Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bunili su se ljudi,ali dzaba.Kako odjednom sve "patriote"iznikose,a kada su nasi seici za dz uzimali nasu zemlju niko se nije bunio i niko da pravi blokade.Kad su kole,misko,matijevic itd. nam otimali svi ste cutali verovatno vam je njina diktatura odgovarala ovi jos ni sporazum nisu potpisali a vec nam i u krevete sa zenama pozalegase.Kada je kole kupio Vrbasku seceranu za 3evra i otpustio 70% radnika niko nije pretio blokadama pa sad kada se dokopao Carnexa i poceo da jebe i otpusta radnike ni tad niko nije krenuo na barikade.peconi koji je uzeo Vital giganta nad gigantima u proizvodnji ulja sad prave kecap a od par stotina radnika sad ih jedva ima 150 ili gospodin kurjacki koji je uzimao drzavnu zemlju u Vrbasu i nikada nije platio arendu na par stotina hektara,a nije to samo bilo u Vrbasu nego i u okolnim opstinama i mi takvima da dajemo da nam kroje kapu??Ocigledno je da mi sami neznamo i nismo u stanju da pokrenemo te kombinate i treba neko sa strane da nam dodje da nas tome nauci,a sto neko rece pa nece oni tu zemlju natovariti i odneti ostace ona tu gde je i sada. A ako cemo iskreno milije mi je oni da je uzmu sa njma nismo nikad ratovali nego tamo neki "todorici" za koje se zna sta su nam radili u ratovima i sta nam i dalje misli i sta bi nam opet radili samo da im padnemo saka!
Jest, neće ga kupiti, tebi će ga poklonitidanijel pobogu covece nece oni kupiti kombinat i ograditi zicom i nabiti zastave Arabije i reci ovo je nasa zemlja,kraljevina Arapa...tu da nasele arape i prave zgrade i skole...sta je sa tobom...kakva drzava u drzavi...znaci ja moju njivu ogradim i postavim granicu i to je knezevina...cccc...to ti je biznis u kome nazalost MI SELJACI izvlacimo deblji kraj...tako je i sa zemljom koja se proda da naprave Svabe fabrike,itd,tu su na gubitku nasi poduzetnici..
ti nam predstavi selo kao da je idealno za zivot,sto onda veliki deo ljudi sa sela prelazi da radi u industiji?Evo vrlo proste racunice.
U pitanju je oko 25000 ha plodne zemlje koju ce dobiti neki seik (izvinjavam se seiku jer nisam zapamtio ime).
Ako bi 25000 ha podelili na 1000 ljudi ispada da bi svako dobio po 25 ha po ceni od 250 e/ha.
1000 ljudi bi povuklo jos svoje clanove porodica kojih ima u proseku 4 i to je onda 4000 ljudi, dakle jedno ozbiljno selo. Onada u tom selu imamo par prodavnica, postu, komunalu sluzbu itd. To je jos najmanje 1000 ljudi koji su zaposleni.
E sad uzmite da li bilo koje selo ima 25000 ha velik atar. Nema ! Realno od ove zemlje moze da zivi jedan gradic a ne selo, a ovako ce se samo kupiti jos malo socijalnog mira.
Sela nam umiru!
Zato ziveo Seik !
A sto ?@Stanic Nakon Peconija si napisao Raca, koji? Zrenjaninski? Dragan? Ako si na njega mislio onda stvarno si smesan u koju ekipu si ga svrstao!
Ma budimo malo realni kad englezima koji su najkonzervativniji u svetu ne smetaju seici,pa sto ce nama smetati..Mozda u tom svemu ima i neceg dobrog.Prvi nisam za prodaju zemlje,ali ko nas pita .Moje misljenje da od ovih nash novo pecenih feudalista,nemoze biti niko gori.Dobili su kombinate za tepsiju ribe a ponasaju se ko mali bogovi,kao da su im radnici sluge,pa cak i gore.
...ako cemo relno da sagledamo to je neka normalna cena zakupa.To sto su se neki prepucavali izmedju sebe padigli zakup to je druga prica.I opet naglasavam da nisam za prodaju strancima.Ajd i ovo da dodam kod nas je zakup 5 meteri zita po jutru ,to mu je skoro isto.
Jest, neće ga kupiti, tebi će ga pokloniti