastelovani ventili po prospektu simptomi su i dalje ostali isti.Ja najvise sumnjam na neki ventil,obzirom da se cuje taj neki cudan zvuk iz auspuha u odnosu na rad motora prethodnih dana...E sad sta se desilo,pojma nemam glave nisam skidao...Kompletna obrada glava je 50e,znaci nove vodjice,ventili i ostalo sta se vec radi...Neznam ni sam sta da radim,da li da skidam ili da neskidam...Radi traktor i sada,ali to nije to,nesto se tu desilo....

Kamo srece da je to :nono: Veci sam ja baksuz,da bi se meni takve male stvari i proste desavale :udri:

DJOKAN je napisao(la):
Kamo srece da je to :nono: Veci sam ja baksuz,da bi se meni takve male stvari i proste desavale :udri:

ama sta si se raskukao , jesi li ti provjerio da ti nije spala jedna od one dvije polugice dekompresora koje se nalaze iza alnasera
ako nije to onda je sic kao sto zorancile rece

zorancile je napisao(la):
DJOKAN je napisao(la):

Onda je ispalo sedište ventila. :sta:

Nesto se desilo sigurno,radi on vuce solidno,ali pri paljenju ujutu duze vtrti nego obicno i dosta belog dima dok nespoji...kad upali posle nema tog dima i iz auspuha,bar tako mi se cini cuje se taj neki zvuk kao da je od ventila...e sad sta se desilo sa ventilom,da li se desilo i sta se moze desiti,nemam puno iskustva...ali da se nesto promenilo i zvuk iz auspuha drugaciji,jeste...sve je bilo odlicno do pre tri dana kada mi je pri vuci prikolice,kada sam zaustavio trakor i pustio na ler culo se to...na ler gasu se cuje,kada se gasi traktor cuje se to cudan zvuk iz auspuha, na vecem gasu se necuje nista...na ler gasu ima poprilicno dima i sto je najzanimljivije ima dobar takt,negasi se i negusi...ali opet nije to to kao sto je bilo pre tri dana...koliko sam mogao da primetim kad smo stelovali ventile,ima malko lufta izmedju vodjice ventila i ventila i kad se oslobodi ventil,tj opruga ventilaneki ventili se mogu prodrmati malo levo desno u malom radiusu....tu mi je mozda propustao ulje i bacao na auspuh...
Post je spojen: [time]1272403744[/time]

ama sta si se raskukao , jesi li ti provjerio da ti nije spala jedna od one dvije polugice dekompresora koje se nalaze iza alnasera
ako nije to onda je sic kao sto zorancile rece

ma nije spala poluga od dekompresora,znam tacno na sta mislis,dekompresor odradjuje svoj posao kako treba...nisam se raskukao i sve to sad vuce rasklapanje glave motora,troskove a nisam ni siguran sta bi moglo biti.u tome i jeste najveci problem...traktor ima 4000rh i nije nikad otvaran,nista nije radjeno na motoru...

skini granu auspuha prvo da znas o kome klipu se radi , kada upalis siktace vise na taj klip
ako neces obje glave raditi

siktanje (cudan zvuk na auspuhu) se uzrokuje nezatvaranjem izduvnog ventila , ili je sic ili je nesto negdje potpalo
probaj izvaditi prvo obje polugice dekompresora pa ga upali tada bez njih , mozda se se one zajele pa je ona caurica odozgo naskocila na osovinu , ovo je samo jedno veliko MOZDA

zorancile je napisao(la):
Pa za sve postoji prvi put... :haha:
a ovo ti ej prava dijagnoza
iako je to rus ponekad mora i da se popravi , jebiga ::lose::

Nazad
Vrh