nesto2
Član
Neka ti samo bude jasno da po pravilu u srpskim medijima: srpski ratari imaju najmanje prinose, najgore obrađuju zemljište i najmanje znaju svoj posao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ali zato tamo neki arapi,miskovici,kostci,matijevici itd,...su Bogom dani poljoprivrednici i njima treba dati svu zemlju da rade jer znaju i imaju kako i cime!Neka ti samo bude jasno da po pravilu u srpskim medijima: srpski ratari imaju najmanje prinose, najgore obrađuju zemljište i najmanje znaju svoj posao.
Ako bacis previse djubriva neces nista dobro postici jer biljka nece moci da iskoristi svo to djubrivo i tu u startu gubis pare na taj visak djubriva sto si dzabe bacio. Ja sam se prosle godine opeko na soji na jednoj parceli jedne godine bio kukuruz pa sledece zito pa prosle soja i ja sam jos djubrio za soju, na toj parceli sam jako srozao prinos jer je bilo previse djubriva i previse je guralo u lisnu masu i rano je cvetalo a prinos je bio mozda i za 1/3 manji nego na ostalim parcelama...Ni meni nije jasno , Da je veći pad prinosa od previše djubriva nego od premalo ?? Ovo treba neko da pojasni . NIsam agronom al ovo se kosi sa svim dosadašnjim praksama . ne govorim o zagadjenju vode i sl , a ne govori ni ovaj stručnjak ???