VLADIMIREC T-25

Ja mislim da i ne možeš kod ruske hidraulike bez točkova u plivajući. Ili ga drži u fiksnom položaju ili montiraj točkove ako nećeš da ti večito tone u dubinu. Znam da su ti točkovi na setvospremačima u glavnom sa pneumaticima i ti pneumatici su po pravilu izbušeni. Moj setvospremač je sa metalnim točkovima bez pneumatika i mnogo je robustniji i teži od IMT, RAU, itd. Ima jedan rotor.
Za vladimirca je 1,8 prava mera, mada može i 2,2 ali to nije to. Moj stav je da kod drljača i setvospremača treba ići na optimalnu brzinu kretanja makar na uštrb širine zahvata. Širim zahvatom se vreme ne štedi ako se radi pravilno. Po meni je bolje ići brže sa užim zahvatom. Bolje je tako i za mašinu da se ne satre, a i za zemlju da uradiš kako treba, a ne samo da se vidi da si radio.

U potpunosti se slazem da je bolji manji zahvat i brze ici.. Ali sam 100% siguran da mogu da nastelujem spremac bez tockova da ne tone duboko spustim malo valjke i olabavim topling i rucicu skroz gurnem do dole tako sam godinama radio i sa Rakovicom i nikad nisam video da fale tockovi...

U potpunosti se slazem da je bolji manji zahvat i brze ici.. Ali sam 100% siguran da mogu da nastelujem spremac bez tockova da ne tone duboko spustim malo valjke i olabavim topling i rucicu skroz gurnem do dole tako sam godinama radio i sa Rakovicom i nikad nisam video da fale tockovi...

Ništa ne znam o Rakovici. Ovde ih ima svega par komada. Da li i Rakovica ima dvokružnu hidrauliku kao Rusi? Ako je sistem frule kao kod IMT-a, onda je druga stvar.

Rakovica ima slicniji hidraulik IMT-u nego rusu.. Ima ona rucica sa strane i sa njom regulises kao na IMT... Samo sto je hidraulika vise neprecizna...

Cemu sluzi ona velika sajbna sto se montira sa strane na Vladimirca??? Mislim jer ona imala neku posebnu namenu ili ne??? Imam je na tavanu 30 god skuplja prasinu....

Rakovica ima slicniji hidraulik IMT-u nego rusu.. Ima ona rucica sa strane i sa njom regulises kao na IMT... Samo sto je hidraulika vise neprecizna...

Pa da, vidiš, a Vladimircov plivajući položaj je u stvari prirodno spuštanje i teži na dole koliko god ga zemljina teža vuče, dok onaj sistem frule koriguje po potrebi gore-dole.

Ja isto radim sa sprema;em 1.8 ali razmišljam da ga proširim na 2.1 i mislim da bi to bilo to , sve preko toga je puno jer bez 8-10km/h nije spremanje

pala je odluka odustali smo od duplaka za sada planirali smo da uzmemo vladimirca. dali ce vladimirac i 539 ce moci da obradjuju 10h ?

Pa ja mislim da ce moci ali kad vec imas IMt 539 bolje ti je da uzmes T-40 koji ce ti sluziti za teze poslove jer oba traktora ce tesko izlaziti na kraj sa oranjem tanjiranjem i spemanjem za setvu pogotovo ako je teza zemlja... To je moje misljenje bar bi ja tako uradio...

uzeli bi smo sad vladimirca a na jesen kada budem prodao sljivu onda bi uzeo neki traktor od 60ks

ZA sta nameravas da koristis Vladimirca??? Ja sa njim svasta radim i svasta kacim po njega da prenese mozda si i video u predhodnim postovima.. Ne kazem ja da on nije sposoban ali ipak onda imas dva traktora slicne snage a to na 10h bas i ne treba bolje jedan jaci a jedan slabiji bar je tako kod mene bilo...

vladimirac za setvu i transport a 539 za setvospremac i berba kukuruza a uzeo bi neki traktor od 60ks za oranje

Onda pazari druze.. Sta da ti kazem Vladimirec trosi kao upaljac u setvi u bacanju vestaka,spartanju,transportu.. Ako si ti tako odlucio neces se pokajati... Ako te nesto zanima u vezi Vladimirca slobodno pitaj... :ppozdrav:

nije nego moj 539 mnogo trosi u transportu kad smo brali kukuruz ppo prikolici je trozio i po 10-15l a njive su udaljene manje od kilometar na sta da pazim gad budem pazario ?

Nazad
Vrh