Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
U mom kraju nema paprike, mi nesto malo imamo za nas samo a opet je napala smrdi buba. Zvao prijatelje u Cakmin kazu nema paprike na otvorenom a ni u barakama.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Oldtimer, kakva ti je paprika na suncokretistu?
Pa sta znam, poprilicno je dobra. U prva dva branja je skinuto oko 27 tona po kj.
Izgleda da i mi imamo problema sa smrdibubom.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
a10db1cab0bf3cb2dd50872b0bb2a0fa.jpg

Kakvi su planovi za 2021. godinu? Ja planiram oko 4 hektara. 3,5 hektara ajvaruse, i oko 50 ari babure, prvi put. Za ajvarusu ostavljeno seme od ove godine, a baburu sam planirao jedan deo Bobitu, a za drugi deo sam otvoren za sugestije! :giggle:
Da li je pametno ici samo jedan hibrid na 50 ari, ili ubaciti 2-3 hibrida? I koja!?

Lijepa površina. Ja samo plastenike, bijela babura, ove godine Kristina oko 5000m2 i oko 300 m2 Blanšina.

Kakvi su planovi za 2021. godinu? Ja planiram oko 4 hektara. 3,5 hektara ajvaruse, i oko 50 ari babure, prvi put. Za ajvarusu ostavljeno seme od ove godine, a baburu sam planirao jedan deo Bobitu, a za drugi deo sam otvoren za sugestije! :giggle:
Da li je pametno ici samo jedan hibrid na 50 ari, ili ubaciti 2-3 hibrida? I koja!?
koliko si ajvarke imao prosle godine

@Miladin
Nisam 100% siguran ali prilicno jesam da nije bas tako.
Hocu da kazem da nisu 3 boje na jednom struku paprike nego je svaki struk sa po jednom bojom.
Znaci 3 biljke za 3 razlicite boje.E sad kako se prodaje to seme nisam siguran, ali mogu da se raspitam ako ti nesto znaci

Prijatelja su iz nekih marketa pitali dali proizvodi tu papriku kao navodno da je to sad aktuelno zato je on i uzeo 1500 sjemenki da isproba a u apoteki su mu rekli da imaju 3 boje.

Strucno pitanje u vezi proizvodnje rasade.Da li je ko radio kontejnersku proizvodnju gde se kontejneri stavljaju na agrotekstil.Sve sumnjam da mi je u jednom plasteniku zemlja losa posto sam imao flekave paprike u rasadi pa da izbegnem da se zile uhvate za dole.

Ja ove godine radim baburu na agrotekstilu, a sejace se u dvostruke kontejnere, takozvani DTS sistem, gde se kontejner sastoji od samog kontejnera, i tacne ispod, tako da je izmedju kontejnera i agrotekstila prazan prostor. Uzeo sam 350 kontejnera sa 128 rupa za probu, pa cemo videti kako ce se pokazati.

Nazad
Vrh