@ljubek mozda je hrana problem, ja sam preterao sa prihranom, izvuko papriku na stablo ali slab rod, imao sam stabla od po 70cm koja imaju jedan veliki plod i nesto sitno po vrhovima stabla, ta paprika je bila i nekoliko 100g ali dzaba kad na 2500 stabala je to malo paprike za zimnicu. Jedan iskusan proizvodjac koji je imao slicnu situaciju samo on prihranjuje stajnjakom dok ja to radim vestackim djubrivima mi je rekao, da se paprika nije oprasila bas zbog toga sto je mnogo porasla i zgustila se pa nisu mogle pcele i bumbari da ulaze unutra i da oprasuju. Drugi problem je sto usled toliko djubriva se ona potera da raste i previse rodi pa usled ovih susa i nedostatka vode otanu mali plodovi. Slican problem sa sitnim plodom ima komsika koja je papriku navodnjavala sistemom ali iz bureta od 200l imala je 4 duge leje od po 400 korena na leju, ujutru pusti sistem u jednu leju uvece u drugu, njiva je dobro nadjubrena stajnjakom ali usled velikih vrucina je bilo nedovoljno vlage i paprika je ostala sitna, kasnije je probalal da je povrati klasicnim navodnjavanjem bukvalno je utopila u vodu i uspela da bar malo izvuce rod, uspela je da oporavi papriku i tako je kvantitetom uspela da nadoknadi kvalitet.
Moramo da se prilagodjavamo vremenskim prilikama, do pre nekoliko godina sam navodnjavao papriku na 7-10 dana, prosle godine sam isao na 4,5 dana a ove na 3 do 4 dana stim sto ja koristim tkz. siroko navodnjavanje motorom izvlacim oko 100l u min a navodnjavama 2500 struka oko 45-60min.