Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Kod mene u toku cetvrto branje. Do sad preko 11 tona sa pola jutra

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

494612a80d949d0feca207255e8384fd.jpg

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Pozdravljam vas,dali ima neko iskustva sa proizvodnjom paprike ajvarusa ili u tipu kapije-konkretnije me interesuje hibrid Amfora- sa direktnom setvom na otvoreno za industrijsku preradu?

Amfora je sorta. Ja sam imao nesto malo ali iz rasada. Dobra je, samo sitnija od slonovog uva.
Nije mi jasno zasto se fokusiras na industrijsku preradu. Svima je cilj izvuci sto vise krupne i kvalitetne paprike koja ima cenu. Za industriju ide sve ostalo, sitno, flekavo, kvrgavo...

mozda cu imati mogucnost da sledece godine posejem ili rasadim papriku na 2,5 hektara...kao i na drugim mestima i na ovom forumu se puno pise o tome da najbolnija tacka za povrce je plasman...i kad sa tih 2,5 ha stigne ti odjednom xy vagona paprike gde ces to prodati u doglednom roku...a hladnjaca po ugovoru nudio ove godine 25 evrocenti za onaj tip paprike gde pada i Amfora pa eto ....ne tvrdim ja da ja dobro razmisljam ali ipak ne govroimo o povrsini od nekoliko ili nekoliko desetine ari sta bi mogao i ja da prodajem negde na kvantasu...

Kad imas dobru papriku i jos dobru kolicinu, doci ce kod tebe kuci. A za hladnjacu nikad nije kasno.
Razlika izmedju prve i druge klase zna da bude i duplo

mozda jesi u pravu,ne znam,mogu reci da uopste nisam u toku pa da budem u kontaktu sa nekim ...preprodavcima...na koje bi mogao da se oslanjam...a ako na pocetku sezone ne ugovorim proizvodnju kasnije necu ni moci...

- - - - - - - - - -

a vise bi me izludio da ne mogu prodati sto sam proizveo nego da dam za 25 centi umesto 40 ili 50 dinara...

To je setva semena direktno. Znaci bez rasada. Pretpostqvljam da je na to mislio.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh