VLADIMIREC T-25

e pa i imacces dugo te masine i ispravne svaka cast tako i treba,,svi znamo da teramo dusu im vadimo a kad treba ulje mijenjat il neku sicu :kazemo ma neka jos i tako malo po malo onda nas duplo kosta i kazemo onda nevalja ova tipa traktora i tak to .

- - - - - - - - - -

tako kod mene u ovom kraju gdje god je neki tezak posao da se radi il drva izvlacit il tesku zemlju obradjivat ,ljudi kupe rusa i deru ga dusu mu uzimaju kazu rus je to to je nepoderano i kad nesto slomiju pokvare kazu nevaljaju ruski traktori.

To je uvek tako bilo i bice.. Kod mene u selu dusu vade Vladimircima.... Ima lik koji godinama sa Vladimircem vuce setvospremac od 2.40!!! I menja ulje svake prestupne godine ja se licno cudim kako taj traktor zapeva po njivi ceo dan i nista mu nije godinama,jeste da curi na sve strane i da nema nista gotovo na sebi ali da stane nezna!!!!
Cenim svacije misljenje ali Ruse niko ne odrzava kao ostale skuplje traktore (sto nije slucaj kod mene i naravno cast izuzecima).. Kod mene u selu ima Belarusa koju vuku tanjeirace vucne od 28 diska sa valjcima a novi Dzon diri vuku nosene tanjirace od 28 diska (da se ne opterete). I sad je jedan lik kupio Maseja 3080 i sa njim vuce setvospremac od 2.40-2.60 neznam tacno a ovaj lik iz sela vuce sa Vladimirca 2.40 pa vi vidite kako se ophode prema rusima..

Dobro sto i traju oni kako se voze i opterecuju...

- - - - - - - - - -

A da sad ce neko sigurno da se nadje da mi ne veruje ali kako hoce,da se prepirem necu a ko hoce moze slobodno da dodje da proveri ja ga vodim kod doticnih.. :ppozdrav:

to je tacno svi sa rusima rade nesto nemoguce tako i kod mene po kopu sve rusi ugalj voze ,,a taj je kop za masinu smrt ,,
za mene su najbolji ,,,nebi drugog uzeo osim rusa ,,stalno me iznenadjuju u poslovima kad prodju kud sam siguran da ce stat on prodje il izvuc teret ,,i vlado je mala zvjerka
znaci da me nebi pogresno ljudi razumili ne kudim ja ostale traktore ,,,al ovako citam po forumima svi nekako kude ruse a niko se ne zapita kolko ulaze u njeg i njegovu cijenu ,cijenu dijelova i sta rade s njima sto s ostalim traktorima nebi ,,,

Apsolutno se slazem sa tobom.. Ja izuzetno cenim Ruse kao traktore i da se oni odrzavaju kao neki zapadni traktori nista vise kvarova ne bi bilo...

Danas krenuo raditi zamenu gumica na hidro cilindru. U kompletu koji sam dobio sa gumicama stoje i nekakvi plasticni prstenovi. E problem sa njima je kako da ih namontiram jer njihov spoljasnji precnik odgovara spoljasnjem precniku dela na koji montiram, sto znaci da unutrasnji precnik prstena odgovara precniku kanala predvidjenog za montazu tih prstenova i gumica. Kako da postavim plasticni prsten u kanal a da se ne osteti. Ako sam zakomplikovao evo slike dole. Pravougaonikom je oznacen deo na koji se montiraju plasticni prstenovi po redu prsten - gumica - prsten, a brojem 1. i 2. su oznaceni ti prstenovi. Zatim strelicom je oznacen drugi deo na koji se plasticni prsten montira iznutra br 3. Ako neko ima iskustva sa ovim neka kaze.

090s.gif

vladj, nisam radio vlatka ali sam mehanicar.to mi je malo nelogicno.da li su mozda stari prstenovi konusni kad si ih izvadio napolje spram ovih novih. cuo sam da ih treba staviti u vrucu vodu da malo budu elasticniji pri ubacivanju ali tolika razlika u precniku mi nije logicna. da li nisi dobio greskom od nekog drugog rusa sa vecim precnikom cilindra.mozes li poslikati te stare kraj ovih novih da se vidi oblik .za vlatka cesto pogresne delove posalju pa me nebi ni to zacudilo. skoro je jedan kolega biksnovao trap na vlatku i poslali caure koje propadnu kroz rukavac. za pola milimetra uze . evo sad sam dobio informaciju od kolege: ako ti je precnik 75mm to ti je od vlatka a ako je od 90mm spoljni precnik to su ti od t40 jer kod njega je siri cilindar. a kod tebe je bas to otprilike kako si objasnio precnike. znaci precnik spoljasnji plasticnih podupiraca ti je 75mm za vlatka.premeri pa vidi

Poslednja izmena:
Upravo sam premerio. Spoljni precnik je 75. Sto se ostalih dimenzija tice potpuno su iste kao na starom prstenu. Tako da je ipak originalno pakovanje.

img5814ys.jpg

img5812l.jpg

img5813r.jpg

- - - - - - - - - -

Dakle mene zanima iskljucivo postupak montaze. I ako plasticni prsten omeksam u vreloj vodi pri montazi promenice se njegov unutrasnji precnik kao i spoljni. Da li je potrebno tada dok jos nije pocelo hladjenje prstena da se navuce hilzna i time bi prsten poprimio potrebne zeljene dimenzije sto se tice precnika. Ili postoji neka druga fora.

to je stari preko novog stavljen na slici sto mu celo parce fali.sad cu razgovarati sa kolegom .mislim da ih on zagreje u vrucoj vodi da budu elasticni i mogu se ubaciti.

Imao bi jedno pitanje.. Koje su razlike izmedju ovog vladimirca ..

B3Rj0.jpg

I mog Vladimirca gore sa slike??? Znam da ima vizuelne razlike ali sem toga razlikuje li se jos nesto??? Kod mene u selu ima samo jedan ovakav sa slike ne kao moj i nikad nisam razgovarao sa vlasnikom o njemu i koje su razlike.. A retko ih vidjam i po oglasima... Zasto???

cira92 Ovaj traktor je 25 ks i mislim da je prva serija, ostale razlike su raspored komandi i neka tehnicka resenja koja su zastarela u odnosu na noviju seriju >'75 god.

I u snazi znam da je razlika ali taj vlasnik je jednom pomenuo da je uradio motor da bude kao na novijim Vladimircima jer to moguce??? Ovaj traktor od 25 ks onda jos manje trosi od ovog od 33ks?????

Nisam obracao paznju na snazi koja pise u saobracajnoj a svi u selu kazu da ima 33ks pa sam zato i napisao.. Ali neka bude 31 jer neznam stvarno... Jer manji potrosac ovaj od 25ks??? I jer Vladimirec ima jaci hidraulik od IMT 539??? Ja mislim da ima u mom poredjenju ta dva traktora....

radjeni su u dve razlicite fabrike. sem maske imaju jos nekih razlika u delovima. trebalo bi da bude 25 ks ali sam video i sa 31 ovakvog. na samoj pumpi ga mozes pojacati za par ks da i ovaj od 31 moze ici i 35ks. to je cest slucaj kod rusa. t 30 je cini mi se 40 ks a isti je motor samo drugacija pumpa. sad kolko ima koji ima dosta podataka. mnogi pisu 25kw da je a to je 34ks. problem je najverovatnije u obracunavanju snage jer ima vise nacina kako su tada merili snagu. sad kad je uvedeno po din merama kao standard svuda se smanjio broj kilovata. skoro smo raspravljali o tome na forumu gde sam pronasao podatak za labin motore. pre su svi govorili kako ima 14ks i to je ostalo u narodu. a sad isti taj motor ima 12,6ks. izneseni podaci o snazi prema sae i din standardu.

Pa ne volim bas povecavanje snage na pumpi to si mislio verovatno dodavanjem obrtaja.. I tako u pun gas ko da ce klipovi da izlete koliko se dere.. :haha:

ima sraf za protok nafte na dizne.[kolicine ubrizgavanja] desi se cesto slucaj da kad dodje sa remonta i reglaze u bos servisu da se mora dodati malo na kolicini .oni je postave na optimalne uslove a na samom motoru to nije vecinom zbog povratnog ventila

Nazad
Vrh