VLADIMIREC T-25

znaš onu uzrečicu:male tajne velikih kuvara.treba dosta sati da napraviš da bi mašinu poznavao,a ja sam dosta sa njim radio.Nema on 45 konja,on ima tačno 39kw a to ti je 53ks,čak mu je i rezervoar 53litre goriva.neka čovek proba pa neka sam vidi da li je to tako ili ne-ja sam mu napisao kakvo sam ja imao iskustvo-a napravio sam sa njim par hiljada sati teškog rada i u teškim uslovima rada i sa teškim priključnim oruđem za njega.i sve je izdržao.mada uradio sam određene korekcije na njemu da bi mogao da radim sa njim-i onda nema problema više Nikad :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Pozz svima,opet ja :cao:Pojavio mi se jedan problem,pa me zanima zna li neko nesto o tome i da li je neko imao slicno iskustvo!?Rec je o sledecem,pri radu mi je iskocio iz rikverca i vise nije hteo ni nazad a slabo i napred,pa je zablokirao_Otvorio sam menjac i konstatovao da je pomesao brzine i da su otisli distanceri i osiguraci zupcanika rikverca i napred.Zamenio sam distancere i sve lezajeve na primarnoj i sekundarnoj osovini u menjacu.Sklopio i probao,sad je o.k. samo opet pomesa brzine tj, ubaci i prvu i drugu viljusku biraca u brzine i zablokira.To mi se desava jer se ona kugla na kraju rucice provuce izmedju biraca,tako da kad je u 1. brzini i ja krenem da ga ubacim u 2. kuglica se provuce pored biraca i ne izbaci,a ujedno drugi birac ubaci u 2.-gu i zablokira.Primetio sam da je rucica menjaca nesto kriva i kao da je navarivana,pa sad ne znam da li je u pitanju duzina rucice,dimenzja kuglice na kraju ili vec nesto drugo i da li neko zna fabricku dimenziju rucice kod modela sa jednom rucicom i gde bih mogao da je kupim.Zvao sam ruse sa najlona i oni mi kazu daj dimenzije i naci cemo,a ja sumnjam da je moja nesto kraca od fabricke.......Malo komplikovano i opsirno :sta: ali se nadam da ce neko razumeti :ideja:

joj , malo vise komplikovano , ali odma da ti kazem sto se tice nove rucice nemoj dzaba bacati pare
sve se to sredi brusilicom i aparatom za varenje

kada si ve otvarao mjenjac kako stoje te kockice kuda pliva ta kuglica , morao si prmijetiti neke nepravilnosti
ima li ti rucka lufta lijevo-desno i u cemu

ljudi imam jedan problem kad teram traktor i namotam ga na levo nesto mi preskace u menjacu a na desno ne otvorio sam ga i nista ne vidim neobicno jel imate pojma sta je to

provjeri bocne reduktore , nisam siguran da je u njim probelem ali u mog strica se mali zupcanik okrenuo na poluosovini i slicno se ponasao

pa kad ti je vec otvoren mjenjac sjedi upali ga probaj i oslusni , a prije svega pogledaj trkace u srcu diferencijala
gubi li vucna svojstva , preskace li pri opterecenju

reduktor nije sad sam ga bio pravio otisli lezaje mislis na ona dva zupcanika u sredini u srcu ima ih dva malo su konusni

nisu oni u pitanju nego je taj lezaj na tom glavnom levom zupcaniku samo mi bas nije jasno kako da dodjem do njega skinuo sam raduktor ali taj se lezaj nabija iu izbija prema unutra treba skinuti zupcanik a bas mi nije jasno kako

ma skinuo sam ja reduktor i taj poklopac sa semeringom i vidim ja lezaj tu je ali tu je blokada i lezaj na leze iznutra pa ne znam kako da ga rastavim

Kockice mi deluju sasvim o.k. Rucica je imala lufta jer nisam imao oprugu,pa je drndala u svim pravcima.Kad sam ubacio oprugu skoro svaki drugi put bi zablokirala brzine.jednostavno ne osetim da je izbacen iz brzine i prihvati sledecu i tad zablokira.Ja mislim da je zbog toga sto ju je sad opruga utegla tj. povukla na gore pa sad lakse klizne izmedju kockica.Danas sam ipak bio do ukrajinaca i kupio komplet kuciste samo sa 2 rucice pa cu probati da stavim to.Rekao mi je ukrajinac da se luft napravi na kucistu gde naleze kugla sa rucice,a ja nisam imao tu oprugu i to je drndalo,tako da mi to ima neke logike.Ali ostaje mi da stavim pa da vidim. :udri:

Nazad
Vrh