VLADIMIREC T-25

Znam ali samim tim i potrosnja zna dobro da poraste... Ja sam sa mojim prezadovoljan snage ima dostaaaaaaaaaaaa za njega ne radi neke preterano teske poslove da bi trebao to da odvrnem...

cira92 Ovaj traktor je 25 ks i mislim da je prva serija, ostale razlike su raspored komandi i neka tehnicka resenja koja su zastarela u odnosu na noviju seriju >'75 god.

To je HTZ T-25 i ima 20ks po ruskom standardu. Onaj noviji VTZ T-25a ima 25 po ruskom standardu. Po JUS-u to izađe oko 31ks, tako da onaj t-25 izađe upravo tako oko 25 ks po naški.

Verovatno ih je i jako malo uveženo u mojoj okolino nema ama baš nijedan takav.

Vladj@ Istu takvu garnituru gumica sam i ja menjao pre 2 godine. Onaj unutrasnji prsten ide lako, a one spoljne zagrej u vrucoj vodi pa ga nekako navuci na klip pa ako neide prstima a ti klip gurni u cilindar. Prvo namesti oba prstena pa posle nekako uguraj gumicu izmedju. Ciro@ takav traktor ima jedan moj prijatelj iz Golubinaca zove se Velja, i veruj mi traktor je iz 1968 godine i nikad nije radio generalku, sat mu je stao na 5000 jos pre mnogo godina.

Ima par komada u Kikindi. Takav jedan bez kabine su kupili neki Cigani za 700 evra. Ovde su kabrioleti totalno aut pa idu u bescenje. Jedan HTZ DT-20 jednocilindraš, preteča ovog se prodavao za 300 evra i otišao na kraju za polovnog tomosakija i još neku glupost pride. DT-20 je istrebljena vrsta.
Upravo je u toku je obezvređivanje T-40 traktora, a vladimirci sa kabinama će se još dugo voziti. Cena goriva će im održavati popularnost, a i ukidanje D2 dizela. Rus je to pravio, pa nije probirač. Sipaš u njega ono šta možeš da nabaviš, euro-dizel, bio-dizel, dizel za brodove... Samo nek je neki dizel i ima da radi.

Evo malo jucerasnje akcije.
attachment.php

• Like
Reagovanja: PKB
@krlemrle ja hocu da nabavim nekog vladimirca za svoje potrebe.do leta bi trebalo da skupim nesto novaca i odgovara mi nesto jeftino ali da nebude neki grob dokraja.imao sam ponudu ovde u susednom selu za 900eur u svarno pristojnom stanju.zeznuli me za novce zaradjene i otpade kupnja.ako cujes neki jeftin tako i da ima papire moze i sa losim motorom javni mi. mehanicar sam pa cu ga polako sredjivati . samo da moze doci do mitrovice da neplacam slepericu

I u snazi znam da je razlika ali taj vlasnik je jednom pomenuo da je uradio motor da bude kao na novijim Vladimircima jer to moguce??? Ovaj traktor od 25 ks onda jos manje trosi od ovog od 33ks?????
Razlika na motorima postoji... Glave nisu iste.odnosno po jedna opruga na ventilu a na ovom od 31ks idu duple opruge...Razlika postoji na samoj pumpi kao i na radnom pritisku dizni... Plocica na motoru gde je broj motora i snaga je okruglog oblika a na ovom od 31 ks pravougaonog oblika...Precnik i hod klipa je u potpunosti isti...

Iz danasnje akcije,Vladimirec je doneo spremac da se komplet rasturi i prefarba za pocetak radova.. Od kad sam stavio jos dva tega napred Vladimirec nema da mrdne pod teretom..
A zaboravih da slikam pre toga je istanjirao bastu sa OLT 24 diska tanjiracom isto bez muke...

BIRdh.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
Ćiro da li si ti ovaj spremač samo doneo do radionice ili ga i po njivama vučeš sa vlatkom?Kako vuče tanjiraču i do koje dubine može da ide?

Setvospremac je 2.90 i veliki je zalogaj za Vladimirca ali u transportu ga nosi lagano bez muke... Vise me cima u transportu tanjiraca 24 diska... Pa sta znam do koje dubine nisam gledao ali sam nakosio tanjiracu do kraja i prosao dva puta po oranju,nije bila to neka velika povrsina bastu sam potanjirao i reko da se ne mlatim Rakovicom uzeo sam Vlatka...

Vuce je lepo jedino u razor kad sam upao hteo je da slajfuje,motor ima snage,naravno da sam vozio prvom brzinom....

@krlemrle ja hocu da nabavim nekog vladimirca za svoje potrebe.do leta bi trebalo da skupim nesto novaca i odgovara mi nesto jeftino ali da nebude neki grob dokraja.imao sam ponudu ovde u susednom selu za 900eur u svarno pristojnom stanju.zeznuli me za novce zaradjene i otpade kupnja.ako cujes neki jeftin tako i da ima papire moze i sa losim motorom javni mi. mehanicar sam pa cu ga polako sredjivati . samo da moze doci do mitrovice da neplacam slepericu

Ako čujem nešto javiću, samo da znam da li bezuslovno sa kabinom ili može i bez. Prati ti ipak Poljooglasnik tamo ima Vladimireca dosta u ponudi. Štampana verzija je daleko jača od internet sajta jer na sajtu se vide samo oglasi postavljeni putem interneta.

Poslednja izmena:
Zato i pitam jer i ja mislim da je to ogroman zalogaj za njega.Ja prošle godine probao sa home made spremačem 2,2m širine i 13 motičica u tri reda bez valjka i vlatko se bogami pomučio išao sam odprilike oko 18-20 cm dubine, a vidim ovaj tvoj ima oko25 motičica i valjak pride.
Kako podešavaš dubunu bez kopir točka ja sam muke imao u plivajući ali ga polako vuče sve dublje i dublje?

Nemam ja uopste problema jer dubinu stelujem iz valjka i toplinga... Ja sam ga vukao sa rakovicom 65 i ona ispusta dusu sa njim sad ga preuzima 820 ima da propeva spremac... :haha:

Naj teze sto sam vukao sa Vladimircem je dve prikolice od po 4t pune kukuruza... To je bio ogroman zalogaj za njega... To sam dovukao do blize momoj kuci i otkacio zadnju prilolicu..

ciro lep ti vozni park svaka cast,a vladica je ko apoteka mozes u grad snjim kao kabrio::super::

Hvala trudim se da su maksimalno sredjeni i cisti.. A za Vladimirca imam samo reci hvale,on mi stoji tu u dvoriste i po ceo dan se negde ide sa njim naravno neki sitni poslovi,mnogo vise volim da idem sa Vlatkom nego sa IMT 539... Davno sam razmisljao da mu stavim kabinu ali ne bi vise bilo to to a i ne bi vise mogao da se provlacim u niske garaze kod prijatelja i kod mene...

- - - - - - - - - -

Ovako je bio spreman za zimski san....

1tr3U.jpg

A auspuh je mojih ruku delo.. :haha::haha::haha: Izgorela krivina i ja kupio i stavio ovaj dodatak i zavario i resen problem vec duzi niz godina... :osmeh:

Zato i pitam jer i ja mislim da je to ogroman zalogaj za njega.Ja prošle godine probao sa home made spremačem 2,2m širine i 13 motičica u tri reda bez valjka i vlatko se bogami pomučio išao sam odprilike oko 18-20 cm dubine, a vidim ovaj tvoj ima oko25 motičica i valjak pride.
Kako podešavaš dubunu bez kopir točka ja sam muke imao u plivajući ali ga polako vuče sve dublje i dublje?

Ja mislim da i ne možeš kod ruske hidraulike bez točkova u plivajući. Ili ga drži u fiksnom položaju ili montiraj točkove ako nećeš da ti večito tone u dubinu. Znam da su ti točkovi na setvospremačima u glavnom sa pneumaticima i ti pneumatici su po pravilu izbušeni. Moj setvospremač je sa metalnim točkovima bez pneumatika i mnogo je robustniji i teži od IMT, RAU, itd. Ima jedan rotor.
Za vladimirca je 1,8 prava mera, mada može i 2,2 ali to nije to. Moj stav je da kod drljača i setvospremača treba ići na optimalnu brzinu kretanja makar na uštrb širine zahvata. Širim zahvatom se vreme ne štedi ako se radi pravilno. Po meni je bolje ići brže sa užim zahvatom. Bolje je tako i za mašinu da se ne satre, a i za zemlju da uradiš kako treba, a ne samo da se vidi da si radio.

Nazad
Vrh