VLADIMIREC T-25

Ćiro pa kod tebe prava mećava,kod mene sneg samo na Kopaoniku preko 1500m nadmorske visine.

E pa i ja da se pohvalim sad sam stigao iz indjije sa novim plugom za moga ruju ko saliven za njega (bosanska kostajnica ) nikad nije koriscen

Srećno bilo i da te dobro služi daj neku sliku da vidimo kako izgleda ,koji je zahvat i klirens?

plug-2.jpg

plug.jpg

- - - - - - - - - -

ja mislim da mi je jedna brazda 30 cm

- - - - - - - - - -

U stvari i ja lupam manje manje manji je od 755

Lep plug ilepo izgleda,da li mu ona mala ručica služi za štelovanje kolenaste osovine i zahvata prve brazde?Možda će trebati točak za kopiranje tla ako se vuče sa vlatkom.

ma i ja se malo zezam mozda ce kolko sutra da zavrsi u drugom domacinstvu ja sa mojim rujom vucem 756 samo puca ako ocete da mi verujete :osmeh:

Ja za moj traktor nemam onaj leptir što se postavlja na klipnjaču cilindra pa ne znam kako se ore vlatkom bez točka .Jednom me komšija nagovorio da skinem točak i posle par metara odoše prednji točkovi uvis jedva sam iščupao plug iz zemlje i od tada počak sa mog pluga nemože da se skine, samo sa brusilicom, inače ostavio sam da može da se šteluje dubina brazde.

ma i ja se malo zezam mozda ce kolko sutra da zavrsi u drugom domacinstvu ja sa mojim rujom vucem 756 samo puca ako ocete da mi verujete :osmeh:

Steta prodati jako dobro ocuvan plug... Da orem sa Vladimirca rado bi ga kupio.... :bravo:

- - - - - - - - - -

Ja za moj traktor nemam onaj leptir što se postavlja na klipnjaču cilindra pa ne znam kako se ore vlatkom bez točka .Jednom me komšija nagovorio da skinem točak i posle par metara odoše prednji točkovi uvis jedva sam iščupao plug iz zemlje i od tada počak sa mog pluga nemože da se skine, samo sa brusilicom, inače ostavio sam da može da se šteluje dubina brazde.

Kad sam bi po jednog Slavonca sa Vladimircem i u povratku vidim jednu strnjiku (nije moja) i rekoh da problam plug da vidim kako ide i tad sam prvi put orao sa Vladimirca i to bez tocka,ali samo dva kruga,malo se namucim na pocetku da nastelujem dubinu ali posle ide... Mada Slavonac je veliki zalogaj za Vladimirca u nekoj tezoj zemlji kod mene ide kao metak... :osmeh:

Pa da ti iskreno kazem uskoro necemo morati ni da oremo posto necemo moci sta ni da posejemo ja gledam malo vas pa razmisljam jebiga ima neko sto samo zivi od poljoprivrede drugo je kad npr imas drzavni posao sa dobrom ljucki dobrom platom pa mozes da se zezaj kao ja a sta ce onaj sto treba da poseje 100 hektara a nema stalno primanje e to je to!! po cemu se mi razlikujemo ::lose::::lose::::lose::

j8h0tg.jpg
Za vladimirca ne treba kopirni točak ako mu je hidraulika ispravna pošto ima plivajući položaj, ja orem bez točka sa alkarom 1*16

Pa da ti iskreno kazem uskoro necemo morati ni da oremo posto necemo moci sta ni da posejemo ja gledam malo vas pa razmisljam jebiga ima neko sto samo zivi od poljoprivrede drugo je kad npr imas drzavni posao sa dobrom ljucki dobrom platom pa mozes da se zezaj kao ja a sta ce onaj sto treba da poseje 100 hektara a nema stalno primanje e to je to!! po cemu se mi razlikujemo ::lose::::lose::::lose::

Pričaj mi malo o tome ,radim par daleko sam ja od 100ha,radim samostalno crnu bravariju ali ni tu leba nema više.odo u :off_topic:

- - - - - - - - - -

Za vladimirca ne treba kopirni točak ako mu je hidraulika ispravna pošto ima plivajući položaj, ja orem bez točka sa alkarom 1*16
Pa kod mene sve radi i u plivajućem orem ali plug bi bez točna otišao i metar u dubinu da vlatko može da ga vuče,nemam samo onaj leptir što ose montira na cilindar i otvara ventil na cilindru.Možda je u njemu caka :sta:

Ja 90% zivim od poljoprivrede i sta mi fali... :bravo: Bolje da prevrcem zemlju i da hranim krave nego da bogatim nekog privatnika za 150-200 evra.. Ali da ne idemo u :off_topic:..

Kopirni točak dobro dođe upravo zbog te plivajuće hidraulike. U krutom položaju ti tek ništa ne znači točak osim što krje bolcne. Nije to plivajuća kao kod Fergusona. Ova plivajuća non-stop spušta. Da bi moglo lepo da se radi bez kopirnog točka mora da je idealno uštelovan plug i da su idealni uslovi za oranje. Uštelovati plug možeš ali ako nisu uslovi za oranje džaba ti ili će da ga zakopava ili ne ore kako treba. Ok, ipak je to Banatska teška, ritska crnica.

Ako blokiraš sa leptirom da nemože da ide u dubinu onda plivajući ne radi jer ventil nema funkciju znači moraju se menjati gumice u razvodnikukad radim u plivajućem leptir uopšte ne blokiram nego je skroz u gornjem položaju, ako u plivajućem propada u dubinu nešto ne valja na razvodniku ili klipu jer kad leptir stisne onu polugicu na klipu on je blokiran i samim tim plivajući nema funkciju

Nazad
Vrh