Plus što je 2010.proglašena elementarna nepogoda-i rečeno u svim medijima da se odvodnjavanje neplaća,oni se setili posle 2 godine da šalju opomene-strašno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa i za moj takodje, al to je i valjda poenta uterivanja optimizma. Pa zamisli da su svi verovali u ono sto pricaju, pa nikad ne bi ni bilo ono " ajde braco ja za vama" i ono jso bolje " idemo u rat a neki cemo i da poginete".Ali ovaj post je suviše optimističan za moj ukus.
Ovo je tako korektno receno,da nema sta da se doda niti oduzme.I meni je vise muka od kukanja i pesimizma.Kada bi sve bilo tako crno,kako prikazuju pojedini moji sagovornici,onda se gubi smisao zivota,a kamoli rada.Hvala Bogu,da ne gledaju svi tako..../Moje skromno misljenje.Pa pozitivno je to sto su danas ljudi daleko vise upuceni u desavanja u samoj drzavi. Pozitivno je takodje sto su sami poljoprivrednici vise upuceni u samu oblast, vise traze informacije i kontakte. Pozitivno je i to sto se desilo dosta protesta, od kojih su neki bili i pravi. Pozitivno je i to sto se sada vide neke dimenzije lopovluka i kriminala, pa ce valjda nekad i da se desi neka akcija. Pozitivno je to sto poljoprivreda nije vise neko sramotno zanimanje, vec se o njoj prica kao o ravnopravnoj mnogim drugim granama. Pozitivno je i to sto poljopriveda ima sada bolji tretman u budzetu, i sto ce ubuduce taj sloj drustva uvek biti razmatran kao faktor, sto smo vec i vidjali. Pozitivno je i to sto se spominju neke strategije, komasacije, zakoni o zadrugama i poljoprivrednim zemljistima. Pozitivno je sto je zemljiste ponovo postalo resurs, koji je do par godina bio u korovu, i isao po 1000 eura/kj, a danas je ipak malo skuplje. Itd, mozda se neko jos necega seti.
Znam ja da ima i negativno. Ali ako hocemo napred kao grupa, moramo razmisljati afirmativno i pozitivno. I u licnom zivotu ako imas negativan stav, to nigde ne dovodi.
Pa pozitivno je to sto su danas ljudi daleko vise upuceni u desavanja u samoj drzavi. Pozitivno je takodje sto su sami poljoprivrednici vise upuceni u samu oblast, vise traze informacije i kontakte. Pozitivno je i to sto se desilo dosta protesta, od kojih su neki bili i pravi. Pozitivno je i to sto se sada vide neke dimenzije lopovluka i kriminala, pa ce valjda nekad i da se desi neka akcija. Pozitivno je to sto poljoprivreda nije vise neko sramotno zanimanje, vec se o njoj prica kao o ravnopravnoj mnogim drugim granama. Pozitivno je i to sto poljopriveda ima sada bolji tretman u budzetu, i sto ce ubuduce taj sloj drustva uvek biti razmatran kao faktor, sto smo vec i vidjali. Pozitivno je i to sto se spominju neke strategije, komasacije, zakoni o zadrugama i poljoprivrednim zemljistima. Pozitivno je sto je zemljiste ponovo postalo resurs, koji je do par godina bio u korovu, i isao po 1000 eura/kj, a danas je ipak malo skuplje. Itd, mozda se neko jos necega seti.
Znam ja da ima i negativno. Ali ako hocemo napred kao grupa, moramo razmisljati afirmativno i pozitivno. I u licnom zivotu ako imas negativan stav, to nigde ne dovodi.