VLADIMIREC T-25

Covek se sali ,ocigledno je . Zezas kolegu Vojvodjanina ,to nije lepo od tebe .Covek nema vremena kad da namesti ,ali razvio je istancan sluh ima osecaja,tako da mu obrtomer nije potreban :osmeh:

Danas skinuo sat obrtomera na Vladimirca i otvorio ga sve lepo ocistio isprao ga benzinom unutar mehanizam sve lepo podmazao i probao ga sa busilicom radi prefektno ali radni sati ne rade pa sam morao da ih skinem... Videcu dal sam nesto uradio ili ne kad namontiram na traktor...

Pozdrav svima. Planiram kupiti Vladimirca i već duže vrijeme ga tražim i našao sam jednog u solidnom stanju, nije puno radio, oko 1500 rs. Međutim kad sam otišao da pogledam traktor, nije bilo akumulatora pa smo ga upalili na guranje, upalio je bez problema i ispočetka se sve činilo ok. Međutim ono što me zabrinulo je to što je nakon nekog vremena i rada u leru traktoru počeo da se smanjuje gas, kao da će se ugasit, kada se doda gas opet malo radi normalno pa se smanji. Zanima me zna li netko šta prouzrokuje takvo ponašanje, da li to što traktor nije odavno paljen ili mozda nekakvi filteri ili je to nešto gore, možda boš pumpa?

Moguce da je problem u dovodu goriva (talog u rezervoaru) ili filteri puni... Ipak kazes da nije radio dugo... Ne verujem da je to neki veliki problem da se to resiti..

Pozdrav svima. Planiram kupiti Vladimirca i već duže vrijeme ga tražim i našao sam jednog u solidnom stanju, nije puno radio, oko 1500 rs. Međutim kad sam otišao da pogledam traktor, nije bilo akumulatora pa smo ga upalili na guranje, upalio je bez problema i ispočetka se sve činilo ok. Međutim ono što me zabrinulo je to što je nakon nekog vremena i rada u leru traktoru počeo da se smanjuje gas, kao da će se ugasit, kada se doda gas opet malo radi normalno pa se smanji. Zanima me zna li netko šta prouzrokuje takvo ponašanje, da li to što traktor nije odavno paljen ili mozda nekakvi filteri ili je to nešto gore, možda boš pumpa?
Ako traktor nije radio dugo a kazete da nije onda u tom slucaju obavezno zamenuti gorivo u rezervoaru (ocistiti rezervoar) ocistiti grubi filter (oprati) zameniti fine filtere produvati sve cevcice od dovoda goriva ozraciti , proveriti nivo ulja u pumpi visokog pritiska (naravno proveriti nivo i kvalitet ulja u motoru pre startovanja) i tek tada paliti motor...

Ako traktor nije radio dugo a kazete da nije onda u tom slucaju obavezno zamenuti gorivo u rezervoaru (ocistiti rezervoar) ocistiti grubi filter (oprati) zameniti fine filtere produvati sve cevcice od dovoda goriva ozraciti , proveriti nivo ulja u pumpi visokog pritiska (naravno proveriti nivo i kvalitet ulja u motoru pre startovanja) i tek tada paliti motor...

Bas tako kolega,nije nimalo bezbedno upaliti traktor sa recimo 10 god starim uljem u motoru..

Tek sad sam stigo da se ulogujem pa se zato izvinjavam. Sto se tice vodene pumpe Ja sam mislio na onu bastensku [hidrofor]:haha::haha: .DAVORS@ Sve to sto su kolege nabrojale moze biti uzrok. Ako odlucis da ga kupis prvo zameni uloske dizni i normalno filtere , ulje, itd. Obrtaje motora regulise pumpa visokog pritiska jer u sebi ima regulator obrtaja.

Sta mislite da li je bolje da stavim auspuh onaj sto ide na gore od ovog trenutnog sa strane??? Ja na Vladimirca nemam kabinu pa mi nekako taj auspuh dodje tu u visinu glave pa se pitam jer nece da puni sa dimom vozaca???

Razmisljam samo da stavim auspuh na gore.. Dal cu nesto dobiti sa tim i sta sve trebam da menjam i izduvnu granu??? Jer radio to neko???

Da moraš sve menjati ja sam to odradio pre par godina a juče ofarbao auspuh
2z4ep84.jpg

Vidim nemas onaj drzac grane kao na ostalim Vladimircima koji su orginal imali auspuh gore.. jer se ne trese auspuh??? Jer se nesto promenilo mislim jer tisi traktor ili ne???

Ali bolje da protutnjis kroz selo da skoci sav komsiluk znaju da ti ides.. :osmeh: Ali mislim da taj auspuh na moj Vladimirec bez kabine ne bi bila dobra ideja???? :sta:

Nazad
Vrh