VLADIMIREC T-25

Jednom sam prijatelju pomogao da vozi svoj Vladimirec u oranju sa jednobraznim plugom i vise nikad... Onaj njegov vladimirec krs zivi plug jos gori zavarena osovina i nista nemoze da se nasteluje,jednom hvata 40cm da se traktor ugasi a jdenom izadje skroz desno iz brazde (gledajuci od pozadi) i ne hvata ni 10 cm!!! Tako smo orali neko vreme dok njiva nije dobila izgled kao da ima krivine!! Vise volim mali dvobrazni plug nego jednu veliku brazdu...

Ovo je oranje sa Vladimircem i jednobraznim plugom od 16", doduše ništa nije zavareno na plugu i može fino da se udesi

Verujem ti druze ali kazem ti od druga je sve to zavareno i tako nije islo nikako...

- - - - - - - - - -

Jer to pored oranje trag tocka???? Pa zar je bilo toliko proklizavanja??? Kad je to orano???

Kazi mi druze koliko ti vremena treba da sa Vladimircem i sa jednom brazdom izores jedan hektar???? Koliko sati je potrebno???

Znaci oko 5 sati jedan hektar,pa i nije lose ide to... Vazno da ne zapinje i a nema proklizavanja... Ja se nikad nisam zapitao za koliko recimo izorem 1h sa Rakovicom...

Znaci oko 5 sati jedan hektar,pa i nije lose ide to... Vazno da ne zapinje i a nema proklizavanja... Ja se nikad nisam zapitao za koliko recimo izorem 1h sa Rakovicom...

Manja je to površina od jednog hektara. 1,5 x 0,575 = 0,86 ha.

- - - - - - - - - -

Pretprošle godine skoro 7 sati , ista njiva.

Kod mene je inače uobičajeno 5 sati po jutru i tada orem prvom brzinom, a kad ne ide ni tako onda čekam povoljnije uslove. Za vreme poplave 2010. nisam ni mogao crnicu da orem, a bašte na pesku nikad lakše. Moj jednobrazdni plug sam tada pozajmio nekom tipu sa IMT 577. koji nije mogao da vuče dvobrazdni. Crnicu sam te sezone orao tek u proleće dvobrazdnim plugom užeg zahvata kad se voda povukla i prosušilo se dovoljno. Nije ni bio loš rod kukuruza te godine iako na tipovima zemljišta kao što je moje, prolećno oranje u principu ne valja. Gruber je rešenje za te stvari, ali tako nešto Vladiško ne može da vuče.

.znaci jedno 17-18 L otprilike u oranju. meni njiva 15m od kuce pa 450m u duzinu. najverovatnije cu biti vlasnik vlatka ove godine ako posao iole bude isao kako treba. malo zemlje imam a necu da molim vise nikog da mi uradi. em platim em me zezaju.

Kod mene 16-20 litara po jutru sa prevozom do lica mesta.

- - - - - - - - - -

znaci jedno 17-18 L otprilike u oranju. meni njiva 15m od kuce pa 450m u duzinu

Da, ali po jutru i to je potrošnja na koju moraš da računaš iako će ti u praksi trošiti manje, prvenstveno jer nemaš troškova prevoza. Nemoj počinjati hektar bez trideset litara u rezervoaru. Pet litara mora uvek da se nađe u višku.

Mnogo je 15 litara. Jedino ako orete sa 1 brzinom. Sa plugom od 16 cola zahvat 40 cm. dubina 25 cm. sa 2 brzinom i ako proklizava obavezno blokadu, nesme da potrosi vise od 12 litara i to u teskom oranju po 1 jutru [ 57.5 ari ].

Mnogo je 15 litara. Jedino ako orete sa 1 brzinom. Sa plugom od 16 cola zahvat 40 cm. dubina 25 cm. sa 2 brzinom i ako proklizava obavezno blokadu, nesme da potrosi vise od 12 litara i to u teskom oranju po 1 jutru [ 57.5 ari ].

E sad mi kazi da orete sa Vladimirca sa 2 brzinom... Pa njemu je po nekad tesko i sa prvom da fino ore,a pogotovo pod blokadom sa 2 brzinom... Jedino da ga istopite...

Nazad
Vrh