Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Je l bilo negde mraza? Juce u Tomssevcu zaledjena stakla, jutros bez mraza. Videcemo hoce li biti neke stete na paprici. Jos je jako blato, nisam izlazio u atar.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Kakvi su planovi za sledecu godinu?
Mi izbacujemo baburu, a povecavamo crvenu ajvarusu. Za sledecu godinu 9kj paprike u planu. Mozda 2kj hibrida za probu

Ja radim hektar i nemam nameru da povecavam uzeo sam foliju i djubrivo i cekam kap po kap da mi dodje a i hemiju kupujem sledece sedmice unapred.Ne ocekujem neke pare od nje ona ima cenu i prodaje se ali lose radja i ne prebacuje ni 30 tona po hektaru zadnje vreme.A svake godine novi klimatski dozivljaj bolje bre raditi kukuruz

Kako napreduje proizvodnja rasada za otvoreno polje? Kod mene dosta sporije u odnosu nanproslu godinu! Jedva se izborismo sa hladnocom!
d4b68d08b0d40a13b395867f7271801a.jpg

Kolega kako ro se pokazao ovaj nacin proizvodnje cupanog rasada?koliko si imao po m 2 rasada?

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Kolega kako ro se pokazao ovaj nacin proizvodnje cupanog rasada?koliko si imao po m 2 rasada?

oldtimer je napisao(la):
Kako napreduje proizvodnja rasada za otvoreno polje? Kod mene dosta sporije u odnosu nanproslu godinu! Jedva se izborismo sa hladnocom!

Pozdrav,
zivo me zanima isto kolicina rasada po m2 koliko je ispalo na ovaj nacin ?

Pa tu negde oko 900 komada za sadnju bude po kvadratu. Sejemo oko 10 grama semena po kvadratu. Nesto ostane neupotrebljivo, malo zakrzljalo, neki procenat sigurno i ne nikne.

Planiram ove godine da uzmem plinske topove za nocno dogrevanje plastenika s rasadom paprike? Kakva su vam iskustva. Jedni mi kazu slobodno, jedni nikako.

Obicno to bude 4-5 noci krajem marta kad nas zakaci neki kasni mraz, a grejalo bi se od 9 uvece do 7 ujutru. Neki kazzu problem je sto osusi vazduh, neki kazu problem su izduvni gasovi...
Dakle ne bi bilo trajno resenje, vec samo 4-5 noci u godini. A za struju vise nemam opciju, jer sam i prosle godine bio na franici da preopteretim mrezu sa 225 kvm, a sad mi treba za 400 kvadrata.

Onda dolazimo do drugog pitanja, ako ne plin i struja, sta onda?

Alkatan i topla voda ispod rasade sve drugo je nista od posla. Radio sam svašta al ne vrijedi. Ali ovo se isplati samo ko radi plastenike, to je moje dugogodišnje iskustvo. Ja trenutno grijem na pelet i struju.

Planiram ove godine da uzmem plinske topove za nocno dogrevanje plastenika s rasadom paprike? Kakva su vam iskustva. Jedni mi kazu slobodno, jedni nikako.

Nema potrebe grejati rasad za otvoreno polje,agril resi stvar u slucaju hladnijih noci

Ima li ko Termoplin sadilicu za sadjenje na foliju.Video sam je na sajmu u BG i svidela mi se ali niko je nema kod nas u kraju pa mi treba iskustva iz prve ruke .

Nazad
Vrh