VLADIMIREC T-25

Ako blokiraš sa leptirom da nemože da ide u dubinu onda plivajući ne radi jer ventil nema funkciju znači moraju se menjati gumice u razvodnikukad radim u plivajućem leptir uopšte ne blokiram nego je skroz u gornjem položaju, ako u plivajućem propada u dubinu nešto ne valja na razvodniku ili klipu jer kad leptir stisne onu polugicu na klipu on je blokiran i samim tim plivajući nema funkciju

Ima funkciju u suprotnom smeru(podizanje). Taj leptir mu samo ne dozvoljava da spusti niže od zadate dubine. Nema to veze sa ispravnošću razvodnika nego sa podešavanjem pluga i uslovima za oranje. Svi Rusi najpreciznije oru u plivajućem položaju sa kopirnim točkom. Gledaj ti to nekako da nabaviš. Ja sam prodao plug bez točka budzašta čim sam se nekako dokopao jednobrazdnog sa točkom.

Ako blokiraš sa leptirom da nemože da ide u dubinu onda plivajući ne radi jer ventil nema funkciju znači moraju se menjati gumice u razvodnikukad radim u plivajućem leptir uopšte ne blokiram nego je skroz u gornjem položaju, ako u plivajućem propada u dubinu nešto ne valja na razvodniku ili klipu jer kad leptir stisne onu polugicu na klipu on je blokiran i samim tim plivajući nema funkciju
neznam dal je tacno to sto kazes ja mislim kad leptir pritisne onu polugicu na klipu da bas tad radi plivajuca hidraulika s tim da je i rucica u donjem polozaju,i s leptirom mozes podesiti dubinu oranja

Kopirni točak dobro dođe upravo zbog te plivajuće hidraulike. U krutom položaju ti tek ništa ne znači točak osim što krje bolcne. Nije to plivajuća kao kod Fergusona. Ova plivajuća non-stop spušta. Da bi moglo lepo da se radi bez kopirnog točka mora da je idealno uštelovan plug i da su idealni uslovi za oranje. Uštelovati plug možeš ali ako nisu uslovi za oranje džaba ti ili će da ga zakopava ili ne ore kako treba. Ok, ipak je to Banatska teška, ritska crnica.
U pravu si Krle sa kopirnim točkom je mnogo lakše hidraulici a i samom traktoru, ali kad se dobro našteluje plug i kad su dobri uslovi može i bez točka , u planu mi je da uradim točaki za alkara i onda spustiš i prst u uvo isamo po gasu Agoltz@ dobra ti kabina na vlatku od kojeg je traktora

575860_552219164823466_166266365_n.jpg

U pravu si Krle sa kopirnim točkom je mnogo lakše hidraulici a i samom traktoru, ali kad se dobro našteluje plug i kad su dobri uslovi može i bez točka , u planu mi je da uradim točaki za alkara i onda spustiš i prst u uvo isamo po gasu

Ja sam probao jedno i drugo na prilično teškom zemljištu pa svaku razliku osetim. Ne mora svako da se napati kao ja što sam u početku. Nisam prvo ni umeo da uključim plivajući položaj, a po svemu sudeći nije ni prethodni vlasnik(zaribao taj položaj na razvodniku). Zahvaljujući pomoći kolega na hrvatskom forumu, prvenstveno Savorisu, oranje je prestalo da bude noćna mora za mene.

Dulebdp ne bih da upadam u raspravu kažeš ako u plivajućem propada u dudinu nešto ne valja na sistemu.Kako objašnjavaš kada je podignuta hidraulika skroz i prebaciš u plivajući hod ono pada pod teretom šta je zakačeno na poluge.To da sistem nije u redu ne pije mi vodu baš:

Mora da pada ali kad dođe u dodir sa tvrdom površinom on stane probaj da ga spustiš odma u plivajući pa da vidiš oće li se zabosti u zemlju vrlo teško , ja kad spuštam plug spuštam ga na prvom položaju prinudno spuštanje i kad postigne dubinu onda ga prebacim u plivajući i teraj dalje

- - - - - - - - - -

Odlična kabina legla ko budali šamar što bi reko naš narod svaka čast

Originalna mu bolje stoji. naročito seksi izgleda u niskom podešavanju. Onda dođe kao smanjeni MTZ-80 ili YUMZ, samo smo mi više navikli na ove IMT-ove.

jest ljepsa i onako kad radim negdje u stranama i u vocnjacima ne zapinje nigdje za grane onako i stabilan je s njom nije visok,,samo mi problem teze ulazit i izlazit iz ive kabine,:kisa:bitno je da nekisne

Originalna mu bolje stoji. naročito seksi izgleda u niskom podešavanju. Onda dođe kao smanjeni MTZ-80 ili YUMZ, samo smo mi više navikli na ove IMT-ove.
to jest upravu si ovako ne lici na rusku ljutu masinu heh ,i to mi malo ne smeta,a vlado sa orginalnom kabinom u niskom polozaju mi lici na mtz 552 isti

jest ljepsa i onako kad radim negdje u stranama i u vocnjacima ne zapinje nigdje za grane onako i stabilan je s njom nije visok,,samo mi problem teze ulazit i izlazit iz ive kabine,:kisa:bitno je da nekisne

Ja imam frizuru kao kivi, a kad bih radio svaki dan u IMT-ovoj kabini imao bih frizuru kao krompir. Svo bih teme ogulio o plafon. Jednom sam vozio 533 i jednom 539 i slabo ja šta vidim iz tih kabina. Teme mi upre u plafon pa vidim pola beli plafon, a pola kroz šoferšajbnu.

Poslednja izmena:
Ja imam frizuru kao kivi, a kad bih radio svaki dan u IMT-ovoj kabini imao bih frizuru kao krompir. Svo bih teme ogulio o plafon. Jednom sam vozio 533 i jednom 539 i slabo ja šta vidim iz tih kabina. Teme mi upre u plafon pa vidim pola beli plafon, a pola kroz šoferšajbnu.

A sto je jednostavno izaci iz IMT 539 ubilo se sav se polomim izlazeci,prebaci nogu preko volana ili ga stalno ostavljaj u rikverc!!!!! Zato ga ne volim ako me zadesi da izadjem 10 puta sav se izudaram!!! ::jako_besan::

:osmeh: haha ,ja jednom vozio 539 s kabinom ,pa mi isto ko da idem pjesice,,nisko prednji tockovi blizu,,zato sto sam naucio na vladimirca,sve je stvar navike,ko na sta navikne

:osmeh: haha ,ja jednom vozio 539 s kabinom ,pa mi isto ko da idem pjesice,,nisko prednji tockovi blizu,,zato sto sam naucio na vladimirca,sve je stvar navike,ko na sta navikne

Pa ja imam i Vladimirca i 539 ali ipak mi 539 vise radnih sati godisnje odradi od Vladimirca najvise zbog duplog kvacila,baliranje,berba,setva,spartanje to mi odradi 539...

Nazad
Vrh