topalovic
Moderator
Probajte bakarnim preparatom nekim bakarnimosilohloridom ili bakarsulfatom nemojte dodavati nista kad prskate sa bakrom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neshko koliko se sećam već si tretirao papriku previkurom
Nije sigurno zbog vlage ja imam isti problem sa paprikom i paradajzom neznam sta je ali komsija mi rece da isprskam signumom i to sam i uradio juce pa videcemoOdavno nisam vidio taku boju paprike, kao da je posađena u blatu. Pogledaj dobro dali nije oko samog korijena puno vlage. Uzmi uz sami korijen na dubini od 10-15 cm zemlju u ruku i vidi jeli puno mecava. To mi izgleda da od same sadnje imaš puno vlage.
Bakrom se prska kad je biljka u cvatu samo u ranim vecernjim casovima posto se tad cvat zatvara.Kod mene u kraju retko ko prska bakrom samo kad je neophodno posto zna da opadne cvet od njega, meni u poljoprivrednoj kad sam trazio bakarna sredstva zavrte glavom i kazu nemoj ako nije bas neophodno.
Odradio sam to pre rasađivanja i još jednom (10 dana) poslije poprskao sa previkurom. sutra ću pogledati korijen da vidim kako izgleda.ssseva ja sam predprosle godine imao isti problem i prosle godine sam pre rasadjivanja kompletnu gajbu sa rasadama stavio na 5 min. u previcur i posle sam ga rasadjivao i sve je bilo ok.Probaj da oprezno da izvučes jednu papriku pa vidi kakav mu je koren,ako ima braunkaste fleke na korenu onda polivaj ga sa previcur energy i to ponovi u roku od 4-5 dana.Nadam se da sam ti pomogao.pozdrav
Meni se rasad prepolovio nema nista u leji koren je iznad zemlje milimetar dva braon boje samo padne i potom se osusu, kao da ga nesto gricnulo, kaze mi majka da joj se ovo nikad nije desilo za ovih 20 godina koliko sadi papriku, pritom leja je puna mrava pre 3 dana sam isprskao sa actarom ali nista i dalje su prisutni danas sam uzeo dematogal i isprskao je to je sto je jedne godine i mi da se grebemo od komsija za rasad dosta je bilo da se oni grebu od nas
Nije mi poznato djelovanje tih sredstava ali ja koristim tekući Dursban koji je prva liga.