Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ebi ga ako nesto radimo moramo maksimalno posvetiti paznju a i maksimalno uloziti :ppozdrav:

Dzinku za koju sa ja pravio ugovor, prinos je po institutu od 15 do 18 tona po hektaru, ali iz iskustva sa proizvodjacima zadnih godima bude i od 30 do 35 tona ::svaka cast::

Post je spojen: [time]1301475210[/time]

sale slazem se sa tobom to je tu negde zavisi od sadnje i kvaliteta kako se odradi posao.

Hvala vam mnogo. Posejao sam crvenu dugu slovenacko seme pa sad videcemo kako ce da iznikne Ovde se niko ozbiljnije ne bavi feferonama pa idem na rizik.

Da.Primetio sam i ja da malo ko pise o feferonima, ali ja sam isto resio da probam...pa cemo se videti letos ko je kako prosao...xexe

UPOMOC.....imam problem rasadio sam papriku i paradaiz u plastenik i kad sam uso jutros rasad kao da je poparen odoszgo ..listice su se smezurili i poceli da zute crne neznam sta je ..pomognite nekako ...hvala

Koliko ti je vlaga u plasteniku i koja temp , vjerovatno ako ti preko dana nije otvoren da ga je skuhalo , zbog previsokevlage koja ne bi trebala prelaziti za bilo koju kulturu u plasteniku 50 - 60% , mislim na vlaznost zraka.
Sta je rjesenje ne znam jer se ne bavim povrcem ali mislim da je to.

Koliko ti je vlaga u plasteniku i koja temp , vjerovatno ako ti preko dana nije otvoren da ga je skuhalo , zbog previsokevlage koja ne bi trebala prelaziti za bilo koju kulturu u plasteniku 50 - 60% , mislim na vlaznost zraka.
Sta je rjesenje ne znam jer se ne bavim povrcem ali mislim da je to.

ma otvaram odmah ujutru rano ..samo mislim da je previse isparenja..a tu sam izvozio stajsko djubre i oseku..neznam dal je to ali osecam amonijak kad udjem ujutru

Evo slika Bagoly paprike, zadovoljan sam se nicanjem ali ne bas sasvim. Ova prva slika je malo starija a ostale su od danas. Meni to nesto mnogo sareno (nejednako) izgleda. Vase misljenje?

2w6vu6a.jpg

qz0xtj.jpg

igexc5.jpg

Dali si provjerio tih 80% jesi li ih pikirao.
Kod mene je niklo oko 70% i nisam zadovoljan a što se tiče šerenila to ti je Bagoly on nejednako niče.

ubaciti sliku

Evo i mojih feferona. Doduse nisu u kontejnerima, ali su isto tako lepi kao i prethodne slike paprike od Jingisa. Ovo je sejano na obicnoj hladnoj leji.
6ns4fp.jpg
,
kao6zb.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam da li je bas mesto ovde, ali bih da pitam. Mogu li Privikurom politi feferone-rasad radi preventive od poleganja...tako su mi preporucili.Imate li iskustva sa njim.Hvala.

Ako nisi siguran kad koristi fungicide uvek možeš da koristiš čaj od kamilice. Jačina treba da bude takva da bude blago neprijatan za piće. Može da se doda i neki kvasitelj ali ne mora.

Sa previkurom nemožeš da pogrešiš za poleganje rasada mislim da nema ništa bolje ja koristim još i kaptan i ridomil Gold ali previkur je na prvom mjestu zaliti i onda za par dana ponovoti i rasad nesme nikako da legne.

Previkur radim odavno a po preporuci strucnjaka zalijevati sa njim samo na vlazan supstrat.

Potpuno ispravno, po suvom supstratu imao bi veliki gubitak (ukoliko se ne potapaju kotajneri u rastvor).

Nazad
Vrh