Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Kad planirate setvu paprike u plastenike za otvoreno polje? MI smo hteli juce, ali smo odlozili za sledeci ponedeljak najverovatnije, zbog hladnog i oblacnog vremena koje najavljuju.

Cekamo sejalicu,da stigne sutra,pa u pogon,cupana je posejana ,zalivena i pokrivena

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Ja ove godine radim baburu na agrotekstilu, a sejace se u dvostruke kontejnere, takozvani DTS sistem, gde se kontejner sastoji od samog kontejnera, i tacne ispod, tako da je izmedju kontejnera i agrotekstila prazan prostor. Uzeo sam 350 kontejnera sa 128 rupa za probu, pa cemo videti kako ce se pokazati.
Koliko ste placali taj kontejner i tacnu u kompletu po komadu?

I meni je stigla sejalica pre neki dan. Proba verovatno posle vikenda.
fb2310aed20fe0991cf50b0d21da1299.jpg
099f612da70fac08eb0bd317b2cbfe07.jpg

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Neko je radio rasad prosle godine u cistom supstratu,ispod kojeg je agrotekstil,kakva su iskustva bila ??

Vi sto sejete sada papriku u plastenik ili ste vec posejali ovih dana kakvo grejanje imate, da li je dovoljna topla leja od stajnjaka?

Čovijek prosto više nezna kako da radi. Ja se zadnjih godina ubi dezinfikujući kotajnere raznim sredstvima i rasadu tri puta tretirao sa Previkur Energi i opet bilo padanja rasada. Ove godine nisam ništa dezinfikovo i samo tretirao Proplantom 3 puta i nijedan struk nije pao.

Nije bas odgovarajuca tema, ali ajd da pitam ovde posto se tice proizvodnje rasada paprike.
Kako spreciti kapljanje sa bocnih cevi u plasteniku? Jedan deo rasada propadne jer ujutru imam kapanje sa bocnih cevi, pa rasad ispod bude prevlazen.
Da li uviti te cevi u sundjer, ili u neki filc da sreci kapljanje?
Ili nesto trece?

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Ja sam posejao danas zadnji kontejner poceo sam u nedelju a juce bio praznik.8 dnevnica do 4 h 2250 din za 1100 kontejnera posejano rucno..Sejem po 2 semenke u plasticne kontejnere od 104 rupe a punjeno je mesavinom zgorelog komposta za sampinjone.Pokrivam sa najeftinijim supstratom otrprilike sa 2-2.5 bale od 250litara to sutra i prekosutra predstoji da sam uradim.A onda cu da poslazem u plastenik u 5 kontejnera u red kao dve leje da zalijem i pokrijem agrilom i ne skidam agril dok ne ne nikne trava pa onda kad vidim da klijava paprika prskam Desikasom da popali korov pre nicanja.Ako ima zeznute trave udarim i totalom jer uskolisni opet porastu od Desikasa a oni su zeznuti.Prosle godine sam pola semena prao u sodi a pola ne i ona neoprana polovina je bila katastrofa losa da sam morao da prskam vise puta,ona oprana je lepo radila i bila lepa zelena bez komplikacija.Znaci pranje u sodi ne preskakati ni pod razno_Ove godine sam resio da pojacam potapanje u sodi na 20 min u sekund.Preporucio mi tako komsija on tvrdi da tako radi vec godinama i njemu je uvek rasada full i lepo nice.Pitao sam neke agronome oni kazu 10 min maksimala 15.Nasao sam i u jednoj knjizi 15 do 20 min.Na internetu sam procitao i do 30 min negde pise.Pranje naravno je naglaseno da se radi dok ne zaskripi pod rukom.Obavezno je i potapanje tog opranog semena nekih 1 do 2 sata da se eleminisu ove sto poplave.Svake godine perem to seme i na jesen popliva lom pa mislis da je uredu pa ono popliva opet i na prolece.Da hocu 1 kg semena spremi se da bacis i do 600 grama tog poplivalog.

Ja sam posejao danas zadnji kontejner poceo sam u nedelju a juce bio praznik.8 dnevnica do 4 h 2250 din za 1100 kontejnera posejano rucno..Sejem po 2 semenke u plasticne kontejnere od 104 rupe a punjeno je mesavinom zgorelog komposta za sampinjone.Pokrivam sa najeftinijim supstratom otrprilike sa 2-2.5 bale od 250litara to sutra i prekosutra predstoji da sam uradim.A onda cu da poslazem u plastenik u 5 kontejnera u red kao dve leje da zalijem i pokrijem agrilom i ne skidam agril dok ne ne nikne trava pa onda kad vidim da klijava paprika prskam Desikasom da popali korov pre nicanja.Ako ima zeznute trave udarim i totalom jer uskolisni opet porastu od Desikasa a oni su zeznuti.Prosle godine sam pola semena prao u sodi a pola ne i ona neoprana polovina je bila katastrofa losa da sam morao da prskam vise puta,ona oprana je lepo radila i bila lepa zelena bez komplikacija.Znaci pranje u sodi ne preskakati ni pod razno_Ove godine sam resio da pojacam potapanje u sodi na 20 min u sekund.Preporucio mi tako komsija on tvrdi da tako radi vec godinama i njemu je uvek rasada full i lepo nice.Pitao sam neke agronome oni kazu 10 min maksimala 15.Nasao sam i u jednoj knjizi 15 do 20 min.Na internetu sam procitao i do 30 min negde pise.Pranje naravno je naglaseno da se radi dok ne zaskripi pod rukom.Obavezno je i potapanje tog opranog semena nekih 1 do 2 sata da se eleminisu ove sto poplave.Svake godine perem to seme i na jesen popliva lom pa mislis da je uredu pa ono popliva opet i na prolece.Da hocu 1 kg semena spremi se da bacis i do 600 grama tog poplivalog.
Uskolisne mozes fuzilejdom

Nazad
Vrh