Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ja sam imao pre 3 dana vetar a nisam stigao da je vezem svu i izobaljivala mi se gde je vec ponela plodove dosta.Imao sam neku papriku sto sam kupio od onog Lace sto je stalno se muvao po forumima i prodavao seme.Ta paprika mi je bila sadnjena po jedna i bila je bas bas niska valjda se ne takmici sa drugom pa je ostala mala.Nju je vetar mnogo manje obarao pa se sad razmisljam da radim ubuduce po jednu da se smanji rizik od vetra.Moj komsija je zalio sa kap po kap i vetar mu je izobarao sa sve kocicima i kanapom.Srecom nisam zalivao ja taj dan inace puce mi cela proizvodnja.Gajis je od semencice male u Martu da ti pije krv do Septembra mrzim papriku da radim vise nego ista...

Kazu da ce biti dobra cena. Paprike ima mnogo rasadjeno, ali su grad, vetar, susa, i bolesti skinule dobar deo roda. Ja licno mislim da ispod 60-70 nece startovati.

Sareno je,ima lose,ali ima i extra njiva ,gde ce biti dobrar rod i kvalitet,licno mislim da nece biti neka ekstra cena,jer znam koliko su povecane povrsine u odnosu na proslu godinu

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

60 din prodavano sa njive... Sve, samo da je zdravo.
Ja krecem od sledeceg ponedeljka. Zovu stari kupci, pitaju, ja kazem oko 75-80 start. Ne bune se.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Pa onako... Nisam nezadovoljan kad vidim kako su drugi prosli. Ali losije nego prosle godine. Ima lepih stabljika sa 5-6 krupnih lepih, pravih paprika. A ima i onih sa 2-3 male, a ima i jalove. Ako mogu da procenim, rekao bih 50 tona po ha.

Kod mene u selu je situacija uzas totalni susa je prosto demolirala rod.Po meni nema ni vagon po hektaru rod u proseku.Meni licno je ok kakvo je drugima ali ne ocekujem vise od 1.5 do 2 vagona po hektaru.S'obzirom da je proizvodnja skoro odmakla na 700-800 hiljada dinara po hektaru diskutabilno je da li je ovo vise pametno raditi.A ako smanjis troskove to ce tek biti krs od robe i jos manje isplativo.Kod nas nije jos pocrvenela,prvi covek bere sutra i misli da trazi oko 100-110 din videcemo kako ce to da se odvija..

Prva ruka oko 16-17 tona po hektaru. Ostaje jos toliko ili mozda malo vise nego sto je skinuto. Prva klasa isla danas po 75, miks po 50, a industrija 30.
Kakva je situacija u ostatku Srbije?

Mi po 100 prodajemo.Solidna je.
Bila je ekstra dobra do onih velikih padavina u celoj zemlji.Dal je neki virus drmno ne znam.Malo je zuckasta od gore kao da je oktobar

Nazad
Vrh