Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svaka cast za trud... Javi se (imas moj broj) da se vidimo... Idem i ja u Rumu...PA sta da radim ustao sam u 5 sati jutros i razmisljam sta da radim nekako mi ovo bilo najlakse
Zupcanik 1i2 5i6 brzina U principu taj zupcanik se najvesce koristi.Postoje tri vrste tog zupcanika u zavisnosti od broja zuba... Njime se moze resiti problem brze prve brzine ( posebno kada se koristi vozeci u rikverc na vecem nagibu sa jednosovinkom prikolicom sa vecim teretom...)predrak to je zupcanik od 1 i druge brzine ,skoro sam ga mijenjao bio puno poderan pa je bio bucan u toj brzini
meni je veci problem za rikverc sto nema neku sporu brzinuZupcanik 1i2 5i6 brzina U principu taj zupcanik se najvesce koristi.Postoje tri vrste tog zupcanika u zavisnosti od broja zuba... Njime se moze resiti problem brze prve brzine ( posebno kada se koristi vozeci u rikverc na vecem nagibu sa jednosovinkom prikolicom sa vecim teretom...)
predrak to je zupcanik od 1 i druge brzine ,skoro sam ga mijenjao bio puno poderan pa je bio bucan u toj brzini
to se najcesce desi a nije to ceo problem to je problem ako se u svim brzinama cuje ,ili bruji istto mjenjac ,a ako se u jednoj brzini cuje ,moze doci i do nepotpunog nalijeganja zub na zum ,,tj.smaknut zupcanik pa polovicno nalijezu jedan na drugi,Ceo problem oko brujanja menjaca je u konusno tanjirastom zupcaniku i onim podloskama. Prilikom opterecenja ravnih zupcanika, konusni zupcanik se zariva u pogonski mali zupcanik i to njihovo trenje se cuje. Uzrok je limena podloska koja je ili pukla ili se istanjila. Uzrok moze biti i ulazno vratilo u menjac na kom se nalazi mali konusni zup. To vratilo se fiksira sa 2 srafa ako se oni popuste onda semali zup. zariva u konusno tanjirasti i dolazi do brujanja.Podloske sluze da bi odrzale zazor izmedju zuba.