VLADIMIREC T-25

Sad malo nemogu da poverujem u toliku potrosnju na 539??? :sta: Da nisi pogresio Za manje od kilometar potrosi 15l????

da ali kad berem kukuruz onda mi je zeznutu dovucem 2prikolice pa oberem pa ih napunim pa uvece vucem kuci i sve tako a vladimirec bi mi dobrodosao za transport

Pa kad budes kupovao Vladimirca obrati paznju gotovo na sve,kako radi kako krece iz mesta ako cimne naglo i ako spustis polako kvacilo znaci da korpa ne valja,probaj menjac u svim brzinama vidi dal je u nekoj posebno bucan ili dal se u nekoj cuju neki specificni zvuci,pogledaj oko cizma pozadi vole i tu da se rasklimaju,kocnice,dekompresor,hidrauliku sve probaj... Sta znam na sta posebno da obratis paznju... Nije mi snista crkavalo pa da znam da mu je to boljka...

jeste al je bio pokvaren tj ovaj majstor sto mi je u septembru menjao ova creva za gorivo nesto nije lepo namestijo i zato je trosio mnogo sad mu je manja potrosnja

vladimirac za setvu i transport a 539 za setvospremac i berba kukuruza a uzeo bi neki traktor od 60ks za oranje

539 za setvospremač? Vladimirec vuče isti setvospremač kao i 539, čak je i potezniji nego 539 zato što je teži i generalno robustniji od njega. Vladimirec dimi crno i vuče polako isti teret sa kojim bi 539 dimio crno, šenio na zadnjim točkovima ili šlajfovao u mestu.
Da ne bude da ja sad nešto hvalim vladimirca zato što ga ja imam, moram da te upozorim i na njegove mane. Nema duplo kvačilo pa treba biti maher kad radiš sa nekom mašinom na kardan i generalno je Vladimirec komplikovan za rukovanje. To je ujedno i razlog zbog čega ga naši ljudi u glavnom ne vole.
Vladimirec T-25a i IMT 533/539 su ista kategorija i zato ti ne trebaju oba. Obično ljudi kad imaju dva traktora jedan je veći.
Ja već imam T-25a i ne pomišljam da pored njega kupim i 539 jer šta može 539 može i Vladiško T-25a. Ja razmišljam o nekom snažnijem traktoru da mi štedi vreme i živce kod teških radova.
Ako već imaš IMT 539, okani se Vladimirca i traži taj neki od 60 konja što si napisao da će ti trebati.

Poslednja izmena:
MTZ 52(ili još bolje taj noviji 552) i fergusonče su proveren tandem. Najčešće korišćena kombinacija u mom kraju. Ako zadržavaš 539 ne treba ti Vladimirec ili ako kupiš Vladimirca ne treba ti više 539. Na 539 si navikao i niži je od Vladimirca bilo da je sa kabinom ili bez. Nije taj tvoj 539 ni tako mlad, pretpostavljam, pa da vredi da ga poštediš ratarskog prašinarenja. Štedi ti novce da kupiš kud i kamo valjan taj veći traktor nego da imaš tri, pa sva tri trajda-rajda. To je moje lično mišljenje i u opšte ne mora da znači i da je pametno.

- - - - - - - - - -

Sad tek vidim da te je i moj drug Ćira gotovo isto posavetovao kao i ja.

pa hteo sam da uzmem vladimirca i 552 a da imt ode polako u penziju nije on mlad 80godiste jeste da je 2010 uradjena generalna. nebi mogao da ga prodam jer sa njim je sve pocelo

Pa ko da ce ti vladimirac biti mladji kad ga uzmes ?? Netrosi pare lepo te ljudi savetuju polako i pametno vec kad hoces nekog rusa i treba ti traktor od 60 ks pokusaj t 40 da nadjes sa prednjom vucom .

Moj Vladimirec je 79. godište kao i ja i prezadovoljan sam sa njim. I po izgledu i po učinku ko bi rekao da ima preko trideset godina. Održava se to, a prethodni gazda je sa njim radio vrlo malo svoje zemlje i ništa usluge.
Danas sam kupio jednu kantu bio-dizela za probu. Kaže pumpadžija da ga obavezno mešam u razmeri 3:2 u korist fosilnog. Pitao me je pumpadžija i koji traktor imam i kad sam mu odgovorio rekao je da ga svi Rusi bez problema troše u toj razmeri koju mi je preporučio.
Sad će drljanje(umereno opterećenje) i još neki radovi oko krompira(ne znam koje će oruđe tačno meni da zapadne pošto radim u tandemu sa kompanjonom) pa ću vam javiti kako se pokazalo jeftino gorivo u radu.

onda cu sacekati do jeseni da malo skupim para pa da kupim veci traktor

Delim isto misljenje kao moj drug Krlemrle,zaista ne vidim potrebu za dva traktora gotovo iste snage... Ja imam Vladimirca i 539 ali to se desilo sticajem okolnosti a ja traktore ne prodajem pa makar ih do kraja imao 10...

Ja bi te isto savetovao Iksi da ti stekas jos malo pare za 552 ili ako vec imas para za Vladimirca gotovo za iste pare mozes naci i T40 sto je za teze poslove daleko bolji traktor od 539 i vladimirca...

I moj drug Krlemrle rece da je Vlatko komplikovan za rukovanje za mene uopste nije i mnogo vise voljim njega nego 539 i ako je 539 gotovo 20 god mladji od njega.... :osmeh:

cira92;660620 I moj drug Krlemrle rece da je Vlatko komplikovan za rukovanje za mene uopste nije i mnogo vise voljim njega nego 539 i ako je 539 gotovo 20 god mladji od njega.... :osmeh:[/QUOTE je napisao(la):
Nije ni meni komplikovan zato što sam navikao na njega ali objektivno jeste komplikovaniji od IMT-a.

U Kikindi ga nema, bar koliko ja znam. Tvrdi član @Bikacan da će biti, ali ne znam ima li ga već. Ja sam ovo pazario na pumpi Knez Petrol u Aleksandrovu. Znam da imaju Pumpu i u Sečnju, Senti po Beogradu tu i tamo... Ostalo nisam video pa ne znam. Košta sto trideset i nešto dinara, bliže 140.

Ja moj ceo vozni park snabdevam sa bio dizelom cena je ovde 135 din i jako sam zadovoljan lepo se pokazao i u putnickom i teretnom programu,u kamionu pogotovo a kad ga zisnes malo oseca se dim na suncokret :D :D to je da ne poverujes mada po mojoj proceni trosi jedno 1,5 L vise bio dizela nego D 2 u radu na odredjena merenja

Mi smo jos na samom pocetku tog bio dizela uzimali i poprilicno se namenjali filtera od goriva ,e sad dali je sad cistiji neznam . Za potrosnju nemogu da garantujem ali uz neko vece opterecenje oseca se taj smrad .

Nazad
Vrh