VLADIMIREC T-25

to je apsolutno tačno-kvalitet gvožđa starog t-25 i novog 2048 vtz je ko **greška i oko.ja sam imao isto problema sa tim bočnim reduktorima u piz..ma.....u.pravio sam mu odstojnike-glavčine da bih mogao da ga širim na 2m,da bih mogao da sejem sa šestorednom mašinom.toliko je loš materijal da ti bočni reduktori uopšte nemogu to da izdrže-ja sam bio baš uporan al ne vredi,na kraju sam odustao-četiri puta ih ja sjebao,te levi,te desni.a idealan je za setvu al džaba kad nemože-slab materijal.kao da su ga deca pravila na opštetehničkom školovanju.to još nisam video-inače sam i poluge morao prepravljati-isto sve slabo pa popuca

Ja sam siguran da ovi sto prodaju na najlonu delove za ruske traktore mogu doneti ceo komplet servo uredjaj za vlatka t25...Bas cu ih pitati sad kad budem isao na najlon a ici cu uskoro...

savoris je napisao(la):
kod rusa nov orbitrol moze da se kupi za 130 140 evra
ali mislim da je orbitrol vec previse za ovoliki traktor , servo pomagac je njemu dovoljan

da dobro si rekao preveliki budz :cao:

savoris gde si video orbitrol za 130-140 eura,zanimame jer ni treba jedan,na najlonu traže 160-170 eur

a da nebi bilo sve bajno sjajno kod mene na vlatku,primetio sam da posle remonta pumpe ima malo vise belog dima na auspuhu i kad se ugreje :sta: pali on,radi,pritisak ulja nepada ispod 3 ali cini mi se da ima malo vise belog dima nego pre.e sad da li je to do goriva ili pumpa treba malo da se okrene,neznam :sta:

na isto to sam pomislio i ja prijatelji moji...kako da mu podesavam paljenje,da li da odvrnem ona cetiri srafa i okrecem pumpu kao i kod imta 560 ili da odvrnem onaj poklopac sa prednje strane,i stelujem preko one platne sa puno rupa gde je uzupcenje pumpe na pogonskom zupcaniku od radilice(oni koji su radili razumece me :haha: ).koji je bolji sistem stelovanja?

i na zupčaniku kad šteluješ,i na pumpi kad šteluješ isto ti se hvata-cilj ti je da nema ranije ili kasnije palenje.ako ima mesta na pumpi-to ti je lakše.u principu možeš ili-ili,svejedno

isto ti se vata , preciznije stelujes na 4 srafa
mada bez problema mozes i na resetkastu plocu

ma nije u rusa sve tako striktno , nije japanac **greška ga
ventili mogu biti i cijeli milimetar lufta skoro da neces primijetiti razliku u radu , skoro isto vazi i za sve sklopove na njemu :D

savoris je napisao(la):
isto ti se vata , preciznije stelujes na 4 srafa
mada bez problema mozes i na resetkastu plocu

ma nije u rusa sve tako striktno , nije japanac **greška ga
ventili mogu biti i cijeli milimetar lufta skoro da neces primijetiti razliku u radu , skoro isto vazi i za sve sklopove na njemu :D

:D

pozdrav svima'prvi put se javljam u forum,imam vladimiraca 20 48 a sa prednjom vučom star je dvije godine. od prvog dana imam isti problem ponekad mi se uključi prednji pogon samo jedan kotač ili ljevi ili desni i to prilikom motanja tj. okretanja i ostavlja tragove iza sebe, borim se sa tim ako mi itko može reći zašto mi se to dešava biću mu zahvalan.

šiljo je napisao(la):
pozdrav svima'prvi put se javljam u forum,imam vladimiraca 20 48 a sa prednjom vučom star je dvije godine. od prvog dana imam isti problem ponekad mi se uključi prednji pogon samo jedan kotač ili ljevi ili desni i to prilikom motanja tj. okretanja i ostavlja tragove iza sebe, borim se sa tim ako mi itko može reći zašto mi se to dešava biću mu zahvalan.
mo's ga jebat , tu nema spasa ::lose::
izvini sto moram da ti kazem da su kupio najpromaseniji ruski traktor

e da se pohvalim moj surak je danas pazario jednog vladimirca u jako lijepom stanju , za 10tak dana idemo po njega dok se organizuje prevoz i ::novac::

šiljo je napisao(la):
vidi,to što ti pišu prednji točkovi nemora da znači da ti uključuje prednju vuču(nekad se i to desi).ako ti uključi prednju vuču i neće da je isključi moraš ga prebaciti u rikverc i cimnuti jednom ili više puta zavisi.kažem nemora da znači da je to prednja vuča,jer hoće točkovi da pišu i kada ima vazduha u sistemu volana.onda ga pre svakog kretanja,znači polaska izluftiraš tako što par puta mu napumpaš volan pun levi,pa na drugu stranu pun desni i tako par puta 4-5.nadam se da ćeš biti zadovoljan,jer sam i ja to patio.i da,proveri mu obavezno sa dizalicom prednje točkove dali imaju lufta,ako imaju dobio si platne pa ih ubacuješ da to eliminišeš. :ppozdrav:

pa prosto volan ne reaguje kako treba(mekan volan)i nema prave kontrole nad njim i onda mu prednji točkovi hoće da pišu po asfaltu kao da je uključena prednja vuča,tako da mora da "napumpa volan" i odmah se oseti kako volan fino reaguje i nema vazduha u sistemu(to se naročito dešava kad stoji par dana).odmah se vidi razlika,mada kažem nekad hoće i vuču da ulkjuči ali to se oseti slično,pa se samo cimne u rikverc i on je odmah isključi.Kao da nema pritiska u sistemu volana sve dok se to ne uradi-jako loše urađeno.ja nikad nisam smeo da ga vozim dok to neuradim-volan nereaguje inače kako treba da radi-prosto beži :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1269380902[/time]

iskreno da ti kazem ne vjerujem bas da tockovi mogu da pisu zbog zraka u sistemu upravljanja , zbog zraka bi mogli da otkazu poslusnost kao sto i sam kazes u preciznosti . ali da ostavljaju crn trag :sta:

kažem ti,ima on malo više nedostataka,u suštini nije loš traktor ako ga poznaš i pravilno koristiš može dosta toga da odradi.a da je sklepan,sklepan je kao deca što bi ga pravila na praksi-milimetar gore dole,kvalitet materijala 0 itd.ja ga dobro poznam pa zato to i pišem,dosta sam sa njim radio tako da ga poznam 99%.neka proba pa će da vidi,jer prosto "gura"točkove i na betonu se jasno vidi-a vuča nije uključena 100%,lično sam proveravao.nego nema pritiska u sistemu volana i tada gura i vuče točkove kako mu se svidi-nema reakcije volana koja treba da bude.to je verovatno(i čak 99%)loš Orbitrol tj.servo uređaj.a to je fina hidraulika
Post je spojen: [time]1269382911[/time]

:nono: posto i ja prilicno poznajem taj traktor nema sanse da je to glavni uzrok , moze da bude posledica to sto pricas ali uzrok nikako :nono:

kako si provjeravao jel' ukljucena prednja vuca ?

a da je sklepan to se i vise nego slazemo , samo ja bi jos dodao da je traktor lijepo zamisljen 45konja , prednja vuca , servo ,staklena kabina ali brutalno lose uradjen :zli:

Nazad
Vrh