Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ako su stiroporski onda moraju da se operu u vreloj vodi zato sto imaju neko ulje po sebi i to posle pravi reakciju sa suspstratom i bude losa paprika.Moj komsija je meni dao nove kontejnere za moje proslogodisnje samo da ne bi morao da se zeza sa pranjem.Ja koristim stiroporske od 104 za kupus prvo.

PROFESORE KAKO IZGLEDA SEJALICA.DAJ SLIKU NEKU DA JE VIDIMO.JESI LI ZADOVOLJAN
Lepo radi,nalepi malo na po neku rupu po 2 zrna
4aaac4e79363fbe8131a909e226be8fb.jpg
024de7410f43859024e03641b7d3cef9.jpg

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Ja sam napravio masinu od plastike sto radi kao ona za kupus na preklapanje malo rastreses i preklopis semenke propadnu i posejan kontejner.Problem je sto ne seje dve semenke pa mora duplo da se radi i onda si opet spor.I tako sam opet platio radnike.Kostalo me je 130 eura celo to zezanje.Ali sam napravio i kalup za kupus pa je barem za to dobra....

Radi li neko papriku iz direktne setve hteo bi da probam malo ove godine najvise me brinu korovi.Gledam po netu z herbicide al ni mi puno znacilo ako neko vec ima iskustva sa cime oprskati?

Taj klomazon je vrlo jak herbicid......čim ga ide 0.3l po ha.
Bentazon ne piše da ide za papriku ali ako je isproban onda nemora ni da piše......

Za ajvarušu ne znam, ali za začinsku papriku lokalni organizator proizvodnje preporučuje tu kombinaciju koju sam napisao.

Onda to je to.
Kad krenem u direktnu sjetvu isprobati ću tu kombinaciju.
Može i total neposredno prije nicanja.

Čime rešiti cvrčke u plasteniku grickaju tek izniklu papriku?

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Kako napreduje proizvodnja rasada za otvoreno polje? Kod mene dosta sporije u odnosu nanproslu godinu! Jedva se izborismo sa hladnocom!
d4b68d08b0d40a13b395867f7271801a.jpg

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Svuda je slicno.hladno vreme u nekoliko talasa.rasad dosta kasnii.ako ne udari neko tropsko vreme u maju kasnice ce i iznosenje na polje

Kasni rasad takodje,10 dana sigurno,tek od pre par dana je primetan rast

Ja sam vec poludeo sa ovim rasadom ove godine prvo je bio problem poleganje pa sam prskao Proplantom vec 4 puta bio je to mix Proplant 15 ml+Fastac 2ml+Cirkon 4ml (cirkon da pogura fastac) jednom sam prskao sa Bioflex L 25 ml i u zadnje prskanje sam ubacio i Signum 10 gr.Sledece ce biti Abastate i Laser pa Kalcijum folijarno i onda po jednom Nordox,Qvadris,Folio Gold i Switch.Ubacicu i FitoTriak 2 puta ako on radi nesto uopste,navodno tera insekte.Sve ovo prskanje plus da bude suva liska ceo dan i noc uz zalivanje u zoru da se susi sa rosom a prskanje obavaljam oko 5h da se zasusi pred noc.Mislim da je kljuc u malim zalivanjima cisto da ima dovoljno da popije za dan i da bude u suvim uslovima konstantno.Cak i orosivace zadnjih dana ne koristim da nema vlage okolo da isparava.I jos na to imam plevljenje i barem jedno prihranjivanje fertigaciono najverovatnije sa 20-20-20 2 gr po litru videcu sta je najskuplje od tih prihrana pa cu uzeti to.Za sada mi je bilo poleganje i bilo je najezde insekata trebalo bi i oko plastenika pobiti sve prskanjem okolo.Razmisljam se da nadjem Talstara i da proteram kroz orosivace 300 kila vode da potrujem sve u plasteniku a ko mi ovo ne bude delovalo.

Auuu koliko tretmana,ko ti vodi proizvodnju rasada?Previse tretmana,bespotrebnih

Nazad
Vrh