Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Prijalo mu je lepo vreme jako! Za dva dana od proslog posta je paprika napredovala bas jako. +1 par listova na sim biljkama!

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Prija joj ovo toplo vreme
02267fddcb0f01781aef87aed24bd630.jpg

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Ja sam vec poludeo sa ovim rasadom ove godine prvo je bio problem poleganje pa sam prskao Proplantom vec 4 puta bio je to mix Proplant 15 ml+Fastac 2ml+Cirkon 4ml (cirkon da pogura fastac) jednom sam prskao sa Bioflex L 25 ml i u zadnje prskanje sam ubacio i Signum 10 gr.Sledece ce biti Abastate i Laser pa Kalcijum folijarno i onda po jednom Nordox,Qvadris,Folio Gold i Switch.Ubacicu i FitoTriak 2 puta ako on radi nesto uopste,navodno tera insekte.Sve ovo prskanje plus da bude suva liska ceo dan i noc uz zalivanje u zoru da se susi sa rosom a prskanje obavaljam oko 5h da se zasusi pred noc.Mislim da je kljuc u malim zalivanjima cisto da ima dovoljno da popije za dan i da bude u suvim uslovima konstantno.Cak i orosivace zadnjih dana ne koristim da nema vlage okolo da isparava.I jos na to imam plevljenje i barem jedno prihranjivanje fertigaciono najverovatnije sa 20-20-20 2 gr po litru videcu sta je najskuplje od tih prihrana pa cu uzeti to.Za sada mi je bilo poleganje i bilo je najezde insekata trebalo bi i oko plastenika pobiti sve prskanjem okolo.Razmisljam se da nadjem Talstara i da proteram kroz orosivace 300 kila vode da potrujem sve u plasteniku a ko mi ovo ne bude delovalo.
previse tretmana prijatelju,gusis biljku to je ipak rasad.po tvom ispada na 2 dan prskas

Kasni se ove godine... Prosle godine 15. maja pocela sadnja. Ove godine pitanje da li cemo pre ponedeljka kretati!

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Pozdrav. Svaka cast svima koji imaju papriku i paradajz na hektarima, jer se ja mucim i na mojih 100tinak strukova :))

Pre par nedelja sam posadio papriku i paradajz i ovo kisno vreme prosle nedelje im nikako nije prijalo, pa su se ukovrdzali novi listovi, a cak i ovi koji nicu su u startu ukovrdzani. Uz to sam na par strukova primetio i po koju vaš. Na preporuku sam uzeo trainer aminokiseline od hoye i confidor i u kombinaciji sam pre par sati poprskao. Sad citam i vidim da za confidor iz nekog razloga pise da se primenjuje iskljucivo u trajnim staklenicima??? Takodje vidim da pise samo za fertigacionu primenu? Moja greska jer nisam to video kad sam citao uputstvo a i radnik u poljo apoteci zna da mi je sve na otvorenom i opet mi je njega preporucio i rekao 5ml na 10l vode folijarno. Da li sam sad napravio jos veci problem ili brinem bez razloga?

Tretira li ko zemljište sa insekticidima protiv žičnjaka i imate li problema sa žičnjacima. Ja imam problem već 5 g. ili sa bolest korijena ili sa žičnjakom. Dosad počupao oko 10% biljaka iz plastenika.

Nek je sa srećom.
Dali neko zna može li se saditi paprika u plasteniku na parceli na kojoj je sad kukuruz a prskan je dubinskim preparatom Primextra i drugi put površinsko prskanje.

Опада цвет у пластенику, али и на отвореном, али у доста мањој мери. Ова у пластенику је нарасла 60-80 цм, али на већини нема цвета и плода на првој и другој рачви. Не знам да ли је од топлог и сувог ваздуха, вероватно... Све је добила и лепо изгледа, али премало рода. Можда и превише азота, не знам.

Послато са HTC 10 помоћу Тапатока

sad sam isao da obidjem papriku, ima malo stete od ovih 50ak lit kise sto je palo uz vetar. Sva je uskomesana, a jedno 15-20 posto se lepo nakrivilo. Je l imam cemu da se nadam? Kakva su vam iskustva kad tako strada od vetra paprika?

Nazad
Vrh